Păi, acolo e un program menit “să înlocuiască diacriticele greșite „Ş”, „Ţ” și „Ô cu cele corecte: „Ș”, „Ț”, respectiv „Ă””. Or, mie îmi trebuie exact inversul, dat fiind faptul că majoritatea folosesc “diacriticile greșite”.
Ce am observat noaptea asta este că pentru un alt user, nu adminul, soluția de care vorbeam eu este valabilă. Și nu înțeleg cum este posibil. Doar Library și Keyboard Layouts e una și același pentru toți utilizatorii, nu? Am introdus fișierul (Romanian PC-L2.keylayout ) și în Library general și în Library System, dar numai pentru utilizatorii nou-creați merge. Nu are sens. De ce?
De acord. Dar fonts e folder valabil pentru toți userii, am încercat să dau copy paste la Romanian PC-L2.keylayout acolo, deși e ilogic, dar sunt disperat. Evident, niciun efect.
Și în continuare nu înțeleg cum același Library poate influența diferit comportamentul Keyboard-ului pentru useri diferiți…. Nu aș vrea să reinstalez iar OS-ul, mai ales că asta ar însemna să mă întorc la Snow Leopard, dar altă soluție nu prea văd.
Scuze pentru exemplul gresit. Ala merge doar pe Snow Leopard. Cauta IceClean. Tot gratuit si merge si sub Lion. Atentie, functiile Maintenance si Clean sunt in meniu doar. Exista si Onyx, dar mie mi-a facut probleme si nu numai mie, nu mai e de incredere.
Da, merci! Am folosit IceCleaner. Remove System Caches și Clean Font Caches. Am încercat ambele. Cu reboot, frumos. Niciun efect. :(
Mă declar oficial depășit de situație. Cum naiba un utilizator poate avea o opțiune de schimbare a keyboard layout și altul nu? Am verificat, dacă șterg din Library/Keyboard Layouts fișierul Romanian PC-L2.keylayout, atunci nici la alți 2 utilizatori nou-creați cu atribuții de admin nu mai apare opțiunea cu keyboard-ul respectiv, nu înțeleg de ce la utilizatorul de bază acest lucru nu funcționează.
Pentru cei care cred că nu ar fi o problemă de viață și de moarte vă asigur că este. Sunt traducător și majoritatea celor cu care colaborez au probleme atunci când vine vorba de diacriticile sedilă/virgulă, prin cale de consecință, cel afectat sunt eu, evident.
Mda. Deci reinstalarea pare să rămână singura opțiune…
Vezi ca ai in library-ul tau /Library/Keyboard Layouts. Daca le pui acolo atunci sunt disponibile doar pentru userul tau. Daca le pui in /Library/Keyboard Layouts atunci sunt disponibile pentru toti userii. Verifica ad labam. Eu le am in Library-ul tuturor si nu am treaba. Tot Lion.
Ce voiam să zic e că apare by default opțiunea cu viewer fără a umbla prin meniu. Plusă că numărul de keyboards disponibile e mult mai mare la userul în care pot seta Romanian PC-L2.keylayout.