as vrea sa instalez ubuntu pe un powerbook g4 1,5ghz 12” dar nu merge
am facut un usb si am incercat sa butez de pe el dar nu il vede- nu booteaza de pe el
apoi am ars un dvd cu ub 11 pt 32 biti - tot nu merge sa il vada
apoi am facut un usb pt ub 10 64 biti - tot degeaba
am sa downloadez si ub 10 64 biti dar nu cred sa mearga
- incerc sa instalez acest linux pt ca mac os nu mai merge - e busit cipul grafic si mac os x merge sa se instaleze dar nu intra in system iar mac os 10.2 nu imi vede cd-ul butabil 10.2 disk 1(care de fapt e dvd - oare are asta importanta ca ard cd-uri pe dvd-uri?)
ciudat este ca am reusit sa intru in sistemul de operare mac os 10.3 intrun fel de safe mode… as incerca sa sterg iarasi driverele de geforce dar nu le gasesc…
pai si mac os 10.2.dmg e tot de windows?
si in al doilea rand nu am gasit nicaieri ubutu.dmg + ca imi merge doar windowsu si nu prea pot sa ard altfel de imagini
am sa incerc sistemele astea sa vad care merge dar ma gandeam si la alta posibilitate
cand instalez mac os 10.3 nu am nici o problema la dispay, ceea ce inseamna ca foloseste un driver video default, numai pt 2d, operatiuni simple etc.
intrebarea este, cum as putea sa pun mac os 10.3 sa foloseasca TOT timpul acest driver default?
la windows era destul de simplu - pur si simplu ma duceam la roll back driver sau ceva de genu
la 10.4 cred ca reuseam sa gasesc aceste fisiere : GeForceGA.plugin
GeForceFXGLDriver.bundle
GeForce.kext
GeForce3GLDriver.bundle
GeForce2MXGLDriver.bundle
le stergeam si apoi sistemul se mai bloca din cand in cand in anumite sesiuni, dar in rest mergea ok
acum in 10.3 nu gasesc aceste fisiere si nu pot sa le sterg, iar sa lucrez in terminalul mac os… e greu - nu inteleg nimic pentru ca e limbaj facut pentru matematicieni
momentan nu pt ca merge mac os intr-un fel de safe mode - lucru mare - si vreau sa fac un fel de copie a acestui sistem sa pot sa il pun cand mai am nevoie probabil prin firewire pe un alt apple+hard extern? apoi o sa incerc poate sa instalez si altceva / sau cand o sa crape acest sistem si nu mai merge nici in safe mode o sa incerc iarasi cu ubu,etc
imi place ca la baiatu asta totul e “un fel de”, nimic clar, totul foarte aproximativ merge intr-un fel de safe mode iar eu o sa fac un fel de copie care poate o sa duca la un fel de harakiri
cum zicea psergiu mai sus, e deplasata rau discutia; iar daca cu ubuntu ppc nu se descurca, nu stiu ce o sa rezolve instaland debian
in alta ordine de idei tocmai am instalat pe un mac cu intel in vmware ubuntu 11.10 de care zicea baiatu mai sus, pe 32 da biti, si ce pot sa zic… daca linux e o clona unix, atunci ubuntu asta e o clona mac os x (sau ios daca vreti) pe bune, cine e curios, sa verifice setare cu setare tot - docul, system settings, bara de sus modificata cu fiecare aplicatie, un fel de spotlight… ce mai dincolo de asta, nu arata rau, se misca binisor, si cum macul e superb, a iesit si avortonul asta destul de suportabil dar mai mult de masina virtuala din el nu fac