1 din 2
1
Propunere de folosire a diacriticelor compatibile
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Stimati colegi,
Eram deunazi la un amic, pe PC. Din plictiseala, am deschis macuser.ro. Spre surprinderea mea, unele diacritice mergeau, altele, nu. Cel mai mult m-a mirat ca la Cattus nu se vedeau, or, eu stiu ca el e tartorul diacriticelor compatibile. De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

șțăîâ… ȘȚĂÎÂ… probă de monitor…
(layout Dvorak modificat)

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ş sau Ţ cu virgulă nu se văd pe PC. Cele cu cedilla se văd.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact, de aia am spus de tastatura lui Cattus Romanian Standars MS. Pina va veni Vista si o sa ne purtam normal de dragul …dozerilor
ăîâţşĂÎÂŢŞ proba de microfon.
Nu e OK? E cu cedilla.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
iaru - 07 Decembrie 2006 09:12 PM

Exact, de aia am spus de tastatura lui Cattus Romanian Standars MS. Pina va veni Vista si o sa ne purtam normal de dragul …dozerilor
ăîâţşĂÎÂŢŞ proba de microfon.
Nu e OK? E cu cedilla.

De dragul lor?
Cui folosește?
Și noi în șanț, nici ei dincoace…

Eu ce să fac? Scriu pe Dvorak de vreo 4-5 ani încoace.
N-are Cattus un layout Dvorak Romanian?
—-
Am verificat cu Internet Explorer si Firefox in XP sub Parallels.
In Firefox se vede bine. Problema e in IE.
De dragul Internet Explorer-ului? Ha!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Chestia e ca, atunci cind intri (chair din greseala) pe un nou site, daca e ceva in neregula, il parasesti imediat. Or, eu cred ca aici avem discutiuni ff interesante. Cele mai multe. Va spun eu, mai sint inca o data pe-atitia macuseri care n-au curaj sa posteze.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
iaru - 07 Decembrie 2006 09:50 PM

Va spun eu, mai sint inca o data pe-atitia macuseri care n-au curaj sa posteze.

Sunt câțiva macuseri mai fioroși pe aici, de aia smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iaru - 07 Decembrie 2006 08:25 PM

Stimati colegi,
Eram deunazi la un amic, pe PC. Din plictiseala, am deschis macuser.ro. Spre surprinderea mea, unele diacritice mergeau, altele, nu. Cel mai mult m-a mirat ca la Cattus nu se vedeau, or, eu stiu ca el e tartorul diacriticelor compatibile. De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.

E o știută hibă de Windows. Se va rezolva în Vista, în sfîrșit. Nu e treaba mea să rezolv incompetența MS, eu am propus doar o soluție de keylayout ca să nu aibă lumea dureri de cap sau, mai exact, să le aibă cît mai mici.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Io nici nu știu cum să obțin Ș și Ț cu sedilă dedesubt. Keylayout-ul Romanian Programmers Mac are doar ăîâșțĂÎÂȘȚ după câte știu eu.

A, uite, am descoperit - Alt-c+s ş, alt-c+t ţ
Nu mersi - prea multe butoane de apăsat.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

eu mai folosesc de la scarbici ie 6 pe win xp si se vede urat e adevarat ceea ce ma face sa ma intorc cu fata catre powerbook si sa dau click pe bookmark-ul macuser chiar daca am conexiune zapp pe mobil si se misca ma misc mai incet smile

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Eu navighez la serviciu cu Firefox de pe xp, şi ambele seturi de diacritice se văd în regulă.
Opera 9 afişează diacriticele corecte (s şi t cu virgulă dedesubt) puţin mai mici decât restul literelor, dar le afişează.

Numai cu IE sunt probleme.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 27.10.06

eu vad toate diacriticile voastre ..si sunt utilizator de PC smile si (sh si tz vad…)
EDIT dupa 1 min : Folosesc Mozilla 2.0

Semnătură 

ipod nano video 8gb silver

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.

Mersul firesc este ca „eventualii vizitatori de pe PC” să poată să citească și să scrie corect, nu voi aici să începeți să scrieți greșit.
Pentru Vista problema este deja rezolvată, pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdan77 - 08 Decembrie 2006 03:02 PM

Eu navighez la serviciu cu Firefox de pe xp, şi ambele seturi de diacritice se văd în regulă.
Opera 9 afişează diacriticele corecte (s şi t cu virgulă dedesubt) puţin mai mici decât restul literelor, dar le afişează.

Numai cu IE sunt probleme.

Mi se pare normal smile

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 08 Decembrie 2006 04:29 PM

De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.

Mersul firesc este ca „eventualii vizitatori de pe PC” să poată să citească și să scrie corect, nu voi aici să începeți să scrieți greșit.
Pentru Vista problema este deja rezolvată, pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.

Cristi

Ei, Cristi, mersi, ai pus punctul și pe i și pe y… Uite, frați macuseri, un om care muncește și gîndește. Data viitoare fac eu cinste. Uite un winuser care ajută comunitatea macusere să intre în normalitate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
secarica - 08 Decembrie 2006 04:29 PM

[...] pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.

S-a actualizat și Verdana cool smile Vorba lui Michael Kaplan, un tip de la Microsoft, s-a actualizat actualizarea de la actualizarea pentru limba Română și Bulgară smile

Cristi

[ Modificat: 10 Decembrie 2006 07:02 PM de secarica ]
 Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

1 din 2
1