Stimati colegi,
Eram deunazi la un amic, pe PC. Din plictiseala, am deschis macuser.ro. Spre surprinderea mea, unele diacritice mergeau, altele, nu. Cel mai mult m-a mirat ca la Cattus nu se vedeau, or, eu stiu ca el e tartorul diacriticelor compatibile. De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.
Exact, de aia am spus de tastatura lui Cattus Romanian Standars MS. Pina va veni Vista si o sa ne purtam normal de dragul …dozerilor
ăîâţşĂÎÂŢŞ proba de microfon.
Nu e OK? E cu cedilla.
Exact, de aia am spus de tastatura lui Cattus Romanian Standars MS. Pina va veni Vista si o sa ne purtam normal de dragul …dozerilor
ăîâţşĂÎÂŢŞ proba de microfon.
Nu e OK? E cu cedilla.
De dragul lor?
Cui folosește?
Și noi în șanț, nici ei dincoace…
Eu ce să fac? Scriu pe Dvorak de vreo 4-5 ani încoace.
N-are Cattus un layout Dvorak Romanian? —-
Am verificat cu Internet Explorer si Firefox in XP sub Parallels.
In Firefox se vede bine. Problema e in IE.
De dragul Internet Explorer-ului? Ha!
Chestia e ca, atunci cind intri (chair din greseala) pe un nou site, daca e ceva in neregula, il parasesti imediat. Or, eu cred ca aici avem discutiuni ff interesante. Cele mai multe. Va spun eu, mai sint inca o data pe-atitia macuseri care n-au curaj sa posteze.
Stimati colegi,
Eram deunazi la un amic, pe PC. Din plictiseala, am deschis macuser.ro. Spre surprinderea mea, unele diacritice mergeau, altele, nu. Cel mai mult m-a mirat ca la Cattus nu se vedeau, or, eu stiu ca el e tartorul diacriticelor compatibile. De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.
E o știută hibă de Windows. Se va rezolva în Vista, în sfîrșit. Nu e treaba mea să rezolv incompetența MS, eu am propus doar o soluție de keylayout ca să nu aibă lumea dureri de cap sau, mai exact, să le aibă cît mai mici.
eu mai folosesc de la scarbici ie 6 pe win xp si se vede urat e adevarat ceea ce ma face sa ma intorc cu fata catre powerbook si sa dau click pe bookmark-ul macuser chiar daca am conexiune zapp pe mobil si se misca ma misc mai incet
Eu navighez la serviciu cu Firefox de pe xp, şi ambele seturi de diacritice se văd în regulă.
Opera 9 afişează diacriticele corecte (s şi t cu virgulă dedesubt) puţin mai mici decât restul literelor, dar le afişează.
De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.
Mersul firesc este ca „eventualii vizitatori de pe PC” să poată să citească și să scrie corect, nu voi aici să începeți să scrieți greșit.
Pentru Vista problema este deja rezolvată, pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.
Eu navighez la serviciu cu Firefox de pe xp, şi ambele seturi de diacritice se văd în regulă.
Opera 9 afişează diacriticele corecte (s şi t cu virgulă dedesubt) puţin mai mici decât restul literelor, dar le afişează.
De aceea, pentru eventualii vizitatori de pe PC, va propun, daca scriem cu diacritice, sa folosim tastatura “Romanian Standard MS”. Poate ii mai culegem de pe drum si pe altii. Sau macar ii facem curiosi.
Mersul firesc este ca „eventualii vizitatori de pe PC” să poată să citească și să scrie corect, nu voi aici să începeți să scrieți greșit.
Pentru Vista problema este deja rezolvată, pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.
Cristi
Ei, Cristi, mersi, ai pus punctul și pe i și pe y… Uite, frați macuseri, un om care muncește și gîndește. Data viitoare fac eu cinste. Uite un winuser care ajută comunitatea macusere să intre în normalitate.
[...] pentru XP există un început timid aici (două fonturi actualizate, Arial și Times New Roman), util mai ales pentru documentele scrise. Nu știu dacă și când se vor actualiza mai multe fonturi, măcar Verdana pentru pagini de internet.
S-a actualizat și Verdana Vorba lui Michael Kaplan, un tip de la Microsoft, s-a actualizat actualizarea de la actualizarea pentru limba Română și Bulgară
Cristi
[ Modificat: 10 Decembrie 2006 07:02 PM de secarica ]