Nu, nu m-am lămurit. Cel mai simplu lucru ar fi următorul: la instalare, folosești Disk Utility pt a crea, să zicem, 3 partiții, una pt sistem, o a doua pt backup și alte alea, a treia pt Windows (primele două hfs+, ultima FAT 32). Dup-aia, cel mai simplu ar fi ca însuși Disk Util să aibă opțiunea „Bless 3rd partition as C:/ for installing Windows” sau, ulterior, Boot Camp să aibă opțiunea asta. Poate o va avea, e încă beta. Mie mi se pare cel mai curat lucru să faci partiția pt a instala ulterior Windows chiar la instalare, nu „să muști” ulterior maxim 32 GB cu Boot Camp.
posibil. la inceput am incercat cu ipartition, dar nu a mers. am busit partita de windowze nu mai vroia sa booteze de acolo. dupa ce am restaurat configuratia initiala era ok. nu stiu daca de aceea face ca este beta. ar fi bien daca in versiunea finala s-ar putea face atatea particii de cate ai nevoie.
posibil. la inceput am incercat cu ipartition, dar nu a mers. am busit partita de windowze nu mai vroia sa booteze de acolo. dupa ce am restaurat configuratia initiala era ok. nu stiu daca de aceea face ca este beta. ar fi bien daca in versiunea finala s-ar putea face atatea particii de cate ai nevoie.
Păi e întru totul logic ca, un utilizator nițel mai experimentat, să-și facă partiția C:/ chiar la instalare. Eu unul, aș face, de la bun început așa, să zicem cu un hdd de 80 gigi: 1. partiția 1 pt sistem, de ex. 25 GB; 2. partiția 2 pt backup și alte aplicații (așa fac de ani buni), să zicem de 35 giga; 3. restul, în cazul ales 20 giga, îi rezerv pt a treia partiție, C:/
Clar și „științific” chiar de la instalare. Mai cumpăr frumos MacDrive, îl instalez în Windows și am trei partiții curate și perfect intercomunicante.
am testat versiunea 6 demo. am ramas cu o impresie proasta. sunt cazuri in care nu recunoaste partitia de mac, sau in cazul cd-dvd scris pentru mac-pc face figuri de genul: nu poate accesa discul sau crapa din cauza lui explorerul.
am testat versiunea 6 demo. am ramas cu o impresie proasta. sunt cazuri in care nu recunoaste partitia de mac, sau in cazul cd-dvd scris pentru mac-pc face figuri de genul: nu poate accesa discul sau crapa din cauza lui explorerul.
Mai este o solutie, care se numeste TransMac(http://www.sharewareorder.com/TransMac-download-3085.htm). Nu se integreaza in explorer si nu vede partitia HFS+ journaled (deci cea cu sistemul), dar vede bine partitia (ile) HFS+ documente si backup, la fel si CD / DVD-urile sau alte medii formatate HFS+, astfel incat prin partitia pentru documente / backup se poate face transferul de date.
Dezavantaje: este un pic mai greu de accesat - asa ca si VLC (pana la versiunea 086) atunci cand trebuie de fiecare data sa alegi hardul si partitia.
Avantaje: neintegrandu-se in explorer, acesta nu crapa din cauza lui
[ Modificat: 14 Decembrie 2006 12:10 PM de Xanthrax ]
Mai este o solutie, care se numeste TransMac(http://www.sharewareorder.com/TransMac-download-3085.htm). Nu se integreaza in explorer si nu vede partitia HFS+ journaled (deci cea cu sistemul), dar vede bine partitia (ile) HFS+ documente si backup, la fel si CD / DVD-urile sau alte medii formatate HFS+, astfel incat prin partitia pentru documente / backup se poate face transferul de date.
Dezavantaje: este un pic mai greu de accesat - asa ca si VLC (pana la versiunea 086) atunci cand trebuie de fiecare data sa alegi hardul si partitia.
Avantaje: neintegrandu-se in explorer, acesta nu crapa din cauza lui
E mai scumpă soluția decît macdrive, după teste pare-se că voi cumpăra frumos licența educational, vreo 100 ron.
Atentie! MacDrive nu-ti va mai arata partitia /ile Mac daca:
1 - Folosesti Alcohol 120% sau DaemonTools, sau alte softuri care fac cd-uri virtuale, nu tin minte acuma cum se numeste driverul pe care-l folosesc, dar oricum evita-le
2 - Instalezi cumva Internet Explorer 7 pt XP. Nu ma intreba de ce, pur si simplu nu mai merge.