3 din 3
3
[intrebare] In ce limbaj se poae face un convertor de diacritice
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
iaru - 14 Decembrie 2006 11:53 AM

Ceea ce vezi reprezinta: 1. Quark7 (salvat pt 6) si 2 Quark 6 (n-am schimbat tastatura pentru ca crapa – e acelasi document). Reeditez: e invers. adica Q6 si Q7.
Si pe cuvîntul meu, pîna la Quark 7 nu s-a putut! Daca nu ma crezi, intreaba-i si pe Dac si pe Steji (ca ei lucreaza/au lucrat in Quark)

Ok, să zicem că nu s-a putut până acum (eu tot vreau să facem niște probe pe 8 biți smile ). Dar de-acum încolo înțeleg că se poate.
Am testat și eu cu Quark 7 pe Windows și e în regulă, pot scrie orice dacă am fonturile corecte. Oricum nu înțeleg nimic din program, dar ca să scriu câteva bazaconii m-am descurcat (vezi poza).
Totuși, ce probleme sunt pe Mac ? Mi se pare neverosimil ca o companie de genul Quark să scoată un produs nefuncțional.

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
secarica - 17 Decembrie 2006 05:00 PM
iaru - 14 Decembrie 2006 11:53 AM

Ceea ce vezi reprezinta: 1. Quark7 (salvat pt 6) si 2 Quark 6 (n-am schimbat tastatura pentru ca crapa – e acelasi document). Reeditez: e invers. adica Q6 si Q7.
Si pe cuvîntul meu, pîna la Quark 7 nu s-a putut! Daca nu ma crezi, intreaba-i si pe Dac si pe Steji (ca ei lucreaza/au lucrat in Quark)

Ok, să zicem că nu s-a putut până acum (eu tot vreau să facem niște probe pe 8 biți smile ). Dar de-acum încolo înțeleg că se poate.
Am testat și eu cu Quark 7 pe Windows și e în regulă, pot scrie orice dacă am fonturile corecte. Oricum nu înțeleg nimic din program, dar ca să scriu câteva bazaconii m-am descurcat (vezi poza).
Totuși, ce probleme sunt pe Mac ? Mi se pare neverosimil ca o companie de genul Quark să scoată un produs nefuncțional.

Cristi

Produsul e ingrozitor de leneș! Dacă ai un document (o revista cu mai mult de 4 pagini), iti smulgi parul din cap. Iar daca ai și transparențe, și umbre, e gata!
Apoi, în cazul fonturilor OT, în timp ce InDesign vede imediat toate formatele (să zicem: superlight, light, semicondensed, extra, display, semi, ultra), Quarkul vede numai familia principala (regular sau plain, italic, bold, bolditalic).
Daca e sa faci un ziar, atunci te lasi păgubaș, ca nu ajungi la timp in tipografie!
Singura posibilitate e un Intel Quadro, da’, totuși, e un program, nu e o specie pe cale de dispariție!

3 din 3
3