O concluzie mica e ca versiunea asta nu e nimic altceva pentru un macuser decit un speed bump. Dar bun si asta (desi, fie vorba intre noi, posesorii de CS2 ar fi meritat un update gratuit (cum s-a intimplat cu Acrobat 6!).
Si inca o poanta (fii atent, dacule!): minimac a scos 41 de secunde la testul cu calul! Ma frec la ochi! Un cluster cu 4 mini ar bate orice Quadro! Si ar fi mai ieftin!
avind in vedere ca de multe ori folosesc -inca- versiunea 7 a photoshopului, datorita filtrelor pe care le pot aplica aici, mai multe ca in cs2 si evident, muuult mai multe decit in cs3, cred ca si in anul 2007 voi folosi configuratia actuala cu ppc
sa vedem ce se mai intimpla cu softurile, dar cred ca nu putem avea o idee clara inaintea verii
facut? a…. no offence dar distrus ar fi cuvantul potrivit
scuze…. nu m-am puut abtine. Oricum cu acest “speedbump” le-am inchis gurile tuturor care faceau misto de mine ca merge CS2-ul ca pe un Duron cu 128 Ram.
Sa va spun povestea lui mini. Bogdan Petry lucreaza la Catavencu si de patru ani, luni e pe mac. Acasa are PC. Si a vazut el ca orice comanda ar da pe mac, pina la urma, se face. I s-a pus pata, dar n-avea bani. Cind a facut rost, i l-am recomandat cu juma’ de gura. Nu stiam cum merge cipul grafic (merge mai bine ca Ati 9000 pro), nu stiam cum va functiona in Photoshop. Apoi am testat pe niste macbookuri (care au cam aceeasi configuratie) cu CS3 si am ramas placut impresionat. Apoi a venit cu gîgîlicea proaspat cumparata la redactie si i-am dat drumul, la bataie cu un G5, dual 2,3, 2 Gb RAM. Le-a batut cu 3 secunde!
Lui Bogdan i s-au luminat ochii!
(va dati seama, e vorba de mini dual 1,83)
Adaug si eu testul pe CS2.
La prima rulare (cu programe deschise, etc) a facut 44s.
La a doua, 37.
Deci ne bate un mini?
Nu, nu va bate, dar, la o diferenta de pret de 2500 de euro, e cam aproape, nu?
G5 2.7 e mai rapid cu 8 procente? (mini-ul nu l-am incercat a doua oara – si are 1 GB RAM)
computerele evolueaza, tot timpul te va bate ceva, cineva, problema actuala este ca apple a facut un pas de gigant cand a trecut la dual core si nu numai dar si intel de la single core cu hyper threading la dual core cu cach mai mare FSB etc. inainte cele mai tari inteluri aveau FSB la 800 cand G5 avea 1300. Si multe alte chestii. A fost facut un salt mare de asta procesoare ce se gasesc pe mini pot concura cu g5 in prestatii.