Salutare.
Se pare ca am o problema cu bateria calculatorului meu. Macbook procumparat in august 2009. Ciudatenia pamantului este ca de fiecare data cand era incarcat complet il scoteam din priza, statea in stand by 6-7 ore, dar azi nu stiu ce naiba a patit. efectiv in momentul cand l-am scos din priza s-a descarcat. La incarcattor apare luminita vere de incarcat, la baterie pe ecran scrie 99% si atat, gen incarcat.
Am fost la service la iStyle, Doamne deci asa ceva, imi spune individul ca e bateria si ca nu mai am ce sa-i fac, va trebui sa stau tot timpul cu el in priza deoarece nu se mai incarca. Ca o baterie ma costa enorm si ca trebuie sa il las 5 zile in service.
Eu nu imi revin, ce dracu se intampla, nu trebuia sa am din timp macar niste semne ca ceva nu e in regula cu bateria? il loveste neputinta instantaneu?
are cineva vreo solutie sau ce mi-au spus cei de la iStyle e unica?
Sunt asa de suparata pe Apple azi ca nu-mi mai trebuie vreun produs de la ei prea curand.
bateria e o componenta consumabilă - poate ține mai mult sau mai puțin timp…
sfatul meu e să ceri o părere și de la celălalt service, te va ajuta să te lămurești mai bine
în orice caz, nicidecum nu e nevoie să lași computerul zile întregi la service, indiferent de cauză
Are peste 1000 de cicluri si sub 80% health, deci si-a cam trait tineretea. Poti sa-i faci o calibrare:
este bine să faci din când în când o calibrare a bateriei, cam o dată la o lună sau două. Încarcă bateria până la 100%, mai las-o la încărcat măcar 2 ore, deconectează alimentatorul și folosește Mac-ul până se stinge din lipsă de curent. Mai lasă-l așa vreo 5 ore (sau mai mult), după care conectează-l la alimentator până bateria se încarcă iar la 100% (fără să folosești Mac-ul).
Are peste 1000 de cicluri si sub 80% health, deci si-a cam trait tineretea. Poti sa-i faci o calibrare:
este bine să faci din când în când o calibrare a bateriei, cam o dată la o lună sau două. Încarcă bateria până la 100%, mai las-o la încărcat măcar 2 ore, deconectează alimentatorul și folosește Mac-ul până se stinge din lipsă de curent. Mai lasă-l așa vreo 5 ore (sau mai mult), după care conectează-l la alimentator până bateria se încarcă iar la 100% (fără să folosești Mac-ul).
nu ai inteles problema? daca scot cablul de la incarcator se inchide. nu pot sa fac nimic cu el daca scot incarcatorul. mie asta mi se pare f ciudat, adica asa intr-o dimineata s-a trezit cu fata la cearsaf?
si pana acum absolut niciodata nu a dat vreun semn de ceva, se incarca corect la 100%, eu scoteam cablul si el statea in stand by 7-8 ore si aveam o viata fericita impreuna. azi soc si groaza pe la pranz ajunge la 10%, moment in are il bag in priza, se incarca si cand ii scot incarcatorul se inchide. asta e povestea lui.
Păi și-a cam dat duhul, a fost folosită destul de mult 1000 cicluri în 2 ani de zile. Apple zice că 1000 cicluri ar trebui să ajungă cam 4-5 ani dacă nu mă înșel.
daca stiam care e treaba cu ciclurile ce bine era, eu nu il tineam in priza in mod special sa ii reziste bateria, e ok sa se duca dracu in 2 ani, dar supararea mea e ca de la excelent a trecut la deloc de-asta ma gandeam ca ar putea vreo solute sa-i prelungesc boala.
Sunt baterii care mai duc chiar și după 1000 cicluri cât garantează Apple, dar după cele 1000 cicluri depinde de noroc să zic așa. De aceea te-au refuzat și cei de la service, ai trecut de pragul celor 1000 de cicluri și nu ți-o pot schimba gratuit.