Pages și o carte scrisă în limba română
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 25.09.06

Salutare băieți,

S-au schimbat multe în lumea Apple în ultimele săptămâni așa că o întrebare mai veche revine în actualitate: S-a încumetat cineva să lucreze o carte, o teză de doctorat sau o disertație de master de proporții în Pages?

Sunt din ce în ce mai tentat să fac lucrul ăsta din câteva motive.

1. Există corector care, deși e minimal, ajută.
2. Pages are o implementare foarte bună (și mai inteligentă și mai rapidă decât cea pt Office) a EndNote X5, chestie care, pentru mine care lucrez cu foarte multe referințe, contează tare.
3. El ca atare se mișcă bine. E mult mai reponsiv ca orice altă variantă de Office pt Mac (2004, 2008, 2011).

Am scris deja un capitol și nu am simțit să îmi lipsească nimic până acum. Să continui sau să mă opresc acum până nu e prea târziu, căci referințele din Pages făcute cu EndNote nu pot fi exportate în Office ca și câmpuri, ci doar ca plain text.

Mersi pt răspunsuri!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu am scris 133 de pagini, cu tot cu coperti, cuprins etc.
Nu cred ca o sa ai vreo problema, dar aplica regulile obisnuite de precautie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Cât de complicat a fost documentul? Ai avut tabele, figuri, grafice, chestii de gen? Și, a crash-uit vreodată? (Pls zi că nu smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E vorba de Noul Wiki.
N-a crășuit. Niciodata!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 12.01.08

si eu am scris licenta + disertatia in pages. fiind vorba de profil tehnic (politehnica), am avut destule tabele, grafice, figuri. am scris peste 100 de pagini pentru fiecare (conform regulilor .. indentare, spatiere etc). s-a miscat foarte bine (pe leopard), dar eram mai tot timpul cu degetele pe cmd+s (din obisnuinta). tin minte ca mi-a crapat de 2 ori: o data la un tabel mai complicat si o data cand am dat copy la o imagine din photoshop si paste in pages.

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Mă bucur să primesc feed-back pozitiv! Cmd+s după fiecare propoziție și la mine e o obișnuință.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.07

Iti pot confirma ca pana acum am scris numeroase traduceri de carti, lucrarea de master si rice altceva ce inseamna text cu Pages. Merge super bine. Sigurul lucru care nu-mi place e ca nu poti face trecerea unei singure celule de tabel de pe o pagina pe alta. In rest, sa te tina tastatura.

Semnătură 

Mac Mac

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Cred ca cel mai important e sa fii conscecvent unei anumite aplicatii in cadrul aceluiasi proiect. Eu am avut ideea mega imbecila sa incep ceva in Pages si sa termin in Word, ceea ce a fost un chin, mai ales ca am avut multe note de subsol si alte chestii.
Personal, am renuntat la experimente. Daca aia care au nevoie de de textul meu nu folosesc decat Word, atunci in Word il fac si eu…
Desi e elegant Pages.
Nici cu Open Office nu trebuie sa iti fie rusine.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.11

Sincer, pentru cei care scriu texte lungi, literare sau academica (trimiteri, note subsol), MELLEL este cel mai bun procesor de texte, peste Pages, peste Word. Super rapid. Eu l-am cumparat de pe app store.
Pentru chestii mai literare am luat SCRIVENER. S-ar putea sa iti placa Scrivener si mai mult.

AK