1 din 2
1
Vreau sa tiparesc fata/verso…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Salutari. Am facut download la niste carti care nu se gasesc la noi. Format PDF. Cate 3-400 pagini fiecare. M-am apucat sa fac print cu o imprimanta normala (care tipareste pe o singura parte) si mi-am consumat tonerul si s-a facut cartea de 1 kg smile Cum pot sa tiparesc si pe o parte si pe alta fara sa dau print la fiecare pagina in parte si apoi sa intorc pagina tiparita?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Printezi paginile impare, intorci topul de hartie rezultat, si poi printezi pe cele pare.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
George - 17 Ianuarie 2007 07:35 PM

Salutari. Am facut download la niste carti care nu se gasesc la noi. Format PDF. Cate 3-400 pagini fiecare. M-am apucat sa fac print cu o imprimanta normala (care tipareste pe o singura parte) si mi-am consumat tonerul si s-a facut cartea de 1 kg smile Cum pot sa tiparesc si pe o parte si pe alta fara sa dau print la fiecare pagina in parte si apoi sa intorc pagina tiparita?

Depinde de imprimantă dacă merge bine sau nu. În general, faci așa:
1. Printezi paginile pare
2. Aștepți să termine faza 1, lași hîrtia să se așeze un pic, altfel riști să o apuce ghearele alea (oricum, fii pregătit să repeți unele pagini) și o întorci (fă un test cu 1-2 pagini și vezi cum trebuie s-o întorci, de regulă o întorci așa cum iese, și o dai pe verso pe latura scurtă)
3. Printezi acum paginile impare

În funcție de reglare, în final vei avea și paginile ordonate frumos. Vezi ce setări are imprimanta și fă un test cu cîteva pagini.
Dacă începi cu paginile impare, va trebui să iei paginile la întors.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Cattus Thraex - 17 Ianuarie 2007 08:56 PM

Depinde de printer. La Canon MP150 merge bine, nu trebuie sa iei la mana nimic.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

din pdf ai optiune sa tiparesti si de la sfirsit la inceput / doar un test si putina atentie

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 17 Ianuarie 2007 09:48 PM
Cattus Thraex - 17 Ianuarie 2007 08:56 PM

Depinde de printer. La Canon MP150 merge bine, nu trebuie sa iei la mana nimic.

ba trebuie, bre, dacă nu ești atent la setări! ca să nu mai zic de faptul că poți avea prima pagină pe avers și ultima/penultima pe verso dacă te apuci să vrei să fii mai deștept decît presetările imprimantei… noroc că imprimantele mai noi se pricep ele mai bine și sînt destul de bine presetate.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Salut prieteni!
Am o imprimantă Canon iP4200 și aș dori să aflu două lucruri.
1.Nu știu cum să tipăresc paginile impare sau pare “în rafală”, “la foc continuu”, nu să dau comandă de print la fiecare pagină.
2.Există opțiunea economic (sau fast)?
Mulțumesc frumos!

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 01 Decembrie 2008 03:12 PM

Salut prieteni!
1.Nu știu cum să tipăresc paginile impare sau pare “în rafală”, “la foc continuu”, nu să dau comandă de print la fiecare pagină.
Mulțumesc frumos!

La toate imprimantele pe care le-am folosit în ultimii ani, faci la fel: printezi paginile impare (sau pare), întorci snopul de hîrtie și le printezi pe celelalte. Softul face el restul. Fă o probă cu 2-3-4 pagini, vezi dacă e OK, apoi îi dai drumul. Singurul lucru neplăcut, care se mai întîmplă, este să apuce eronat o pagină și apoi să printeze aiurea restul.
Păi opțiunea fast/economy o ai la setările imprimantei, înainte să apeși pe Print. Astea variază de la imprimantă la imprimantă dar, în esență, sînt asemănătoare.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

trebuie sa cauti in optiunile de print la paper handling
ceva ca in imagine

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
Cattus Thraex - 01 Decembrie 2008 03:17 PM
Artistul - 01 Decembrie 2008 03:12 PM

Salut prieteni!
Mulțumesc frumos!

La toate imprimantele pe care le-am folosit în ultimii ani, faci la fel: printezi paginile impare (sau pare), întorci snopul de hîrtie și le printezi pe celelalte. Softul face el restul. Fă o probă cu 2-3-4 pagini, vezi dacă e OK, apoi îi dai drumul. Singurul lucru neplăcut, care se mai întîmplă, este să apuce eronat o pagină și apoi să printeze aiurea restul.
Păi opțiunea fast/economy o ai la setările imprimantei, înainte să apeși pe Print. Astea variază de la imprimantă la imprimantă dar, în esență, sînt asemănătoare.

Dar nu știu CUM să fac să tipăresc paginile impare (sau pare). Unde îi dau comanda că vreau doar paginile impare?
De asemenea nu găsesc opțiunea fast/economy.
Atașez o poză cu ce am eu aici la opțiunile imprimantei.
Merci.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

ia apasa pe PRESETS

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank