N-am apucat să fac nimic în acest sens. Dacă vrei să mă ajuţi, accept contribuţii cu cea mai mare plăcere
Cu OmniDictionary și setările ca în poză se putea accesa dexonline (azi văd că nu merge), iar pt descărcarea bazei de date pt lucru off-line se poartă discuții pe dexonline.ro de mai mult timp.
Prin toamnă, am dat mîna și cu „creierul” acțiunii, Cătălin Frîncu, îi poți scrie, deși - probabil - va răspunde cu mare întîrziere.
____
Cum se obţine o copie a bazei de date?
„Baza de date a DEX online este disponibilă în format SQL la http://dexonline.ro/download/dex-database.sql.gz. Citiţi mai jos informaţiile despre licenţă. Baza de date conţine cuvintele-titlu, definiţiile, comentariile, greşelile de tipar, ghidul de exprimare corectă şi formele flexionare ale cuvintelor, în măsura în care există. Singurele informaţii pe care nu le exportăm în baza de date sunt datele personale ale utilizatorilor înregistraţi.”
[ Modificat: 16 Martie 2007 11:16 PM de Cattus Thraex ]
Mi-a atras atenţia un prieten că widget-ul nu mai merge - paginile de pe dexonline.ro şi-au schimbat puţin formatul. Am updatat widgetul, acu merge ok. L-am pus pe site-ul meu, să-mi fie mai uşor de update-uit (şi să nu-l mai bat la cap pe Tudor ), deci îl puteţi lua de aici: http://random.grep.ro/projects/dexonline_widget/
enjoy
Reamintesc în context că, relativ recent, Lucian Constantin a pus la punct și a actualizat și 2 corectoare RO: unul cu s/t comma, altul cu s/t cedilla. Merg frumos cu CocoAspell, așadar cu orice aplicație cocoa. Nu vor merge cu Office 2004 sau 2008, dar merg cu Pages, TextEdit, Nisus, Mellel etc. etc.
Am pus detalii la .RO, mai jos un pic. Cu acest modul adus la zi mi se pare că, în sfîrșit, româna are un corector ortografic cît se poate de bun. Mai sînt cuvinte corecte lipsă, dar foarte puține și, oricum, astea se pot adăuga, ceea ce și face autorul periodic. Rețineți că a creat și o versiune specială pt MAC OS X, deoarece celei generice de Linux îi scapă circa 1 % dintre forme care folosesc separatorul, de ex. într‑adevăr. Pe „într” l-ar marca drept eroare.