6 din 6
6
Widget DEX online
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Interesantă ideea. Ştiam că există o bază de date pentru offline, dar nu ştiu cât de uşor e de folosit. O să explorez problema. smile

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.01.07

nici o veste?
daca este nevoie ma pot uita si eu prin coduri.

Semnătură 

sînt dintre cei #@$!%$, cu principii…

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRank
Member

N-am apucat să fac nimic în acest sens. Dacă vrei să mă ajuţi, accept contribuţii cu cea mai mare plăcere smile

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
shadow - 16 Martie 2007 10:17 PM

N-am apucat să fac nimic în acest sens. Dacă vrei să mă ajuţi, accept contribuţii cu cea mai mare plăcere smile

Cu OmniDictionary și setările ca în poză se putea accesa dexonline (azi văd că nu merge), iar pt descărcarea bazei de date pt lucru off-line se poartă discuții pe dexonline.ro de mai mult timp.
Prin toamnă, am dat mîna și cu „creierul” acțiunii, Cătălin Frîncu, îi poți scrie, deși - probabil - va răspunde cu mare întîrziere.
____

Cum se obţine o copie a bazei de date?

„Baza de date a DEX online este disponibilă în format SQL la http://dexonline.ro/download/dex-database.sql.gz. Citiţi mai jos informaţiile despre licenţă. Baza de date conţine cuvintele-titlu, definiţiile, comentariile, greşelile de tipar, ghidul de exprimare corectă şi formele flexionare ale cuvintelor, în măsura în care există. Singurele informaţii pe care nu le exportăm în baza de date sunt datele personale ale utilizatorilor înregistraţi.”

[ Modificat: 16 Martie 2007 11:16 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.01.07

de weekend-ul viitor am să mă ocup serios și poate la întîlnire o să avem un widget funcțional offline.

Semnătură 

sînt dintre cei #@$!%$, cu principii…

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRank
Member

Mi-a atras atenţia un prieten că widget-ul nu mai merge - paginile de pe dexonline.ro şi-au schimbat puţin formatul. Am updatat widgetul, acu merge ok. L-am pus pe site-ul meu, să-mi fie mai uşor de update-uit (şi să nu-l mai bat la cap pe Tudor smile ), deci îl puteţi lua de aici: http://random.grep.ro/projects/dexonline_widget/
enjoy smile

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Of… Multam!! smile

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Ma alatur si eu echipei de multumitori smile

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Minunat. Multumiri!. Eu nu prea ma dau in vint dupa widget-uri, da’ asta nu trebuie sa lipseasca!

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Multumesc si eu! smile Am facut un pic de cut and paste si prin macuser si am pus widgetul si textul updatat si la http://www.macuser.ro/widgets/dexonline/

shadow, nu pot sa pun doua linkuri in stirea de pe prima pagina dar pot sa pun un text de copyright sau creditin pagina principala, daca vrei.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 25.07.06

Multumiri!!

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Ma adaug si eu corului de multumitori wink

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Xanthrax - 16 Aprilie 2008 01:28 PM

Ma adaug si eu corului de multumitori wink

Reamintesc în context că, relativ recent, Lucian Constantin a pus la punct și a actualizat și 2 corectoare RO: unul cu s/t comma, altul cu s/t cedilla. Merg frumos cu CocoAspell, așadar cu orice aplicație cocoa. Nu vor merge cu Office 2004 sau 2008, dar merg cu Pages, TextEdit, Nisus, Mellel etc. etc.
Am pus detalii la .RO, mai jos un pic. Cu acest modul adus la zi mi se pare că, în sfîrșit, româna are un corector ortografic cît se poate de bun. Mai sînt cuvinte corecte lipsă, dar foarte puține și, oricum, astea se pot adăuga, ceea ce și face autorul periodic. Rețineți că a creat și o versiune specială pt MAC OS X, deoarece celei generice de Linux îi scapă circa 1 % dintre forme care folosesc separatorul, de ex. într‑adevăr. Pe „într” l-ar marca drept eroare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

6 din 6
6

‹‹ Localizarea RO      „Fonturi românești” ››