Toate procesoarele de text construite pe baza Cocoa (TextEdit, Pages etc., dar cu excepția „notabilă” a Word) pot beneficia de corectarea ortografică în limba română.
Descarcă de aici Romanian Dictionary Pack. Schimbă extensia oxt a fișierului descărcat în zip; după dezarhivare, pune fișierele ro_RO.aff și ro_RO.dic, precum și hyph_ro_RO.dic în /Bibliotecă (Library)/Spelling.
După un logout/login, apar în Preferințe Sistem > Limbă și Text — Text, Ortografie (System Preferences > Language & Text — Text, Spelling). Prin Configurare (Setup) le poți „ridica” în listă. Eu am pus româna după engleză și am lăsat Automat după limbă (Automatic by Language). În felul acesta, corectorul va detecta singur limba și îți va oferi variantele corecte pentru fiecare limbă; textul cu pricina trebuie să fie mai lung de câteva cuvinte pentru ca detectarea limbii să funcționeze.
Ca să activezi corectorul românesc în Pages, mergi în Inspector > Text — More și ai grijă ca la Language să fie trecut „Română (Library)”. Pentru Pages 5 si mai mare, mergi in Edit > Spelling & Grammar > Show Spelling & Grammar.
(din Ghid)