Pentru cele de mai jos nu am gasit raspunsuri nici dupa lungi cautari, nici topic cu GC in titlu, fapt pt. care am fost nevoit sa deschid unul nou.
Am nevoie de ajutor in GraphicConverter(7.6.2/PPC) pentru ca un desen facut manual sa fie taiat intr-un fel de puzzle, dupa care elementele rezultate sa fie colorate cu max. 2-3 culori, iar la urma puse la o lalta. Evident, se poate face, dar nu am gasit urmatoarele trucuri:
1. Continutului “crop” sa-i poata aloca un background transparent. Am reusit sa tai, dar la „new image from selection” a uitat conturul in jurul caruia trebuia sa faca background transparent! :-(
2. Colorarea cimpurilor delimitate de linii inchise in anumite culori “extrase” din alte locuri.
3. Realipirea cimpurilor din “puzzle” astfel colorate, ca layer-e independente, cu background transparent.
Ma gindesc ca in PS ar fi mai simplu, dar il urasc din radacina Adobe (:-Q bleh!), nu l-am instalat nici o data. Eventual ar putea fi vorba de Pages, cu care mai demult am facut un colaj prin menevre mai simple. Ca user de rind alte programe mai complexe nu cunosc din pacate. :-(
Multumesc,
BDA