- Toate update-urile viitoare sunt fortate. Nu te intreaba daca vrei sau nu, cum prinde internet il instaleaza si iti zice ca trebuie sa reboot. Chiar daca nu vrei acel update. Chiar daca acel uptade dezactiveaza programe si hardware existent.. Chiar daca stii ca acel uptade poate sa-ti distruga hardware (ultimul update de driver FTDI USB - care a sters EEPROM-urile din TOATE chip-urile de conversie USB-Serial pe care driver-ul a avut impresia ca sunt contrafacute. Si a naibi chip-uri erau de pentru interfatat: Modem-uri 3G, GPS-uri, Printere 3d scumpe, echipamente medicale si de control ...
- Windows Media Center & DVD Player: bye-bye. Vrei sa te uiti la filme si DVD-uri, cumperi un X-Box
- Floppy disk: bye-bye. Administratia Financiara tot mai vrea datele pe dischete ?
- Solitaire, Minesweeper & Hearts: bye-bye. Adica, la ce mai foloseste un windoze fara Solitaire si Minesweeper ?
O sa il downlodez si si inregistrez si eu acum ca e gratis-gratis, ca precis peste un an-doi mai roaga vre-un amic non-mac-ist sa-l ajut cu o reinstalare.
Am downloadat si eu preview-ul si il instalez intr-un VM.
Atentie, la instalare NU selectati “Express settings” decat daca doriti ca urmatoarele informatii sa fie trimise la Microsoft si “trusted partners”:
- Contacte, Calendare si datele asociate
- Typing & Inking data (ce tastati pe tastatura sau ce desenati cu destu’ pe touch)
- Advertising ID & Location
- Cautarile si istoria browser-ului de web
- Parolele WiFi de la retelele la care va conectati.
Alegeti “Customize”. Si o sa stiu sa nu las pe nimeni cu Win10 sa se conecteze la WiFi-ul meu.
Da - se pare ca are o facilitate in care poti share-ui parolele de WiFi cu prietenii - daca se conecteaza unul, se coneteaza toti. Treaba asta implica parolele trimise la Microsoft si stocate ne-criptat - ca sa poata fi trimise si prietenilor.
Un mic update:
Daca nu aveti conexiune full la internet, nu prea puteti face mai nimica. Wingoze 10 vrea sa te conectezi cu userul de Live.com. Care nu se conecteaza fara access full la internet. Cu proxy nu merge. Poti sa iti creezi user local, da’ nu faci nimic cu el - mai toate sunt grayed-out.
Vrei-nu-vrei, Microsoft trebuie sa stie cand folosesti calculatorul. Si pazeasca sfantu’ sa ramai fara contul de Live.com - nu mai ai access la calculatorul tau.
Pana la urma au ametit toata treaba asta cu “free”. Ba ca e gratis pentru toata lumea, ba ca doar pentru cei care au licente de 7/8, ba ca pentru un an.. Nu puteau sa spuna simplu ca da, e gratis cum ii mac (ca tot au copiat versiunea 10 si de acum vor fi updateuri mici si dese)?
Claritatea și simplitatea regulilor de licențiere sunt măsura clarității și simplității produsului, vă așteptați la altceva ?
A cere Microsoft să producă un EULA (pardon, ALUF) simplu și clar e ca și cum i-ai cere legislativului românesc să facă legi simple și clare.
Până și numele documentului e de o claritate noptatică.
Instalarea unui singur bundle de update-uri face DOUA restarturi automate una dupa alta (plus un al treilea restart manual).
Si la 3 minute dupa ultimul reboot, imi apare o notificare cu: “We could not finish installing updates”. Si a mai vrut inca un restart.
Si inca un mesaj cu “We could not finish installing updates”. Care dau click pe el si zice că “Your device is up to date”.
Daca sapi un pic in setari, toate chestiile mai avansate se seteaza cu aceleasi utilitare de pe vremea lui Windows 2000. Difera un pic culorile si fonturile, in rest e acelasi windows pe dedesubt.
Da, s-a prins lumea de faza cu “sharingul” de parole WiFi a lui Windoze. http://www.theregister.co.uk/2015/06/30/windows_10_wi_fi_sense/
Răspunsul oficial Microsoft este activată în mod implicit (începând cu ultimele update-uri Win 8.1) și singura modalitate de a scăpa de ea este să adaugi “_optout” la SSID-ul routerului Wireless.
Acuma întrebarea este:
Da’ prietenii prietenilor primesc și ei parola ? Da’ prietenii lor ? Ajunge parola mea pâna la Kevin Bacon ?
Păi cum să nu facă și ei un ban cinstit ? Mai ales acuma că merge nașpa cu vânzările ?
“We can confirm that we are working on a new service, called Microsoft Wi-Fi, that will bring hassle-free Wi-Fi to millions. We look forward to sharing additional detail when available,” Microsoft told us in a statement.
The new service appears to be aimed at people subscribed to Office 365, or anyone willing to cough up $150 a year.
Da, s-a prins lumea de faza cu “sharingul” de parole WiFi a lui Windoze. http://www.theregister.co.uk/2015/06/30/windows_10_wi_fi_sense/
Răspunsul oficial Microsoft este activată în mod implicit (începând cu ultimele update-uri Win 8.1) și singura modalitate de a scăpa de ea este să adaugi “_optout” la SSID-ul routerului Wireless.
Acuma întrebarea este:
Da’ prietenii prietenilor primesc și ei parola ? Da’ prietenii lor ? Ajunge parola mea pâna la Kevin Bacon ?
Solutia este autentificarea pe baza de MAC, altfel ne vom trezi cu retele wifi accesate de toti.
Mai carcotasi mai sunteti . Cand apple anunta cu mare trambita translucenta la ferestre, anu trcut sau acum 2 ani si noi vazusem deja in vista, cand anunta apple acum cred 2-3 ani, dai restart si la incarcare ai din nou toate ferestrele deschise, atunci mi-a venit imediat in minte windows 3.1 .
Acum serios. Ambele sisteme sunt destul de mature nu e usor sa zici ca x e mai bun decat y. Pacat ca inca sunt doar 2 jucatori. Linux e tot “pe undeva” in lumea desktop. Google nu a prins, l-am testat si eu si nu imi place :(.
Solutia este autentificarea pe baza de MAC, altfel ne vom trezi cu retele wifi accesate de toti.
Vine amicu’ la tine în vizită:
[Scena: Sufragerie, masă întinsă, prieteni la al doilea/al treilea pahar]
Amic: Dă și mie parola ta de wireless să-ți arăt ultimele mele poze bengoase - că mi-am terminat trei-geu’ pe luna asta. Tu: Zi mac-addresu’ Amic: Ce sa zic ? Număru de telefon ? 07xxyyyzzz - nu-l ai în agendă ? Tu: Nu bă ... MAC adresu’. Adresa de Ethernet adică nu că n-are ethernet, adresa de la placa de rețea wireless din telefon. Amic: Zi că ești bulangiu și nu vrei să-mi dai parola și gata. De parcă te costă ceva ... Tu: Oofff ... e pentru securitate ... dă telefonu’ aici că o găsesc eu ... și mă duc la calculator să o adaug pe router ... Amic: Ăăă ... ce complicație. La mine e mult mai simplu. Bagi parola și gata. Ai un router prost - uite ia un ChinaTech ca a meu. Tu (în timp ce notezi mac address-ul pe un colț de șervețel): Nu, nu ... am dezactivat-o eu ... protecție împotriva lui WiFi Sense și ... Amic: Ți-e frică că te fac hackerii și-ți ia parola de yahu și feisbuc ? Da protecție “Mărmureanu” contra cutremurelor ai la internet ? Amic (în parte, către alt mesean): Credeam că se pricepe la calculatoare ... da’ vezi și tu ...