Incredibil. De ce durează la Microsoft luni de zile ca să scoată un patch pentru o vulnerabilitate ? Pentru că NSA o află prima și mai întâi o exploatează pentru a fura informații din calculatoarele folosite de guvernele altor țări. Deabia după ce NSA și-a făcut treaba Microsoft scoate patch-ul.
Explicație pentru Macuseri - este ca și cum tot ce cauți tu cu Spotlight pe calculatorul tău propriu și personal ar fi transmis la Apple care să-ți afișeze cu forța reclame iAd printre rezultatele de Spotlight. De neconceput. Microsoft tocmai vor face acest lucru cu Windows Search și reclamele Bing.
Dacă era Windows 8 pe gratis - să zicem. Dar dai și o grămadă de bani (428-770 LEI) pe el și îți mai afișează și reclame când tu cauți ceva în datele tale (foste) personale și private.
... O pun la rubrica asta, ca tot de la ei este.
Concret: avem pe serverul Macmini cu Leo niste fisiere in excel cu mai multe sheet-uri… OK, erau cu extensie .xls ca sa nu-si bata oamenii capul sa le deschida, daca le trimitem cuiva.
Am facut update la Microsoft Office 2011 cu ultimul patch (critical zic ei). Acum am version 14.3.6.
Si sa vezi dracie: accesez ca user de pe un imac un fisier din asta, multisheet, si efectuez o modificare. Si sa vezi alta dracie: imi spune ca “se vor pierde ceva features, si daca nu ma deranjeaza sa dau CONTINUE”. Asa am facut prostul de mine.
Fisierul arata OK, la fel, DAR:
Daca vreau sa-l deschid din nou (direct de pe server), trebuie sa restartez calculatorul, altfel imi da mesajul ca nu poate sa acceseze fisierul in cauza. Si chiar dupa restartarea calculatorului, deschizand fisierul, nu pot scrie nimic: serverul automat mi l-a facut read only. Dupa ce am scobit vreo doua ore cu diverse teste, concluzia:
daca salvam o versiune in .xlsx, nu era nici o problema.
Asa ca se pare ca pe serverul cu Leo trebuie sa ai fisierele cu .xlsx, daca nu - ai incurcat-o.
Culmea e ca fisierele nu sunt locked, dar pe undeva serverul le face read only.
Nu e de la server. E de la micromoale. Așa puturos cum este, atunci când deschide un fișier automat creează un fișier temporar. Când închizi/salvezi fișierul el uită să închidă/șteargă temporarul și când încerci să-l deschizi iar vede că există temporarul deschis și-ti deschide o copie “read-only” a fisierului. Trebuie să trebuie să închizi micromoale office ca să închidă/steargă temporarul și apoi poți sa deschizi normal documentul…