Macbook pro si textul deloc sharp pe un monitor extern Dell
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 24.01.07

Am un macbook pro late 2014 si 2 monitoare dell ultrasharp, unul 2713hm si un 2414h si am aceeasi problema cand le conectez: textul apare destul de blurat si nu e nimic sharp in calitatea imaginii. Am dat si de solutia magica de fortat monitoarele in modul RGB (http://www.ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor) dar dupa ore de chin nu am rezolvat nimic.

Am incercat si prin HDMI si prin DisplayPort si nu e nici o imbunatatire.

S-a mai intalnit cineva cu situatia asta? Sau exista o alta solutie?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Pe U2713hm cel puțin nu poți atinge rezoluția fizică a ecranului decât cu un cablu minidisplayport - displayport. Găsești la conectica.ro.
U2414h ar trebui să meargă ok pe hdmi.

De fapt MBP late 2014 are HDMI 1.4, care teoretic ar trebui să țină 2560 x 1440 al 30 fps, dar practic n-am idee dacă merge.
Cablul hdmi ar trebui să aibă și el mențiunea 1.4 pe undeva.
Pe displayport însă merge sigur.

Ce rezoluție la câte fps obții de fapt pe cele două monitoare ? Le folosești simultan ? “Blur-ul” se observă numai pe text ?
Te mai poți uita la opțiunile de font smoothing:
http://osxdaily.com/2012/06/09/mac-screen-blurry-optimize-troubleshoot-font-smoothing-os-x/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

2713hm il folosesc mai mult acasa si e conectat la pc. 2414 e la birou si il folosesc cu macbookul. Am incercat 2 cabluri mdp-dp pe ambele monitoare si imaginea e la fel. Pentru 2414 am si cablu hdmi 1.4.  Am incercat si cu font smoothing on/off.
Fonturile nu sunt sharp (ca in imaginea de jos http://i.stack.imgur.com/cIFux.png) si e extrem de enervant. Mentionez ca restul elementelor grafice - imagini, icoane, etc arata ok. Am dat de foarte multe plangeri legate de macbook-uri si monitoarele externe non-apple si toate fix-urile duc la acel patch mentionat in primul post (https://gist.github.com/adaugherity/7435890) care la mine nu funtioneaza de nici un fel, deci nu observ vreo diferenta.

Am sapat prin multe forumuri si se pare ca e o problema des intalnita pe care apple nu vrea sa o rezolve si ignorata la dell cu scuza stupida ca ei nu isi testeaza monitoarele cu produsele apple.

Speram sa gasesc un caz similar si pe macuser si evident un easy fix pentru ca nu prea vreau sa dau o caruta de bani pe un monitor thunderbolt sau sa adaug windowsul cu parallels.

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

adaug si un printscreen http://i.imgur.com/kw04cqY.png?1

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

e retina laptopu? eu cred ca pur si simplu ai uitat cum se vede nonretina. screenshotul este cum il vedem si noi deci nu ajuta, fonturile pe mac sunt smooth nu crisp ca pe win

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Să înțeleg că problema enunțată este cea din în discuția asta:
https://discussions.apple.com/thread/4316156

Și că soluția propusă acolo este:
http://www.ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor

Short answer: OS X thinks my monitor is a TV, and is using the YCbCr colour space rather than RGB. I had to override an EDID setting to force the RGB colour space, and it is now working correctly.

HOWEVER…...THERE IS ONE ADDITIONAL STEP
Be SURE that your external monitor’s input is set to “PC” rather than “AV”.  I am using a thuderbolt to HDMI adaptor to connect to my monitor’s HDMI input. The default setting for this is “AV” by which I think treats the signal as a TV 1080p resolution rather than a monitor 1920x 1080.  Even after forcing the MAC to send a RGB signal, the text remained blurry until I switched the input to PC.
Also, make sure that the monitor display is set to RGB rather than YUV mode (TV mode).

Să înțeleg că uneori nu ajunge editarea EDID pentru monitorul respectiv, dacă monitorul are asta în meniurile lui trebuie setat și el pe “PC”, “RGB mode”.

The final step for my configuration was “Overscanning”. I had to set overscanning to none in the Apple Display preferences then go through the menu settings on my monitor and set overscanning to “off”. After the two software and one hardware adjustments the external display is quite crisp and exactly what I would expect from a high dollar external display.

Altcineva a descoperit că trecând semnalul prin DVI se rezolvă (pe U2414h ajunge și DVI la 1960x1200):

Horray! I found a solution.
I bought the Apple Mini DisplayPort to DVI converter cable adapter instead of using HDMI, and my picture is much more crisp and clear.
My Retina display is still better, but it’s a better screen. my HP monitor is now performing to is ability.  For some reason, HDMI must degrade the video quality.

It’s not about the cable. It’s about OS X thinking whatever is connected through HDMI must be a television set and if it’s DVI (even through a HDMI->DVI cable) it must be a computer monitor (resulting into a sharp output in the RGB color space).

Și în sfârșit altcineva a descoperit că dacă monitorul are prin meniuri “Custom Scaling”, dezactivarea opțiunii rezolvă problema:

A couple of days ago I went out and bought a HP Pavillion 23xi to use as a second screen connected to my Late 2012 iMac and was pretty annoyed when I plugged it in as the fonts were pretty badly defined, which brought to me to this forum and was even more frustrated when I saw it seemed to be a common problem. Its connected via HDMI to the Thunderbolt connector.
However, after playing around with the settings on the monitor I found settings called Dynamic Contrast Ratio and another called Custom Scaling which I turned off and its has solved my problem.
The results are now brilliant and the problem has gone away.

Deci la tine nu merge niciuna din soluțiile enumerate (sau combinațiile menționate, editarea EDID împreună cu setările corespunzătoare din meniul monitorului) ?
La U2414h ai încercat o combinație de cabluri care trec prin DVI ?

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Din pacate nu a functionat nici una din solutiile enumerate mai sus. Am editat EDID-ul, e setat PC, RBG, custom scalling sau DCR nu are asa ceva prin meniuri. Numai o alta combinatie de cabluri nu am incercat: mDP la HDMI pentru ca monitorul nu are conector DVI.

Multumesc dar abandonez!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
carl_a - 14 Septembrie 2015 02:10 PM

monitorul nu are conector DVI.
Multumesc dar abandonez!

Multă vreme m-am uitat la oameni care aparent n-aveau prea multe calități și totuși reușeau în viață, spre deosebire de alții cu certe calități dar care nu treceau de stadiul de a-i servi pe cei din prima categorie. M-am tot întrebat care este acea calitate fundamentală care-i face pe primii să reușească și aplicând un proces simplu de eliminare am ajuns la o concluzie simplă: încăpățânarea, refuzul de a se da bătuți. Nu toți căpoșii ajung sus, dar niciunuia din cei care o fac nu-i lipsește calitatea asta.

Mai fă un efort și combină ăsta cu ăsta plus un cablu hdmi pe care îl ai deja. E păcat de monitoarele alea. smile

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Usor usor devine suportabil fontul ‘flocait’. Am scos font smoothing-ul si e mai uman. Asa ca stau cuminte si sunt sigur ca in scurta vreme o sa vina si solutia cu SHARP-ul.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Maclean ma surprinzi placut cu filozofia ta pe un forum tehnic. Pacat ca ne despart mii de km, te scoteam la o bere, pari de-al meu smile.

Acum inapoi la problema, si eu gagsesc foarte util de a avea 2-3 monitoare, esti mult mai productiv. Ce nu am vazut, poate mi-a scapat, o diferenta intre cum arata pe mac si pe monitorul extern.

Maclean - 14 Septembrie 2015 02:52 PM
carl_a - 14 Septembrie 2015 02:10 PM

monitorul nu are conector DVI.
Multumesc dar abandonez!

Multă vreme m-am uitat la oameni care aparent n-aveau prea multe calități și totuși reușeau în viață, spre deosebire de alții cu certe calități dar care nu treceau de stadiul de a-i servi pe cei din prima categorie. M-am tot întrebat care este acea calitate fundamentală care-i face pe primii să reușească și aplicând un proces simplu de eliminare am ajuns la o concluzie simplă: încăpățânarea, refuzul de a se da bătuți. Nu toți căpoșii ajung sus, dar niciunuia din cei care o fac nu-i lipsește calitatea asta.

Mai fă un efort și combină ăsta cu ăsta plus un cablu hdmi pe care îl ai deja. E păcat de monitoarele alea. smile

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un ale nu se refuză smile

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard