Mac to Pc
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/PH
Macuser din: 08.04.06

Am si eu o intrebare, daca e cineva destul de rabdator sa-mi raspunda (sunt cam varza la retele). Cum conectez macbook-ul la PC doar printr-un cablu de cross over?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt, Cluj-Napoca
Macuser din: 03.10.06

Daca vrei si conexiune la internet unul din cele doua computere trebuie sa aiba doua placi de retea. Daca nu vrei sa te conectezi la internet, ci doar o retea din doua calculatoare, dupa ce ai montat cablul, din mac faci setarile astfel: System Preferences>Network>Location>New Location>denumesti noua locatie>ok>show>Built-in Ethernet>Ethernet (daca nu te conectezi la internet nu cred ca te intereseaza setarile din meniul tcp/ip)> si de aici nu stiu…. cred ca poti lasa pe automatic>apply now si gata.. Din pc cred ca trebuie facute aceleasi setari dar nu stiu sa spun pas cu pas. Ideea e ca nici eu nu prea ma pricep, asa ca poate mai bine asteptam si alte pareri…

Semnătură 

There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don’t

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pe mac trebuie sa ai la sharing, windows sharing activat si o sa-ti spuna acolo cum te conectezi de pe pc la mac

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

Si eu vreau sa fac o retea intre macbook si un notebook hp…o retea wireless de tip ad-hoc, insa nu reusesc sa o configurez (nu vreau si net de la hp). Cer si eu ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 05.02.07
Leto - 19 Martie 2007 11:40 AM

Si eu vreau sa fac o retea intre macbook si un notebook hp…o retea wireless de tip ad-hoc, insa nu reusesc sa o configurez (nu vreau si net de la hp). Cer si eu ajutor.

Pentru reteaua wireless:
1. Pe mac: SystemPreferences > Sharing > Internet. Bifezi AirPort. Click Start.  SystemPreferences > Sharing > Services. Bifezi WindowsSharing. Click Start.
2. Pe PC: Toate setarile automate la adaptorul wireless si in mod normal ar trebui sa se conecteze automat.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
tzun - 18 Martie 2007 11:25 PM

Am si eu o intrebare, daca e cineva destul de rabdator sa-mi raspunda (sunt cam varza la retele). Cum conectez macbook-ul la PC doar printr-un cablu de cross over?

Pentru mac:
SystemPreferences > Network > Built-In Ethernet. Alegi la Configure IPv4 optiunea Manually. La adresa IP scrii 10.0.0.1. La Subnet Mask scrii 255.255.255.0.
SystemPreferences > Sharing > Services. Bifezi Windows Sharing. Click Start. Click Enable Accounts. Bifezi contul de utilizator. (Partea asta e valabila si pentru configurarea de mai sus). O sa scrie acolo cum adresezi Mac-ul. Ceva in genul “\\10.0.0.1\user” (Asta o scrii in Explorer la Windows).
Pentru PC: La adresa IP scrii 10.0.0.2. La Subnet Mask scrii 255.255.255.0.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Cel mai rapid mod de transfer al fisierelor intre 2 calculatoare este prin metoda “IP over Firewire”. Viteza maxima este 400Mbps spre deosebire de Fast Ethernet unde este 100Mbps. Ambele calculatoare trebuie sa aiba conexiune Firewire si ai nevoie de un cablu Firewire, de exemplu cel care vine in pachet la iPod. Mai multe detalii aici.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt, Cluj-Napoca
Macuser din: 03.10.06

pt. Leto: Cum ambele computere sunt laptopuri, banuiesc ca amandoua au Bluetooth… Daca da, in mac mergi la applications>utilities ,  si acolo gasesti niste programele cum ar fi Bluetooth File Exchange, Bluetooth Setup Assistant care te vor ajuta sa faci cele doua computere sa comunice. Daca doresti viteza de transfer mai mare sau raza de actiune mai mare, incerca prin wi-fi, dar asa ai nevoie de hardware suplimentar si anume de o statie de baza wireless

Semnătură 

There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don’t

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
altRadu - 19 Martie 2007 03:29 PM

pt. Leto: Cum ambele computere sunt laptopuri, banuiesc ca amandoua au Bluetooth… Daca da, in mac mergi la applications>utilities ,  si acolo gasesti niste programele cum ar fi Bluetooth File Exchange, Bluetooth Setup Assistant care te vor ajuta sa faci cele doua computere sa comunice. Daca doresti viteza de transfer mai mare sau raza de actiune mai mare, incerca prin wi-fi, dar asa ai nevoie de hardware suplimentar si anume de o statie de baza wireless

Bluetooth ofera maxim 2Mbps ca rata de transfer, fata de 54Mbps cat permite standardul 802.11b/g. Pe de alta parte, el doreste o retea ad-hoc care nu necesita router. wink