un powermag g5 cu doua placi de retea…..una legata la rds.. cealalta la ibook
nah powermacu mere, ibooku nu desi merge reteaua ... adica pot sa copiez de pe unul pe altu no problem…
am dat share internet connection siii asta e.
mai departe?
multumesc si o zi splendida
N-am prea inteles problema ta.. Ai retea cablata sau wireless? Ca sa faci sharing la internet prin reteaua cablata ai nevoie de switch. Daca le-ai legat cross-over n-o sa mearga internet sharing. Ca faci sharing wireless e mult mai simplu, dar nu stiu daca ai AirPort pe powermac. Deci ce configuram?
cablate…cu sarme crossover
am airport da numa pe ibook
dar nu vaz de ce nu ar mere ... cu pc-ul in loc de powermac merge…
doar trebuie rutat…
parerea mea…
multzam
Teoretic, este posibil. Practic, performantele sunt nesatisfacatoare si nimeni nu recomanda o astfel de abordare. Citeste articolul asta si scrie-ne dupa aceea daca ai reusit. ;) O sa trebuiasca sa faci analogia de la Windows la mac :D dar adresele IP tot alea sunt asa ca nu cred sa ai probleme. Succes!
de vreme ce poate face schimb de fisiere intre cele doua mac-uri, cablul e ok. trebuie sa-si faca setarile corecte atat desktop cat si pe notebook. sa share-uiasca placa de retea ce uneste PM-ul iar pe ea sa seteze, de ex, IP 10.0.0.1 si Netmask 255.255.255.0 iar la iBook sa puna 10.0.0.2, acelasi netmask, Gateway este ip oferit de provider si, desigur, sa-si puna si dns-urile oferite de ISP. in momentul in care iBook-ului o sa-i raspunda si dns-urile si gateway-ul la ping, atunci o sa aiba net. desigur, connection shareing-ul este o solutie disperata, cand n-ai incotro. iti recomand un banal router hardware…care e undeva pe la 100ron. incearca marca edimax…in rom, am vazut ca majoritatea magazinelor, virtuale sau nu, comercializeaza aceste 3 modele http://www.shopit.ro/retelistica/router/edimax/
cablul utp, mufat crossover, se pune doar intre echipamente de acelasi fel: 2 computere, 2 switchuri, 2 routere etc. ori cablul tau nu era cross ori, inca o chestie desteapta la mac-uri, placa de retea are un fel de autosetare, isi modifica anumiti parametrii. sau portul Lan de pe router ... unele routere hardware au o astfel de functie si nu conteaza ce fel e mufat cablul…cross sau straight