share internet connection
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

un powermag g5 cu doua placi de retea…..una legata la rds.. cealalta la ibook
nah powermacu mere, ibooku nu desi merge reteaua ... adica pot sa copiez de pe unul pe altu no problem…
am dat share internet connection siii asta e.
mai departe?
multumesc si o zi splendida
smile

Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 05.02.07

N-am prea inteles problema ta.. Ai retea cablata sau wireless? Ca sa faci sharing la internet prin reteaua cablata ai nevoie de switch. Daca le-ai legat cross-over n-o sa mearga internet sharing. Ca faci sharing wireless e mult mai simplu, dar nu stiu daca ai AirPort pe powermac. Deci ce configuram?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

cablate…cu sarme crossover
am airport da numa pe ibook
dar nu vaz de ce nu ar mere ... cu pc-ul in loc de powermac merge…
doar trebuie rutat…
parerea mea…
multzam

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 05.02.07

Teoretic, este posibil. Practic, performantele sunt nesatisfacatoare si nimeni nu recomanda o astfel de abordare. Citeste articolul asta si scrie-ne dupa aceea daca ai reusit. ;) O sa trebuiasca sa faci analogia de la Windows la mac :D dar adresele IP tot alea sunt asa ca nu cred sa ai probleme. Succes!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

de vreme ce poate face schimb de fisiere intre cele doua mac-uri, cablul e ok. trebuie sa-si faca setarile corecte atat desktop cat si pe notebook. sa share-uiasca placa de retea ce uneste PM-ul iar pe ea sa seteze, de ex, IP 10.0.0.1 si Netmask 255.255.255.0 iar la iBook sa puna 10.0.0.2, acelasi netmask, Gateway este ip oferit de provider si, desigur, sa-si puna si dns-urile oferite de ISP. in momentul in care iBook-ului o sa-i raspunda si dns-urile si gateway-ul la ping, atunci o sa aiba net. desigur, connection shareing-ul este o solutie disperata, cand n-ai incotro. iti recomand un banal router hardware…care e undeva pe la 100ron. incearca marca edimax…in rom, am vazut ca majoritatea magazinelor, virtuale sau nu, comercializeaza aceste 3 modele http://www.shopit.ro/retelistica/router/edimax/

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

multzam,am rezolvat…
smile
am intrat cu un crossover in router… si mere prune…
mulzam fain….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cablul utp, mufat crossover, se pune doar intre echipamente de acelasi fel: 2 computere, 2 switchuri, 2 routere etc. ori cablul tau nu era cross ori, inca o chestie desteapta la mac-uri, placa de retea are un fel de autosetare, isi modifica anumiti parametrii. sau portul Lan de pe router ... unele routere hardware au o astfel de functie si nu conteaza ce fel e mufat cablul…cross sau straight

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

mai mediaconvertor,asta cu placa de retea din mac (care stie sa mearga cu orice cablu - cross sau straight) nu o stiam. pe bune asa e?

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
draciax - 19 Martie 2007 09:29 PM

mai mediaconvertor,asta cu placa de retea din mac (care stie sa mearga cu orice cablu - cross sau straight) nu o stiam. pe bune asa e?

Da, asa e! Pe mac il doare in pix de straight sau cross!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

stii de ce intreb,ca mie nu mi-a mers! stiam de routere si switch-uri asa destepte, da la mac…nu ma asteptam.
expect the unexpected

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai nici eu nu stiam ca poate. am supozat :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Da, mac-ul știe să inverseze conexiunea dacă trebuie cross-over. Deci, dacă ai mac, nu ai nevoie de crossover cable. Deștept, nu?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ Mac to Pc      router wireless ››