Mi-a venit si mie, modelu de 15, space gray.
Primul lucru wow pe care l-am observat este sunetul, wow, cum se aude… parca imi face de rusine castile Bose. imi pare bine ca nu mi-am mai luat speaker extern, ma gandisem de mai multe ori.
Imi pare bine si ca nu m-am luat dupa altii si sa-mi iau modelul precedent pt ca are aceleasi performante/baterie…. blah blah… si sa raman cu un computer outdated pt urmatorii 5 ani, designul este total diferit si imi place la nebunie. Tastatura superba, deja m-am obisnuit dupa prima zi. Trackpadul imens are pt mine avantajul ca pot face swipe up cu 3 degete fara sa misc mana mai la stanga ca sa incapa, cu mijlociul misc cursurul si cand vreau swipe le pun si pe celelalte doua si gata. O alta schimbare este tapul, am dezactivat touch to click(pe care-l folosesc de cand ma stiu) pt ca tapul este f fin si il fac fara sa mai ridic degetu de pe trackpad. Deja m-am obisnuit si cu asta in 2 zile. Force touch alta chestie superba si ea, nu nimeream niciodata scurtatura pt dictionar, dar cel mai mult imi place previewul pe care-l face la force touch pe linkuri.
Touchbarul mi se pare mult mai util decat tastele alea fizice, dar trebuie sa faci o mica pauza de gandire inainte sa apesi ceva, asta-i problema ei.
Xcodeul e o magaoaie f lenta de cand cu swift din pacate, speram ca trebuie doar un computer la zi ca sa mearga ok dar merge la fel de prost, se vede cum sacadeaza cand faci scroll chiar si prin fisiere f mici. Pana proceseaza si erorile ii ia secunde bune, nu vezi warninguri in realtime ca in vremurile bune. Incercam si AppCode daca nu se poate altfel… Dar apoi ma gandesc la saracii developeri de android si ma simt mai bine.
In terminal poti schimba culoarea din touchbar si naviga prin comenzi, ceea ce mi se pare util ca nu se intelege nimic de unde incepe si se termina o comanda de multe ori.
Astept de pe kikstarter un magsafe si dongle cu usb si sd dar cum stau eu cu macu in pat mi-a frica sa-l folosesc, nu are cablu. Lightning nu am gasit nicaieri unu decent cu cablu infasurat in plasa de nylon cum am acum de la syncwire. Mai trebuie sa ma gandesc la o solutie de backup pe 2 harduri in raid
Momentan nu stiu altceva, asta-i trecerea mea de la mbp2011.