Se ia un Mac mini G4 1.42Ghz ($19.42 de pe eBay)
I se ia sursa alimentare ($15.35 eBay), adaptor DVI-VGA ($1.99 eBay)
I se pune 1Gb de RAM ($2 și 1/2 ore de săpat într-o ladă cu DIMM-uri DDR1 la Goodwill Computer Store (second-hand de calculatoare))
Se overclock la 1.58 Ghz (dezlipit o rezistență SMD de pe placa de bază)
Se schimbă HDD-ul IDE cu un adaptor IDE-mSATA ($27.99 Amazon) și un SSD mSATA de 120Gb ($42.99 Amazon)
Storage Extern: Iomega MiniMax FireWire 400 ($5 fără HDD & sursă de la un S/H) + Sursă & HDD IDE & Cablu Firewire 400 ($5 & $10 & $2 de la Goodwill Computer Store)
Software: OS X 10.5, TenFourFox 45.6.0 cu AdBlockPlus
De ce am investit peste 100 USD în vechitura asta ? Pentru că primul meu mac folosit zi de zi a fost un mini G4.
Alte idei de improvement mai îmi dați ? 2 dungi negre de “racing” ? Un spoiler ?
Blooper Reel:
- Dacă vreți să puneți SSD-uri în mac-uri vechi, NU luați modelul următor de adaptor IDE-mSATA: https://www.amazon.com/gp/product/B009BA8V4M/ Merge doar cu anumite SSD-uri (nu cu cel pe care l-am luat eu) și se încinge tare;
- Memoriile ECC de server nu merg în Mac mini G4 - încercat mai multe modele de DIMM-uri DDR1 ECC de 1Gb și 2Gb și nu pleacă cu ele;
- Nu există nici un modul 3rd-party care să se potrivească în sloturile de WiFi-Bluetooth și de modem - doar la MacMini1,1 și MacMini1,2 cu Intel se poate pune un card mini-pci în locul cardului de WiFi.