Sincronizare și nu prea - aplicația Mail (10.13.3)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.12

Salut,

În urmă cu o lună și jumătate am făcut upgrade și am trecut de la 10.7.5 la 10.13.3. Toate bune și frumoase, însă am o problemă cu sincronizarea mailurilor. Pe lângă faptul că aplicația arată ciudat (m-am obișnuit cât de cât cu asta), nu se sincronizează așa cum o făcea înainte, ceea ce mă deranjează destul de tare.

Am două exemple, ca să înțelegeți mai bine:

1. Peste noapte primesc undeva la 7-8 mailuri. Le citesc pe toate în timp ce pregătesc cafeaua de pe telefon, pe urmă deschid macbook-ul și găsesc din nou toate cele 7-8 mailuri necitite (+ sunet de notificare, notificare în dreapta sus… tot tacâmul), așa că trebuie să le marchez din nou ca citite.

2. Pe telefon primesc mailul imediat, îl citesc și îmi văd de treabă. Abia peste 2-3-4 minute apare notificarea și pe laptop, și bineînțeles, mailul necitit.

Pe cel vechi mesajul intra automat citit. La fel pățiți și voi? Mă gândesc să încep să caut o altă aplicație iar dacă aveți recomandări, aș aprecia (am nevoie să adaug doar conturi de Yahoo și Google), dar totuși mi-ar plăcea să existe undeva o setare ascunsă și să pot folosi în continuare aplicația preinstalată.

Mulțumesc, o zi bună!

 Semnătură 

MacBook White 13”, 10.7.5
Apple TV 2

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08

De ceva vreme Yahoo nu mai foloseste systemul push si tot de ceve vreme Yahoo este catastrofa , erori, etc. Varza din punctul meu de vedere , asa ca am decis dupa multi ani sa ma dau batut si sa renunt la el.
Clientul de mail nativ din OS este destul de bun, pentru multi care nu au pretentii mai avansate este suficient si as spune foarte bun, este perfect integrat in OS si iOS. Cine doreste ceva mai avansat alternative sunt cu costuri aferente, Outlook de la Microsoft sau mai nou si cu foarte multe puncte pozitive Airmail, care are versiuni atat pentru OS cat si iOS( ambele contra cost). Versiuni gratuite nu ca nu ar fii dar nu cunosc si nu as dori sa te indrum gresit.
Incerca in pralabil sa stergi conturile din mac , daca pe telefon spui ca iti functioneaza bine, apoi adauga-le din nou iar daca nu incerca una din sugestiile de dinainte. Preferabil sa citesti mai multe informatii despre fiecare inainte sa dai banii pe vreuna din ele.
Succes !!👍

 Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.12

Multumesc pentru mesaj. Recunosc ca am avut si eu o tentativa (esuata, evident) acum ceva vreme de a renunta, dar absolut tot ce e legat de munca e pe contul Yahoo… De aplicatia nativa din OS am fost foarte multumita de la inceput, abia acum au aparut problemele, la macul nou, cu OS la zi, etc. La iPhone am renuntat de ceva vreme, nu stiu daca si cum functioneaza acolo. De adaugat din nou conturile pe mac nu stiu daca ar rezolva, abia au fost adaugate la inceput de februarie (cu ceva dificultati la Yahoo, ce-i drept). Dar da, am sa incerc sa le adaug din nou si pe urma am sa caut mai multe informatii, sa vad daca ma reorientez sau nu. Multumesc mult!

 Semnătură 

MacBook White 13”, 10.7.5
Apple TV 2

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08

Sunt convins ca schimbarile intotdeauna se iau cu greutate, dar ai de ales sa opresti aici frustrarile de la Yahoo sau sa prelungesti agonia.Ca foarte multi altii, foloseam de foarte mult timp contul dansilor , cu orice schimbare care o citeam prin presa de specialitate am tot sperat intr-o imbunatatire dar rezultatul a fost exact pe dos Eu foloseam si pentru munca contul de yahoo cat si legat de contul de la Apple store. Asa ca am decis intr-un final sa ma opresc. La ce bun atatia nervi ? Mai poti eventual accesa contul Pro de la Yahoo care foarte probabil sa nu aiba atatea probleme, doar e contra cost si oricand te razgandesti ei iti vireaza banii inapoi in cont pe perioada achitata si nefolosita.Am folosit vreo 2-3 ani si aceasta varianta.
Daca spui ca ai setat de nou mac-ul si de asemenea si conturile de mail atunci probabil ca e inutil sa stergi conturile si sa le adaugi dar daca nu e mare deranjul o poti incerca totusi.
Nu ma intelege gresit, nu doresc sa imping pe cineva sa renunte la conturile de Yahoo, departe de mine astfel de intentii dar o spun din experienta personala si din foarte multele articole citite pe net lagate de dansii cand mai intampinam cate o problema.
Inca odata succes !!

 Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells

Profil