Ajutor MacBook Pro 15” Early 2013
  [ Ignoră ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Va salut , cineva cu un macbook pro 15” 2013 early/late care ma poate ajuta in bucuresti 10-15 minute? Laptopul meu are o problema la un chip si nu porneste ecranul decat daca este in OS , inchizi clapeta sa il bagi in standby si o deschizi iar ... iar eu am facut prostia sa-i dau update la high sierra si nu am avut cum sa finalizez update-ul si as avea nevoie de cineva cu 2013 early/late in care sa pun ssd-ul meu sa il configurez cu high sierra, multumesc !

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Dar un ecran extern nu e mai simplu sa legi? Orice TV din casa probabil are o mufa HDMI, ia-ti un cablu si gata.

Nu-ti trebuie neaparat un mac identic. Pui hard-ul intr-un rack extern, il legi pe USB la orice mac compatibil cu High Sierra si bootezi de pe el.

 Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Salut , laptop-ul meu face parte din acest program => https://www.apple.com/ro/support/macbookpro-videoissues/ , el booteaza dar nu afiseaza nimic pe ecran/ecran extern , iar ca sa bag ssd-ul in alt laptop nu prea am cum avand in vedere ca este port-ul specific apple nu este un m2 normal ..laptop-ul mergea doar daca ii inchideam clapeta si o deschideam iar si am dat sa-i fac update la soft si am uitat de lucrul acesta si nu am avut cum sa termin softul si acuma nu cred ca mai booteaza.. de pe el nefiind finalizat os-ul de asta vreau sa-l bag in alt laptop

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Eu sunt convins ca el booteaza doar ca incearca sa instaleze High Sierra. Cu un ecran extern sigur ai incercat si nu merge deloc?

S-ar putea de asemenea sa poti anula instalarea de High Sierra. Aici cineva intreaba ceva similar https://apple.stackexchange.com/questions/301236/how-can-i-abort-a-high-sierra-installation

Posibil sa exista pasi mai buni pentru situatia ta… Nu stiu exact la boot daca dai sa selectezi boot disk-ul (cu Command) ce-ti apare? Adica ai doar disk-ul sau sau poti selecte intre disk-ul tau (adica vechiul sistem de operare) si installer-ul High Sierra. Aici ai putea incerca pe orbecaite prima variata, apoi a 2-a (cu sageti + enter) si vezi daca apare alceva pe ecran, eu stiu…

Oricum, aiurea situatia. Si ecran defect, si hard disk non-standard. Putine optiuni…

 Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Display-ul functioneaza , nu afiseaza datorita defectului placii video dar pe fostul os mergea insa nu am cum sa finalizez update-ul la high sierra , sunt mai mult ca sigur ca nu merge pe un ecran extern smile nu am cum sa selectez de pe ce sa booteze , daca puteam banuiesc ca nu mai eram aici… am fost fortat sa fac update la os pentru niste aplicatii ca altfel nu ii faceam

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: Baia Mare
Macuser din: 10.01.11

Daca problema-i cu placa video dedicată nu va merge atașarea unui display extern.

O posibilă soluție ar fi să rulezi exclusiv pe placa video integrată.

Pentru ca sistemul să folosească (la pornire) placa video integrată (următoarea setare in NVRAM te poate ajuta):
1. Pornești sistemul în single-user mode (Cmd+S)
2. introduci comanda (urmată de Enter):

nvram fa4ce28d-b62f-4c99-9cc3-6815686e30f9:gpu-power-prefs=% 01000000 

fără spațiul de după caracterul procent

3. Restart calculator - comanda: reboot

Mă aștept ca sistemul să funcționeze (să vezi ceva pe ecran) ...

Evită aplicațiile care folosesc placa video dedicată că ajungi în aceiași situație.

Succes.

Așteptăm vești.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Salut si mersi de raspuns, am incercat acuma dar in continuare laptopul nu afiseaza nimic ... am apasat dupa chime cmd+s in ideea ca mi-a intrat in single user mode dar nu prea am cum sa-mi dau seama..

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 7 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Exact asta este problema laptopului meu => https://www.ifixit.com/Answers/View/162426/My+MacBook+Pro+has+a+black+screen+at+startup. , inainte daca il inchideam ca si cum l-as baga in standby si il reporneam mergea foarte bine inclusiv placa dedicata dar din cauza unor programe am zis sa fac update ca imi intra el singur in os ... dar nu a fost asa

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: Baia Mare
Macuser din: 10.01.11

La pornirea în “single-user mode” apare (după n mesaje care sunt afișate pe ecran - în mod text) un prompter de forma localhost:/root# unde poți scrie comenzi.

Acum sunt 2 pozibiltăți:
  - nu ai inițiat corect intrarea în single-user mode (Hold down Cmd+S immediately after pressing the power button) .
  - laptopul are o altă problemă (nu doar nefuncționalitatea plăcii video dedicate) și nu pot decât să-ți recomad o vizită la un service.

Întrebare:
  În Startup Manager (unde poți selecta discul de bootare) vezi HDD-ul pe ecran (Press and hold the Option key immediately after turning on or restarting your Mac) ?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 9 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Am fost cu el la constatare la iStyle si mi-au spus ca este placa de baza , si asa este dar laptopul functiona cu schema “inchizi clapeta si o deschizi la loc” pana i-am dat sa-i fac update , in rest nu apare absolut nimic pe ecran ! NU am cum sa-mi dau seama daca am initiat corect SUM pentru ca nu vad nimic pe ecran ... mi-a zis cineva ca pot pune ssd-ul si in alt laptop nu neaparat 2013 deci daca este cineva care ma poate ajuta as fi recunoscator

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 10 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Mi-a spus cineva acuma ca este compatibil cu orice model care are ssd pe pci-e deci 2013>2017 daca este cineva bun sa ma ajute 5 minutele cat sa pornesc os-ul dau si eu un suc !

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: Baia Mare
Macuser din: 10.01.11

Din păcate nu am un astfel de sistem să te pot ajuta cu ssd-ul, dar mă interesa răspunsul la întrebarea din postul anterior:

rlodina - 25 Iulie 2018 12:03 PM

Întrebare:
  În Startup Manager (unde poți selecta discul de bootare) vezi HDD-ul pe ecran (Press and hold the Option key immediately after turning on or restarting your Mac) ?

Succes

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 12 ]
Avatar
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.04.14

Nu imi apare absolut nimic pe ecran deci nu am ce sa raspund la “Întrebare:
  În Startup Manager (unde poți selecta discul de bootare) vezi HDD-ul pe ecran (Press and hold the Option key immediately after turning on or restarting your Mac) ?”

 Semnătură 

Just ♥ the iBook

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 13 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

iPhonelix: Ai o cutiuta USB in care intra SSD-ul ala ?

Dragi macuseri - nu trebuie sa va desfaceti “copilul” ca sa-l ajutați pe iPhonelix - doar sa booteze de pe un disk extern USB si să termine instalarea.

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 14 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Sau un cablu Thunderbolt 1/2 , iar pe post de cutiuță usb chiar MBP cu problema.
Poate fi pornit în Target disk mode pe orbește, instalarea poate fi continuată de pe Mac-ul la care ar fi conectat în Target Disk mode - bootat de pe “thunderbolt disk”.

Trebuie un Mac cu porturi Thunderbolt 1 sau 2.

 Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

Profil