Diacritice sub ? pe un alt forum
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.11.06

îmi zice și mie cineva de ce semnele diacritice îmi apar sub semnul întrebării atunci cand postez ceva pe un alt forum?
la editare se vad normal dar dupa previzualizare sau dupa ce postez apar sub semnul întrebării “?”.
se pare că pe macuser.ro sunt totuși ok.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Trebuie sa folosesti Romanian Standard MS (a lui Cattus). Cum spuneam, vor trece ani pina se va updata standardul Unicode. Daca folosesti “Romanian”, vezi numai tu, iar engine-ul respectiv il strica la reloadare!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
x-ulescu - 05 Aprilie 2007 02:19 AM

îmi zice și mie cineva de ce semnele diacritice îmi apar sub semnul întrebării atunci cand postez ceva pe un alt forum?
la editare se vad normal dar dupa previzualizare sau dupa ce postez apar sub semnul întrebării “?”.
se pare că pe macuser.ro sunt totuși ok.

Dacă forumul nu are suport UTF8, așa se întîmplă. Deși tendința este spre UTF8, mai sînt destule site-uri fără suport unicode, deși - tehnic vorbind - nu mai e greu de făcut treaba asta.
Folosește variantele de tastaturi cu L2 în coadă (vezi la rubrica asta, le-am actualizat zilele trecute). L2 = Latin 2, folosit de Windows pînă la XP inclusiv.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Am incercat toate variantele de tastaturi cu L2 in coada,tot nu merge.Desi,daca stau bine sa ma gandesc inainte de reinstalarea sistemului nu aveam nicio problema cu semnele diacritice pe forumul respectiv.Poate s-a schimbat ceva intre timp…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Moderatorul forumului in cauza zice: ” Are suport de Unicode, dar trebuie să alterez codul de bază pentru a face asta. Cei maxim 3% dintre vizitatorii forumului care folosesc Mac sau Linux sunt o minoritate totuşi. “
Deci cu alte cuvinte,get a PC :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cîte bordeie - atîta obicee

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

Care-i forumu’ ?
Cu ce browser ? Cu Safari cumva ?

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
x-ulescu - 06 Aprilie 2007 04:08 PM

Moderatorul forumului in cauza zice: ” Are suport de Unicode, dar trebuie să alterez codul de bază pentru a face asta. Cei maxim 3% dintre vizitatorii forumului care folosesc Mac sau Linux sunt o minoritate totuşi. “
Deci cu alte cuvinte,get a PC :(

Răspunsul este al unui nepriceput, să nu zic dobitoc. Poate ne spui, în cele din urmă, despre ce forum e vorba, altfel batem apa în piuă cu sîrg.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…