Indesign bug… sau nu?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.11.05

Tocmai am descoperit ceva in indesign CS3 care m-a lasat masca.
Daca scriu ceva cu Adobe Caslon Pro si folosesc Open Type -> All Smal Caps - merge perfect atata timp cat nu setezi dictionarul in Lb. Romana.
In momentul cand l-ai setat, automat iti dispare “All Small Caps” . Din cate am observat nu merge nici celelalte optiuni de Open Type suport, atata timp cat folosesti dictionarul in limba romana.
Ce e interesant e ca cu toate celelalte dictionare functioneaza Open Type futures.

Totusi s-ar parea ca e problema de font, pt ca cu celelalte fonturi otf pro functioneaza si cu dictionarul romanesc.

Sunt curios daca si voi aveti aceasi problema.

Semnătură 

iMac G5 2GHz, 2GB RAM, 20”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
kan4 - 03 Mai 2007 06:21 PM

Tocmai am descoperit ceva in indesign CS3 care m-a lasat masca.
Daca scriu ceva cu Adobe Caslon Pro si folosesc Open Type -> All Smal Caps - merge perfect atata timp cat nu setezi dictionarul in Lb. Romana.
In momentul cand l-ai setat, automat iti dispare “All Small Caps” . Din cate am observat nu merge nici celelalte optiuni de Open Type suport, atata timp cat folosesti dictionarul in limba romana.
Ce e interesant e ca cu toate celelalte dictionare functioneaza Open Type futures.

Totusi s-ar parea ca e problema de font, pt ca cu celelalte fonturi otf pro functioneaza si cu dictionarul romanesc.

Sunt curios daca si voi aveti aceasi problema.

Nu pot testa ceea ce spui, dar mie mi se pare un bug. Ar trebui să le scrii flăcăilor de la Adobe.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

si la mine face lafel
si numai pe dic. roman
cu celelalte merge ok

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce layout de tastatura ati pus? Apple romanian sau Cattus romanian?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

mmm

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.11.05

U.S. Extended

Semnătură 

iMac G5 2GHz, 2GB RAM, 20”

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
kan4 - 04 Mai 2007 11:07 AM

U.S. Extended

e bună întrebarea lui iaru, dacă ați activat Romanian (Apple) sau vreun keylayout din setul meu. ar trebui testat, deși nu cred că influențează, în cazul de față. dacă da, cu atît mai mult e un bug.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

problema este a fontului, nu a programului

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 04 Mai 2007 03:34 PM

problema este a fontului, nu a programului

asta ar fi cel mai probabil…

Semnătură