Pe scurt vreau sa dau net la un mac prin firewire de la un pc care ruleaza xp si nu reusesc. Transferul de fisiere merge bine intre ele dar cand e vb sa dau share la conexiune nu vrea si pace…
aici e vorba despre un ICS intre 2 macuri. sapa si tu pe google si poate gasesti si pc-mac. muult mai simplu ar fi sa cumperi inca o placa de retea, maxim 20ron, pe care sa o pui pe pc si la care sa conectezi mac-ul.
Intre 2 macuri am citit si eu ca se poate…din pacate nu am un al doilea mac. Problema e ca mi se pare ilogic ce se se intampla - computerele se vad perfect, transferul intre ele merge beton dar nu pot de nici o culoare sa il pacalesc pe pc sa dea net la mac…
Am inca o placa de retea dar nu mai am decat un slot pci liber in pc si nu vroiam sa il ocup si pe ala dar pana saptamana viitoare cand voi lua un acces point cred ca e unica solutie din pacate.
daca win nu stie sa dea net prin fireware, nu inteleg de ce ar fi ilogic! ce legatura are faptul ca poti face transfer de date intre mac si pc prin fw si un ICS intre cele doua computere prin acelasi fw? si daca “am decat un slot pci liber in pc” de ce nu-l ocupi cu acea placa de retea? daca tot e liber, de ce nu-l pui la munca?
Este ilogic pt ca in control panel fireware apare ca si conexiune de retea. Daca era o placa de retea mergea - asa nu mere…totusi transferul de fisiere mere…netul nu..si protocoalele sunt identice…
E o intrebare buna de ce nu vreau sa ma folosesc de slotul liber pci…sunt la limita cu sursa si orice stres in plus risca sa destabilizeze tot sistemul…am prea multe bagate pe el…e overclockat…sursa e chinezarie…o sa ma risc macar sa vad ca merge dar in curand o sa investesc intr-un router.
Pe aceeasi conexiune de firewire nu merge sa ai in acelasi timp si transfer de date si ICS. Ar trebui sa mearga sa faci ICS, pentru ca in Windows trebuie sa ai pentru firewire o placa de retea instalata. Vezi ca atunci cand faci ICS pe Windows, placa share are adresa 198.168.1.1 sau 192.168.0.1 ( lasa Windows-ul sa foloseasca adresa default pe care o pune pentru ICS ).Si pe MAC configureaza adresa statica tot din clasa de adrese de pe placa share din Windows.