1 din 3
1
Ping flood, hack atack and more
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 05.10.06

Cu ce ne ferim fiecare, in functie de retea?

Semnătură 

PowerBook G4 1G 60HDD, iMac 24’ 2.8 320 HDD, niciun iPhone…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Cu un router intre retea si WAN-ul de internet.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Si daca ISP-ul iti interzice?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

un ISP nu-ti interzice asa ceva. poate doar in pseudoretelele de cartier… iar raspunsul la prima intrebare este sa folosesti serviciile unui ISP ce-si permite sa ofere o conexiune cu un grad ridicat de securizare.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
balaurici - 04 Mai 2007 03:43 AM

Si daca ISP-ul iti interzice?

Nici un ISP-ist nu-ti interzice sa-ti protejezi retea folosind routere.
Singurii care fac “spume” sunt cablistii de cartier, care deobicei iti aloca IP dupa adresa MAC a placii de retea. In acest caz, trebuie sa ai o discutie cu ei si sa-i convingi sa te lase sa folosesti routerul. Daca nu, in functie de OS-ul folosit, ori folosesti Firewall-ul integrat in OS, ori instalezi altceva. Cablistul de cartier trebuie sa aibe in fata Internetului router ( isi protejeaza retea la atacuri ), dar asta nu inseamna ca poti sa fii protejat la atacurile unui “vecin” de retea.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu am si niste cartieristi, pe langa upc (cu litere mici, ca-s suparat pe ei). Nu au fost foarte incantati cand le-am spus ca am router, dar nici n-au facut scandal.
Pana la urma insa folosesc mai mult PowerBook-ul legat direct la “cartier”, modificandu-mi MACul pentru asta. Cu firewall activ.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
altero - 04 Mai 2007 01:20 PM

Eu am si niste cartieristi, pe langa upc (cu litere mici, ca-s suparat pe ei). Nu au fost foarte incantati cand le-am spus ca am router, dar nici n-au facut scandal.
Pana la urma insa folosesc mai mult PowerBook-ul legat direct la “cartier”, modificandu-mi MACul pentru asta. Cu firewall activ.

Esti fericit cu acei cablisti.
Am un coleg la servici, care a renuntat la RDS in favoarea unora de cartier; a fost incantat ca are download de rupe iar cand si-a luat un al-2-lea laptop ( MBP ) si a vrut sa-si puna router; i-au spus ca asa ceva nu se poate ( de filtrare dupa adresa MAC ); noroc ca are MBP, le-a spus cablistilor ca si-a achizitionat un alt computer, le-a dat adresa de MAC a MBP-ului, a activat Firewall-ul si si-a dat Internet Wi-Fi in casa; i-a chemat pe cablisti, si cand au vazut minunea au ramas cu gura cascata. Asa i-a convins, si l-au lasat sa-si puna router ( evident filtrare dupa adresa MAC placa WAN router ) .

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

si eu la fel am Router WiFi + 2 laptopape + Cablisti. Eu nici nu le-am spus ca am router. Le-am dat MAC-ul router-ului (cica mi-am luat comp nou). Si nu a zis nici unul nimic. Bine…. m-au luat ei dupa-aia ca de ce nu raspunde la ping, ca de ce uina, de ce alta. Si eventual le-am spus ca am router. si s-a soldat cu un : “A OK, trebuia sa ne zici de la inceput.!”.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
equinoxe - 04 Mai 2007 03:19 PM

si eu la fel am Router WiFi + 2 laptopape + Cablisti. Eu nici nu le-am spus ca am router. Le-am dat MAC-ul router-ului (cica mi-am luat comp nou). Si nu a zis nici unul nimic. Bine…. m-au luat ei dupa-aia ca de ce nu raspunde la ping, ca de ce uina, de ce alta. Si eventual le-am spus ca am router. si s-a soldat cu un : “A OK, trebuia sa ne zici de la inceput.!”.

Nici la mine cartieriștii n-au protestat, chiar din contra, i-am impresionat cu routeru wl Apple, mic și alb…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Da, sint cartieristi si cartieristi. Am omis in deschidere sa specific ca am net de cartier. Cert este, dupa ce bors mi-au mincat, ca sint floodat, ca alea ca celelalte, folosesc acum NetBarrier, si intr-adevar, sint atacuri, ping flood, port scan etc. Sa vedem in continuare…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
balaurici - 04 Mai 2007 04:51 PM

Cert este, dupa ce bors mi-au mincat, ca sint floodat, ca alea ca celelalte, folosesc acum NetBarrier, si intr-adevar, sint atacuri, ping flood, port scan etc. Sa vedem in continuare…

si aia ce pazesc? stau cu galeata de apa langa P3-ul folosit pe post de router, ca sa nu ia foc?! sa-si gaseasca alt job, sa-si faca alt business daca nu sunt in stare sa-si sustina corespunzator micul LAN

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Stiu si eu ce pazesc? Nasulia era ca pica netul, ziceau ei, bicoz un Cisco imi dadea mie in bot automat. Cred ca sint cei mai de cacao cartieristi. Suport canci. Intelegere canci. Nimic, nada, niente

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Balaurici : sa inteleg ca voi acolo in LAN-ul de cartier aveti adrese routabile in Internet? Pentru ca numai asa cineva din Internet iti poate da in “bot” cu atacuri.
Ia vezi ce soft pirat ( sau crack ) ai instalat in ultima vreme, si care de fapt este backdoor sau site-uri de warezi din care ai instalat ceva “scame”...
Daca ai fi fost intr-un LAN nerutabil, ar fi trebuit sa o ia in “bot” routerul cartieristilor.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Da, in LAN-ul de cartier avem IP-uri routabile. Troneaza mare la ei la sediu: nu folositi Routere! La jumatate de pret va oferim adrese routabile. Cit despre soft pirat, nu e cazul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Daca ai IP routabil, si tu nu ai incercat sa folosesti soft pentru flood, si alte alea , de pe net aceste tipuri de atacuri sunt normale in Internet atunci cand ai adresa routabila ( se cauta tot felul de masini pentru a fi infectate si care sa le foloseasca la alte atacuri ).
Cei care au router acasa, si au in LAN un server de web/ftp/email care poate fi accesat din Internet, daca se uita in logurile routerului ( trebuie activata aceasta optiune la unele routere ), or sa vada tot felul de atacuri ( mai ales cei care au server FTP cu parola, or sa vada incercari de logare de la adrese diferite de internet ).
Daca tu ai fost cuminte, si nu ai incercat sa folosesti tot felul de aplicatii de hack, mai exista o varianta : un coleg de LAN, si-a configurat cu iptables ( firewall OS linux/unix ) ca toate cererile de Internet sa iasa cu adresa ta fixa, el trimite atacuri in Internet, opreste atacurile, iar tu primesti raspunsurile….

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Am inteles, mersi arturescu!

Semnătură 

1 din 3
1

‹‹ Airport      ICS prin fireware imposibil? ››