Ma bag si eu ca musca in lapte si probabil o sa mi-o iau de la careva.
Nu ma pricep deloc la securizare retele. Multi termeni de pe aici sunt pentru mine straini si seamana cu prescurtari din limba chineza. Dar, dupa ce am citit posturile legate de acest subiect, incep sa am dubii vis-a-vis de cat de securizat sunt acasa. Net am de la RDS. E OK fata de ce am avut inainte. E pe FiberLink. Detin un G4, un G3 si un PC. Reteaua o am de cand aveam doua PC, si consta intr-un router facut dintr-un P3 ce are doar discheta pe el si ruleaza Coyote Linux. Sa inteleg ca este extrem de ineficient? Nu ma pot plange de el pana acum. Nu am probleme cu virusi. Folosesc ocazional torrenti si pe mac imi mai semnalizeaza cateodata ca sunt prb cu NAT-ul ca apoi dupa cateva minute zice ca e OK. Pe PC nu am mai instalat XP de mai bine de 1 an si jumatate, iar antivirusul nu imi detecteaza niciun virus. Pana acum am crezut ca totul este super si sunt perfect protejat dar, repet, citind mesajele de aici, incep sa cred ca nu e asa.
Deci, o solutie ar fi sa renunt la Coyote si sa achizitionez un router hardware profi? Sau sa raman la ceea ce am fiind OK pentru un “average Joe”?
Seba