Nu stiu ce a patit Illustrator-ul CS2 dar nu ma vrea sa-mi arate diacriticele decat pentru anumite fonturi, sau partial la altele. Discut aici in special despe fontul HELVETICA care vine nativ in sistem. Stie cineva ce s-ar fi putut intimpla?
pai pina acum a mers! In Indesign imi arata diacriticele pentru Helvetica! Numai in Illustrator nu…
ma gindesc ca poate am apasat vreo combinatie de taste si am modificat vreo setare pentru ca acum imi arata numai ??? cind scriu dicritice. numai â si  merg corect pe Helvetica. De exemplu in Times e OK! In Arial…la fel ca in Helvetica! Si astea sint fontura care nu au pus niciodata probleme la diacritice!
Incearca sa stergi cache-urile fonturilor. Onyx > Cleaning > Caches si de acolo vezi. Apoi restart si try again.
Nu pot sa folosesc decat programe cu licenta :D. Am dat un Repair permisions, restart, dar la fel. M-am uitat in Font Book si nu am nici un conflict la nici un font…
Am incercat sa copiez sin Indesign in Illustrator si la copiere diacriticele le transforma in ????
Nu stiu ce a patit Illustrator-ul CS2 dar nu ma vrea sa-mi arate diacriticele decat pentru anumite fonturi, sau partial la altele. Discut aici in special despe fontul HELVETICA care vine nativ in sistem. Stie cineva ce s-ar fi putut intimpla?
Înțeleg la faptul că au „dispărut” diacriticele din fonturi care le aveau pînă să apară necazul, altfel nu toate fonturile acoperă nevoile limbii române (oricum sînt cel puțin vreo zece care au ș ț și ă).
Dacă totul a fost OK pînă ieri și brusc a apărut necazul, eu zic că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci un clean font cache, restart și apoi să vezi dacă mai persistă; eu zic că asta e cauza. clean font cache îl poți face cu multe aplicații, Onyx (care face mai multe) ori Font Nuke etc.
P.S. Îmi poți da un exemplu de font unde cs2 NU arată diacritice și un alt font unde le arată?
OK, am instalat ONYX pentru Panther, and dat clean la toate optiunile (inclusiv Font cache) am dat restart, si degeaba….problema tot persista! Ea este numai in Illustrator si discut depsre Helvetica Regular (cu care vine sistemul) si Arial care pina acum au mers OK fara nici cea mai mica problema! Arial chiar il folosesc in Mplayer pentru subtitrari cu diacritice.
Arial are diacritice. Daca instalezi Office 2004 (sau la prima rulare dupa ce-l copiezi) isi instaleaza fonturi in sistem. Versiunea de Arial de la Office 2004 are setul de diacritice ca si cel de Windows XP.