2 din 3
2
Firefox si o diacritica
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
secarica - 28 Iunie 2007 02:17 PM

Ok, mersi, să vedem cum se poate raporta problema pe înțelesul lor.

Interfața cu limba română ca extensie se instalează la fel ca alte extensii, mai precis ori direct prin clic peste linkul către fișierul cu extensia .xpi, sau aruncarea fișierului .xpi descărcat prin alte metode peste Firefox. Mai demult eu nu înțelegeam ce trebuie să fac cu un fișier de extensie, pentru că în pagina unei extensii nu scrie cum se instalează, iar eu luam fișierul cu Opera și mă întrebam ce naiba trebuie să fac cu el.

Cristi

Cu ocazia asta, am priceput și eu cum se pun limbi în ff.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

ultimul Netscape Navigator pentru mac (9.0 beta) are aceleași probleme cu afișarea “ă” și cu toate că am pus limba noastră în poziția a doua tot nu vrea să afișeze corect…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ovis - 28 Iunie 2007 04:02 PM

ultimul Netscape Navigator pentru mac (9.0 beta) are aceleași probleme cu afișarea “ă” și cu toate că am pus limba noastră în poziția a doua tot nu vrea să afișeze corect…

Ești sigur? La mine se comportă precum toate celelalate Mozilla: OK dacă româna nu e prima, deformează la afișaz conform MacRomanian dacă româna e prima. Fii amabil și mai fă o dată testul, inclusiv după logout și relogare.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

O să îmi bat capul să actualizez sistemul de operare pe un Mac care zace lângă mine aici, strict pentru teste din astea cu Opera, Firefox și ce o mai fi. Nu o să dau în brânci, dar așa, tiptil-tiptil. În prezent are pe el MacOS 9.1, un HDD IDE și unul SCSI, dar nu știu cum sunt organizate. Una dintre probleme este că trebuie să fac un backup la ce e acum pe ele (arhivă), în plus trebuie să îi spăl tastatura, că din cauza jegului nu se mai vede ce scrie pe taste (tastele sunt negre cu scris alb).

După ce o să reușesc să îl pun pe picioare o să fac niște capturi ca să pot face un raport documentat vizual. Dacă mă împiedic o să cer p’aici pe forum ajutorul, de exemplu o să vreau să știu cum se face o captură care să poată fi salvată în format .png.

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 29 Iunie 2007 12:20 AM

O să îmi bat capul să actualizez sistemul de operare pe un Mac care zace lângă mine aici, strict pentru teste din astea cu Opera, Firefox și ce o mai fi. Nu o să dau în brânci, dar așa, tiptil-tiptil. În prezent are pe el MacOS 9.1, un HDD IDE și unul SCSI, dar nu știu cum sunt organizate. Una dintre probleme este că trebuie să fac un backup la ce e acum pe ele (arhivă), în plus trebuie să îi spăl tastatura, că din cauza jegului nu se mai vede ce scrie pe taste (tastele sunt negre cu scris alb).

După ce o să reușesc să îl pun pe picioare o să fac niște capturi ca să pot face un raport documentat vizual. Dacă mă împiedic o să cer p’aici pe forum ajutorul, de exemplu o să vreau să știu cum se face o captură care să poată fi salvată în format .png.

Cristi

Va trebui, totuși, să poată rula Panther sau Tiger. Capturile se fac simplu de tot:
- tot ecranul: Command („merișor”)-shift-3
- selecție: Command („merișor”)-shift-4, după care cursorul se transformă într-o cruciuliță pe care o tragi peste secțiunea dorită.

După oricare din aceste operațiuni, pe ecran ai un png.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

Nu știu ce e Panther sau Tiger, m-aș mulțumi și cu o pisică, ceva în care să se poată instala un fișier .dmg. Există vreo versiune mai veche care să funcționeze pe un calculator mai prăpădit și care să știe de .dmg ?

Cristi

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 29 Iunie 2007 02:38 AM

Nu știu ce e Panther sau Tiger, m-aș mulțumi și cu o pisică, ceva în care să se poată instala un fișier .dmg. Există vreo versiune mai veche care să funcționeze pe un calculator mai prăpădit și care să știe de .dmg ?

Cristi

Păi pare o sculă OK, dacă are și minim 256 ram, atunci este OK și cu Tiger (10.4.x) și cu Leopard (urmează, 10.5, din octombrie încolo); Panther este 10.3.x, Jaguar 10.2.x

Tiptil, tiptil treci și la mac os.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

A! E un G4 la 466 sau la 500 (Dupa radiatorul mic de la procesoare). E foarte bun!
Secarica, sa mor io daca n-ai sa te indragostesti de merele de aur! Da’ mai pune-i inca doi RAMI, linga aia!
Ce-ti mai trebuie e o tastatura noua, cu diacritice!
Tiger! Lasa Pantera!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member

Procesor nu știu, dar RAM are vreo 512. Tastatura este deja românească, pe modelul Mac Romanian clasic (cu Î pe tasta 105 sau cum s-o numi). I-am făcut o poză ca să știu unde să replantez capacele, pentru în clipa asta chiuveta e plină de plastice negru-translucid ...

Judecând după tărgile care le-am văzut pe desktopul lui (fișiere .tga), se pare că ăsta este calculatorul pe care s-au făcut acum câțiva ani siglele de la B1 TV smile Oricum, e obiect de inventar, dar mă pot juca cu el cum mi se năzare. Timp să am (și nu prea am).

Și stai liniștit: nu mă îndrăgostesc eu așa ușor smile

Cristi

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 28 Iunie 2007 11:11 PM
ovis - 28 Iunie 2007 04:02 PM

Ești sigur? La mine se comportă precum toate celelalate Mozilla: OK dacă româna nu e prima, deformează la afișaz conform MacRomanian dacă româna e prima. Fii amabil și mai fă o dată testul, inclusiv după logout și relogare.

reboot și același rezultat!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, nene, nu acolo! N-ai fost atent!
In System preferences, International!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

aici

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 29 Iunie 2007 07:31 AM

Procesor nu știu, dar RAM are vreo 512. Tastatura este deja românească, pe modelul Mac Romanian clasic (cu Î pe tasta 105 sau cum s-o numi). I-am făcut o poză ca să știu unde să replantez capacele, pentru în clipa asta chiuveta e plină de plastice negru-translucid ...

Judecând după tărgile care le-am văzut pe desktopul lui (fișiere .tga), se pare că ăsta este calculatorul pe care s-au făcut acum câțiva ani siglele de la B1 TV smile Oricum, e obiect de inventar, dar mă pot juca cu el cum mi se năzare. Timp să am (și nu prea am).

Și stai liniștit: nu mă îndrăgostesc eu așa ușor smile

Cristi

Cînd te decizi să-l oferi cuiva la rubrica Donații, scrie-mi mie direct!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
iaru - 29 Iunie 2007 04:50 PM

Nu, nene, nu acolo! N-ai fost atent!
In System preferences, International!

OK, am să văd cînd îl restartez ce iese că acum am ceva simulațiuni rulînd și nu pot să logout/restart

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Am mutat romana pe locul 2 si acum e ok. Versiunea de FF e 2.0.0.4 in limba engleza. Insa daca am mutat romana pe locul 2 n-o sa am probleme cu alte aplicatii?

Semnătură 

A Greener Apple

2 din 3
2