problema cu Word 2004
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 03.01.06

daca apas ț sau ș in word 2004 mi le scrie cu Minion Pro Bold Ital chiar daca default font e Times New Roman.
Ce pot face?
Mulțumesc

Semnătură 

smile

iMac 27” QuadCore i7 QuadCore 2.8 GHz / 8GB / 1 TB / 512 MB
MBP Core 2 Duo 15” 2.33 GHz / 3GB / 500 GB / 256 MB
MBA Core i5 13” 1.7 GHz / 4GB / 256 GB
iPhone5 16 GB
iPad 2 WiFi 64 GB
iPod Touch 1G / 16 GB
iPod Shuffle 2G /  1 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

TimesNewRoman NU ȘTIE ș sau ț.
Ai doua soluții:
1. Înlocuiești TimesNewRoman cu Times, adica faci default Times. (merge fără probleme)
2. Arunci TimesNewRoman și îl înlocuiești cu unul de PC (dar atunci nu mai vezi ori diacriticele de mac, ori alea de PC!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Ai 2 solutii:
1 Downloadezi pachetul de tastaturi romanesti ale lui Cattus si folosesti “Romanian MS” sau ceri de la un prieten cu Vista, fontul Times New Roman, cu care il inlocuiesti pe al tau.
Atentie!!!! S-a mai postat pe aici. Times New Roman si Arial, care vin cu sistemul MacOSX sau / si cu Office 2004 au ș / ț (adica s cedilla / t cedilla) ca si omoloagele din Windows pre Vista. Tu cand folosesti tastatura Romanian de la Apple, fortezi afisarea ș / ț (adica s comma / t comma) pe care aceste fonturi nu le au. De aceea sistemul va cauta un font asemanantor cu al tau, sa-ti afiseze caracterele tale.

cu Times New Roman din sistem + layout-ul “Romanian MS” Cattus, documentele tale vor fi citite pe orice PC, dar nu sunt corect romaneste (limba romana foloseste s / t comma, nu cedilla)
cu Times New Roman din Vista + layout-ul “Romanian” de la Apple sau “Romanian Academic” Cattus, documentele tale vor putea fi citite corect pe orice PC cu Vista, dar nu pe alte PC-uri. In schimb sunt corecte din punct de vedere al limbii romane. Citeste tot ce a scris Cattus Thraex in aceasta sectiune.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
mihnea27 - 27 Iunie 2007 02:21 PM

daca apas ț sau ș in word 2004 mi le scrie cu Minion Pro Bold Ital chiar daca default font e Times New Roman.
Ce pot face?
Mulțumesc

Eu aș zice să te duci la Wiki, apoi la .RO, la stickiu galben… am tot vorovit despre asta.
În general: dacă fontul X nu conține un anume caracter, sistemul/aplicația se duce la alt font care îl conține, de regulă se duce la Lucida Grande sau la Helvetica. La tine, acel Minion nu-ș’ de unde vine…

Generația nouă de fonturi MS inclusă în Vista conține aceste caractere + altele.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…