Ciprian - 03 Iulie 2007 06:14 AM
Salut!
Vreau sa va multumesc pentru documentatia mai mult decat cuprinzatoare legata de .ro de pe acest forum. Am citit-o(de cateva ori chiar, eu fiind mai greu de cap) si mi-am instalat layouturile de tastatura.
Dar as vrea sa ma lamuresc daca am inteles eu bine situatia urmatoare:
Orice as face utilizatorii de windows xp n-or sa-mi vada diacriticele.
Daca nu, puteti sa ma trimiteti unde vreti voi, doar sa-mi spuneti exact la ce pagina, ca eu nu am fost in stare sa-mi dau seama citind singur.
Multumesc
- Dacă vei instala tastaturile din categoria L2 (Latin 2), care includ s/t sedilă (incorect, dar așa are Windows, de la 95 la XP inclusiv), este OK pt Windows-urile mai vechi. Chiar în Win 2000 și XP dacă înlocuiești, probabil mult folositele, Arial și Times New Roman cu, să zicem, Palatino Linotype sau Tahoma este OK chiar dacă folosești setul „standard” de tastaturi RO. Problema, în 2000 și XP, este că mai toate fonturile nu au s/t comma below, ci s/t sedilă.
- Nicio problemă cu Vista, în sfîrșit include cîteva fonturi cu setul complet de caractere.
Problema este relativ simplă, dar rezolvarea ei dă bătaie de cap. Vista nu va deveni platforma standard mai devreme de 2-3 ani, mai ales că resursele cerute îs foarte sus și nici nu merge prea bine, deocamdată cel puțin.
P.S. Există un update pt XP care rezolvă toate chestiunile astea. Are geniala denumire „European Union Romanian and Bulgarian Update” (citez din memorie, chiar așa sau p-acolo).