Foarte simpatic… pe Safari 3.02 nu merge însă, m-am mutat pe Netscape 9 ca să testez site-ul. ivosoftware e o companie poloneză, precum văz din prezentare. Bravo lor.
Am un prieten care e disperat după aşa ceva. Altfel, o să se bucure imens, e un mare leneş şi-i place mai mult să “audă” un PDF decât să-l citească. Oare cît o să coste?
O să le pice serverul dacă mai ţin mult demo-ul ăsta online!
Hmm, stiu ca stiti ca orice program facut in Cocoa are la Services > Speech (din meniul programului). Selectezi textul si ti-l citeste.
Sau, in Terminal, dai comanda say dupa care pui textul de citit.
Insa merge doar in engleza.
sa inteleg ca safari nu e facut in cocoa? cum iti dai seama daca un program e facut in cocoa fara sa citesti jdemii de pagini de pe siteul producatorului?
Safari e Cocoa. Daca selectezi ceva text, se activeaza Speechul.
La Word, care nu e Cocoa, chiar daca selectezi text, tot nu poti Speech-ui (ca de altfel orice alt Serviciu). Nu stiu alta metoda de a vedea care e Cocoa si care nu.
Dați-i să citească “șurubelniță” (adică scris ca aici, cu diacriticele corecte). Eu m-am strâmbat de râs.
Poate fi din cauză că pagina html nu este UTF-8, dar așa cum este acum e caca.
Titlul thread-ului e mai mult decât sugestiv: Incercati-l pe PC.
Depinde ce înțelegi prin „să-l încerc pe PC”. Pagina este codată ISO/IEC 8859-2 (Latin 2), așa că chiar dacă scriu pe PC dar folosesc altceva decât Latin 2 (ș și ț de exemplu), caracterele respective sunt transformate în alte bazaconii, deși nu prea înțeleg de unde îi ajung lu’ aia bacslașuri (ar fi trebuit să-i apară şi „&” pe care nu l-am auzit). În schimb dacă scriu cu sedile vorbește relativ corect, dar chiar și așa are unele probleme: dacă scriu „În Bucureşti plouă” începutul îl stâlcește, dar dacă scriu „în Bucureşti plouă” pronunţă corect (Î-ul îl citește ca „î-din-i”).
Cineva a folosit comanda “say” din terminalul de mac intr-un mod foarte productiv:
A facut un server bazat pe Mac OS X, care primea ca input feed-uri rss de la bloguri, le procesa cu comanda “say -o” adica le scria pe server ca fisier audio, si voila… Blog to Podcast in no time ... contra cost :D
PS: si eu sunt fan “Pres F13 to read text” in safari, pe majoritatea blog-urilor, si Alex, noua voce de pe Leo.. rules ! Nu stiu daca ati observat, dar face pauza intre fraze si trage aer… SUPER TARE FRATE !
Dați-i să citească “șurubelniță” (adică scris ca aici, cu diacriticele corecte). Eu m-am strâmbat de râs.
Poate fi din cauză că pagina html nu este UTF-8, dar așa cum este acum e caca.
Cristi
Se scrie pe Layout-ul lui Cattus.
A!, Nu, nu stie majuscule!
Apropos, cum iti merge macul? Nu ne-ai dat de stire!