POATE este subiectul deja deschis, da’ serios c-am sezut doua zile si-am cautat inainte sa intreb. Oi fi idiot, nu mai conteaza.
Scriu pe un blog sau pe messenger, cu toate layouturile alea instalate, legacy, macstyle, tot. Unora nu li se vad, se va patrate la sh si tz si la restu’ sedilele mai ciudate, altora deloc.
Care-i conflictul? Cum rezolv. Pe blog, cel putin, sau cand comentez, mereu scriu cu diacritice. Ce anume tre’ sa-mi setez sa se vada si altora…
Pai, asta-s curios si eu. Site-urile LOR (ca de exemplu comentez la unu’) tre’ sa fie setat astfel incat sa i se vada diacriticele mele scrise de pe Mac? Si daca nu sunt eu n-am nici o sansa sa mi le afiseze? Or aparea patratele sau altceva-uri?
Domne, daca tie ti se vad, ce mai! “E de la ei!”
Unele fonturi pe win (chiar si pe mac cred, daca setezi prima limba germana poftim!) nu au diacriticele romanesti,
in consecinta nu pot afisa Ț,Ș,Ă samd si baga patratelul ala…
Din cate stiu eu, cum era pe win, fiecare literira, indiferent de limba are un cod unic, iar daca un anumit font nu are
mapat nici un caracter pe acel cod - adios!!
Asa ca sfatuieste-i pe doritori ori sa faca ce a zis dacu, ori sa schimbe limba, ori sa foloseasca bydefault un font cu
diacritice romanesti…