3 din 4
3
Diacriticele mele nu se vad altora, care sunt pe PC.
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 05.08.07

Buuun, si m-am dus, am citit, bun, imi tre’ L2-urile-n coada. Eu mi-am instalat, de la tine (cred) alea…. 4 parca: Romanian MacLegacy, MacStyle, PC si Programmers. Dat fiind ca nu vad L2-urile in nici o coada, o sa etimez ca in continuare sunt un prost incompetent. smile

Care-s seturile de tastaturi ce-mi trebuiesc? De unde anume le iau, adica…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dariusg - 07 August 2007 09:33 PM

Buuun, si m-am dus, am citit, bun, imi tre’ L2-urile-n coada. Eu mi-am instalat, de la tine (cred) alea…. 4 parca: Romanian MacLegacy, MacStyle, PC si Programmers. Dat fiind ca nu vad L2-urile in nici o coada, o sa etimez ca in continuare sunt un prost incompetent. smile

Care-s seturile de tastaturi ce-mi trebuiesc? De unde anume le iau, adica…

Un pic mai jos de topicul ăsta este unul numit, cît se poate de clar, „Setul actualizat de tastaturi RO”, adică

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/6705/

Ai acolo, între multe altele, și alea cu L2 în coadă. A fost greu?!

P.S. Primul topic, cu galben, este intitulat „CUM SĂ SCRIEM ÎN LIMBA ROMÂNĂ PE MAC - ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI”. L-ai citit deja?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E clar, tinere: PC layout!
Iar diacriticele sint plasate exact ca la Windows! Numai ca pe mac mai poti folosi si Alt-ul! In orice program! smile
Uite-asda innebuneam noi pe mac acum zece ani citind bîzdîganiile de pe Win!

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

Să dănţuim ferice. Da, acum putem scrie cu dîăcritâţşe! Da, ştiu, voi vedeaţi oricum şi înainte, da’ din respect eu mă inhibam. Deci mi-am instalat cu toate L2-urie şi cu toate vede toţi. Vă mulţumesc pentru agiutor. Da, am şi citit acolo, primele sticky-uri, dar tot degeaba, că nu dădusem de threadu’ în care îs seturile complete. Pentru un user nou e destul de confuză treaba. Sau poate sunt doar eu idiot, nu mai are relevanţă, acum totul este precum trebuie. smile

O să reviu şi cu alte probleme, desigur, că le voi şi avea, în calitatea mea de cretin. În schimb, eu cum poci ajuta?... Contribui. Etc.

[ Modificat: 08 August 2007 02:45 AM de dariusg ]

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dariusg - 08 August 2007 02:42 AM

Să dănţuim ferice. Da, acum putem scrie cu dîăcritâţşe! Da, ştiu, voi vedeaţi oricum şi înainte, da’ din respect eu mă inhibam. Deci mi-am instalat cu toate L2-urie şi cu toate vede toţi. Vă mulţumesc pentru agiutor. Da, am şi citit acolo, primele sticky-uri, dar tot degeaba, că nu dădusem de threadu’ în care îs seturile complete. Pentru un user nou e destul de confuză treaba. Sau poate sunt doar eu idiot, nu mai are relevanţă, acum totul este precum trebuie. smile

O să reviu şi cu alte probleme, desigur, că le voi şi avea, în calitatea mea de cretin. În schimb, eu cum poci ajuta?... Contribui. Etc.

Ai folosit de prea multe ori termenul, incorect în cazul tău, de „idiot”. Ai fost doar un mic ignorant luminat în cele din urmă. Ferice să fii cu sedilă cu tot! Ferice vor fi și cetitorii tăi pre Ferestre.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member

Păi, idiot - într-un sens bun, desigur… :D

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member

Ca să duce o treabă pân’ la capăt: mi-am aşternut în bara de finder doar Romanian MacLegacy, mulţumindu-mă aranjarea şi condiţia cu sedile. Da’ mi se schimbe automat pe Romanian normal, de câte ori schimb vreo fereastră. Cum fac să-mi fie permanent pe MacLegacy?... Se poate sau o să trebuiască să mă obişnuiesc? M-am tot uitat prin meniu la International, da’ n-am găsit ceva în sensul ăsta.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dariusg - 09 August 2007 12:17 AM

Ca să duce o treabă pân’ la capăt: mi-am aşternut în bara de finder doar Romanian MacLegacy, mulţumindu-mă aranjarea şi condiţia cu sedile. Da’ mi se schimbe automat pe Romanian normal, de câte ori schimb vreo fereastră. Cum fac să-mi fie permanent pe MacLegacy?... Se poate sau o să trebuiască să mă obişnuiesc? M-am tot uitat prin meniu la International, da’ n-am găsit ceva în sensul ăsta.

Vezi poza anexată, partea de jos, și apoi compară cu setările tale.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member

Uhm… There’s no pic… attached.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dariusg - 09 August 2007 02:06 AM

Uhm… There’s no pic… attached.

Pare o hibă a serverului macuser, refuză să încarce poze. Să văd cum face acuma.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

Mmmnope. Still no pic. smile

Serveşti un messenger (adăugat de ceva ore, no reply) sau eşti ocupat şi mai bine aştept până ai vreme să rezolvi cu serveru’? (nu e musai urgent, că mai pot face alternare cu short-cut-uri între layout-uri, da’ n-aş vrea s-o fac toată viaţa, hehe)

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dariusg - 09 August 2007 02:54 AM

Mmmnope. Still no pic. smile

Serveşti un messenger (adăugat de ceva ore, no reply) sau eşti ocupat şi mai bine aştept până ai vreme să rezolvi cu serveru’? (nu e musai urgent, că mai pot face alternare cu short-cut-uri între layout-uri, da’ n-aş vrea s-o fac toată viaţa, hehe)

În seara asta serverul refuză să încarce poze, nu am ce face, dar îți descriu: Sys prefs/international/input menu, iar jos vei vedea două opțiuni: 1. use one input source in all documents și 2. allow different input source for each document.
După cele ce descrii, pare a fi pe 2, iar tu vrei 1, să fie mereu keylayout-ul ales o dată și bine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRank
Jr. Member

Nope. E pe 1.

Când schimb între programe, mi se mai pune pe Romanian (standard). Care nici nu-l pot scoate din Layout-uri, să rămână doar Romanian MacLegacy-L2. La fel se face şi când dau shut-down sau restart - adică intră pe Romanian, nu pe ce setez eu de obicei.

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dariusg - 09 August 2007 03:27 AM

Nope. E pe 1.

Când schimb între programe, mi se mai pune pe Romanian (standard). Care nici nu-l pot scoate din Layout-uri, să rămână doar Romanian MacLegacy-L2. La fel se face şi când dau shut-down sau restart - adică intră pe Romanian, nu pe ce setez eu de obicei.

Stai un pic, fii mai clar:
- cum adică „nu-l pot scoate din layout-uri”? nu-l pozi dezactiva?! sau ce vrei să spui?
- da, Romanian este keylayout de sistem și sistemul e reglat pe el; dar îl poți dezactiva? sau de asta vorbești, că nu poți? de ce? îl debifezi la rubrica deja amintită, sys prefs/international/input menu și lași numai ăla sau alea cu L2 în coadă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRank
Jr. Member

Am puse-n bară doar Romanian (cel standard, de dinainte, înainte să-mi fi instalat orice layout) şi unul dintre L2-urile tale. Dar Romanian original nu-l pot debifa de la Input. E selectat şi blurat, bugăt cât să nu am voie să îmblu la el.

3 din 4
3