Lui Cattus Thraex, probleme cu .RO
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

Cum se face ca pe cica tastatura romaneasca, ăâî presteaza Times New Roman, iara șț imi modifica instantaneu fonturile pe Monaco? Pe TNR nu vrea nici de-a naibii sa șț si iar ma minc de copy/paste…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iuliap - 30 August 2007 01:33 AM

Cum se face ca pe cica tastatura romaneasca, ăâî presteaza Times New Roman, iara șț imi modifica instantaneu fonturile pe Monaco? Pe TNR nu vrea nici de-a naibii sa șț si iar ma minc de copy/paste…

Dacă citeai la Wiki și un pic primul topic, cu marcaj galben, filosofiță ajungeai. Cred că tema asta am abordat-o dacă nu de una sută ori, de 99 sigur.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Si banuiesc ca multi au si inteles, la lectura. Ca pentru nefilozofi sigur nu e tocma la-ndemina. O sa-mi iau o zi libera sa ma ocup cu pescuitul de tastaturi .ro.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Ca pe thread-ul in cauza eu una nu vad nici urma de .zip ori altceva de descarcat, tastaturi sau rude indepartate ale lor, or fi disparut in neat in ultimele nu’sh cite luni.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iuliap - 30 August 2007 03:24 AM

Ca pe thread-ul in cauza eu una nu vad nici urma de .zip ori altceva de descarcat, tastaturi sau rude indepartate ale lor, or fi disparut in neat in ultimele nu’sh cite luni.

S-a mai spus, de multe ori, că, la un atac turcesc din primăvară, unele fișiere au dispărut. Dar s-au repus.
Nu-ș ce te face să crezi că ar fi ceva filosofic acolo, eu zic să citești, mai întîi, apoi să filosofezi. Măcar să știi despre ce filosofezi. În general, dacă tăceai și citeai filosof rămîneai.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

@iuliap:
- ia ZIP-ul ataşat, scoate cele două fişiere din el şi copiază-le în
Macintosh HD/Users/NUMELE_USERULUI_TAU/Library/Keyboard Layouts
- Dă un Logout, apoi Login iar (obligatoriu pasul ăsta)
- Mergi în System preferences -> International -> Input Menu, găseşti în listă un keyboard numit Romanian Win, îl activezi.

După asta ar trebui să poţi scrie ş-uri şi ţ-uri cu Times New Roman.

Fișiere atașate
romanian_win.zip  (Dimensiune Fişier 32 - Downloads: 120)
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 30 August 2007 04:04 AM

@iuliap:
- ia ZIP-ul ataşat, scoate cele două fişiere din el şi copiază-le în
Macintosh HD/Users/NUMELE_USERULUI_TAU/Library/Keyboard Layouts
- Dă un Logout, apoi Login iar (obligatoriu pasul ăsta)
- Mergi în System preferences -> International -> Input Menu, găseşti în listă un keyboard numit Romanian Win, îl activezi.

După asta ar trebui să poţi scrie ş-uri şi ţ-uri cu Times New Roman.

Da, numai că așa nu va pricepe în veci de ce apare necazul. Trebuia s-o lași pînă mîine să descopere singură. Dacă nu descoperea singură, atunci era bun un ajutor.
În fine…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Ce să înțeleg, că-mi trebe o tastatură pe care trebuie s-o iau de la cineva, că pe internet n-o găsesc? Sistemul forumului ăstuia e “upgradați-vă, idioților” au ce? Mulțumesc, n-am nevoie de genul ăsta de abordări, am terminat de ceva timp liceul ca să mi se ia de dintr-astea.

Mulțumesc, Tudor.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

ioi si tulai…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

iulia… nu te mai arunca asa
viata e un teatru mare smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

În programele de scris mai deștepte de pe Windows (MS Office, OpenOffice), dacă o anumită glifă nu este prezentă într-un font, programul face o substituție de la alt font care conține respectiva glifă și care crede el că arată cât de cât similar (gen font cu serife substituit cu alt font cu serife).
Să fie vorba despre același lucru ?

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Programele de scris “mai destepte” sint LA FEL pe mac.
Atentie: ceea ce noua ni se pare simplu incepatorilor li se pare complicat.
Ceea ce pentru noi e fara explicatii pentru altii trebuie facut pas cu pas. Pina vor deveni si ei experti, zimbind superior!

[ Modificat: 04 Septembrie 2007 05:32 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iuliap - 30 August 2007 04:38 AM

Ce să înțeleg, că-mi trebe o tastatură pe care trebuie s-o iau de la cineva, că pe internet n-o găsesc? Sistemul forumului ăstuia e “upgradați-vă, idioților” au ce? Mulțumesc, n-am nevoie de genul ăsta de abordări, am terminat de ceva timp liceul ca să mi se ia de dintr-astea.

Mulțumesc, Tudor.

Te aprinseși, bre, cam repede… Noroc că nu prea citesc în perioada asta, fu cald.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 04 Septembrie 2007 05:18 AM

În programele de scris mai deștepte de pe Windows (MS Office, OpenOffice), dacă o anumită glifă nu este prezentă într-un font, programul face o substituție de la alt font care conține respectiva glifă și care crede el că arată cât de cât similar (gen font cu serife substituit cu alt font cu serife).
Să fie vorba despre același lucru ?

Cristi

Bineînțeles, depinde de aplicație cît de deșteaptă este. De regulă, pune acolo din Helvetica sau, dacă și acolo e lipsă, din Lucida Grande.
Cel mai enervant este că, deși rezolvat de vreo trei ani, mecanismul absenței lui non-breaking hyphen încă e gestionat prost de unele aplicații. Ar trebui să funcționeze sistemul „dacă fontul are, pune NBH, dacă nu-l are, pune minus-hyphen pentru display și print, dar codează NBH”. TextEdit, Mellel și NeoOffice știu asta, din păcate lista se cam oprește aici, cred. Noroc că NBH ăsta e mituluț dă tăt și nu bate la ochi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iuliap - 30 August 2007 01:33 AM

Distinsă domnișoară,

Cu supușenie și umilință vă informez că am actualizat setul de tastaturi românești. Am reactualizat și instrucțiunile, poate îs mai clare. Deși nu mi-a cerut-o nimeni, nici măcar supărarea dv. în ultima vreme. Sper să vă ajute în viață.

Semnătură