diacritice
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 15.08.07

unde este litera “Ș” pe un macbook cumparat din state? nu e langa “1”, nu o gasesc nicicum si ma incomodeaza foarte mult. va rog sa ma ajutati daca stiti. layout-ul la tastatura e diferit fata de modelele cu layout international comercializate in europa. multumesc

Bineînțeles că știm, numai că toți cei care, de la un moment dat încolo, pun întrebarea asta dovedesc faptul că nu citesc nici wiki, nici rubrica .ro. Nu e rău să o faci, chiar preventiv, nu ia mai mult de 10 minute, dar e, precum văd, foarte util.

P.S. Îmi cer scuze, se pare că anterior, în loc să dau la quote și apoi să scriu răspunsul, am dat pe Edit (ca admin la .ro pot face asta). Scuze, nu a fost cu intențiune, ci nu neatențiune. Altminteri, cele scrise sînt corecte.

[ Modificat: 04 Octombrie 2007 03:40 AM de Cattus Thraex ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewforum/22/

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CK85 - 03 Octombrie 2007 07:06 PM

unde este litera “Ș” pe un macbook cumparat din state? nu e langa “1”, nu o gasesc nicicum si ma incomodeaza foarte mult. va rog sa ma ajutati daca stiti. layout-ul la tastatura e diferit fata de modelele cu layout international comercializate in europa. multumesc

Bineînțeles că știm, numai că toți cei care, de la un moment dat încolo, pun întrebarea asta dovedesc faptul că nu citesc nici wiki, nici rubrica .ro. Nu e rău să o faci, chiar preventiv, nu ia mai mult de 10 minute, dar e, precum văd, foarte util.

P.S. Îmi cer scuze, se pare că anterior, în loc să dau la quote și apoi să scriu răspunsul, am dat pe Edit (ca admin la .ro pot face asta). Scuze, nu a fost cu intențiune, ci nu neatențiune. Altminteri, cele scrise sînt corecte.

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/

actualizat azi, 22 octombrie in anno Domini MMVII

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ca să nu deschid un alt thread: Cum tastez și eu “ā” (a cu linie dreaptă deasupra) în keymap US sau Romanian Programmers ?
alt-/ + a sau alt-shift-/ + a nu merge :(
(pentru cine se întreabă - vocalele cu liniuță dreaptă deasupra se folosesc pentru scrierea Romaji cu litere latine a cuvintelor japoneze)

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 27 Decembrie 2007 10:40 PM

Ca să nu deschid un alt thread: Cum tastez și eu “ā” (a cu linie dreaptă deasupra) în keymap US sau Romanian Programmers ?
alt-/ + a sau alt-shift-/ + a nu merge :(
(pentru cine se întreabă - vocalele cu liniuță dreaptă deasupra se folosesc pentru scrierea Romaji cu litere latine a cuvintelor japoneze)

Mulțumesc.

În toate ale mele, dar nu în Programmers, option-a = dead macron (adică linie deasupra). În Programmers, asta interferează cu a breve, dar mă voi gîndi la o alternativă. Option-a pt macron este un soi de convenție, așa e și în U.S. Extended (Michael Everson).

P.S. Da, acuma observ că, într-adevăr, că nu am fost atent cu Programmers, dar nici tu (ori alții) nu ai/nu au dat feedback! Option-a = dead macron este deja convenit pt U.S. Extended și pt seria mea de tastaturi RO și US Academic. De vreme ce RO Prog. ocupă acest nivel cu a breve (ă), logic era să mut dead macron altundeva. Unde? Loc ar fi, de ex. Option-shift-M. Ce zici? Mnemotehnic ar fi option- - (minus-hyphen), dar acel nivel e pt N-line (dialogul).

[ Modificat: 28 Decembrie 2007 03:43 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…