Voci romanesti pentru mac.
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.10.07

Salutari tuturor. Este primul meu post si sper sa nu fie ultimul in acest loc.

De multa vrme caut o voce romaneasca pentru macul meu. Stie cineva ceva ...cum gasesc o voce, vreun program text to speech cu romana inclusa?

Mersi mult.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
macion - 22 Octombrie 2007 03:40 AM

Salutari tuturor. Este primul meu post si sper sa nu fie ultimul in acest loc.

De multa vrme caut o voce romaneasca pentru macul meu. Stie cineva ceva ...cum gasesc o voce, vreun program text to speech cu romana inclusa?

Mersi mult.

Nu prea găsești.
Totuși, alții ne iubesc mai mult decît noi înșine:

http://www.ivosoftware.com/

mai exact

http://www.ivosoftware.com/events/expressivo_speaks_romanian.html

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.10.07

stiam de ei, si cchiar am luat legatura cu ei. insa nanai de nanai pt mac. nu e compatibila vocea cu motorul de la os x.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
macion - 22 Octombrie 2007 04:16 AM

stiam de ei, si cchiar am luat legatura cu ei. insa nanai de nanai pt mac. nu e compatibila vocea cu motorul de la os x.

Păi eu ce zisei, nu prea găsești! Sau nu am folosit cuvîntul „prea” corect?
De sinteza vocală în română s-a ocupat, în esență, niște băieți de la MApN în ceva cooperare cu Asociația Nevăzătorilor din România. De ce de la MApN? Deoarece, prin accidente „de muncă”, mulți orbeau în timpul misiunilor și exercițiilor și aveau nevoie de sinteză vocalică. Nu exclama și tu „dar de asta trebuia să se ocupe Academia Română”. Da, trebuia, dar nu s-a ocupat.
Dacă vrei detalii, te pun în legătură cu asociația nevăzătorilor, ei știu mai multe.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E compatibila, numai ca trebuie sa scrii in standardul Windows, nu Unicode. Deci: daca pui tastatura kui Cattus, merge. Daca o pui pe aia Apple, nu merge.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 22 Octombrie 2007 04:33 PM

E compatibila, numai ca trebuie sa scrii in standardul Windows, nu Unicode. Deci: daca pui tastatura kui Cattus, merge. Daca o pui pe aia Apple, nu merge.

Mai clar, că eu pusei multe variante de tastaturi, trebuie pusă Romanian L2 (latin 2), cu s/t cedilla, nu comma below. Oricum, treaba asta se va reglementa treptat, Vista a trecut la standardul corect cu s/t comma, e doar o chestiune de timp pînă se uniformizează chestiunea.

Semnătură 

‹‹ diacritice      Romanian version of Leopard ››