Se pare ca functioneaza bine. Eu sunt extrem de recunoscator celor care l-au creat.
Frumos. Tinerii care descarcă acum texe de pe referate.ro etc. pot avea, în sfîrșit, și diacritice. Chiar îl voi recomanda unui flăcău cu care m-am certat acum vreo două luni pe tema diacriticelor. zicea el: Și ce dacă trimitem la tipogafie fără diacritice, las’ că le fac ei acolo! Eu scriu mereu fără diacritice și nu se supără nimeni.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
bravo spiridush, mi-ai luat-o inainte!
am aflat de site de la un coleg pe la ora 7 si ceva , a aparut pe un blog..
L-am testat cu niste texte din niste machete si a avut citeva rateuri dar per ansamblu te scoate din multe belele…
Cred că ţine strict de noi dacă reuşim să facem din proiectul ăsta o reuşită. E un proiect autohton şi noi suntem beneficiarii direcţi. Cu cât ne implicăm mai mult, cu atât ne va fi mai folositor de-a lungul timpului. Cattus, poate tu poţi da sfaturi tehnico/academice precise. Cdnalsi, poate le poţi trimite un mail despre ideea ta de plugin. Mă gândesc că cei care au realizat siteul sunt deschişi, dovadă şi faptul că siteul e gratuit. Fiind încă beta, orice input poate influenţa evoluţia ulterioara.
Un prim pas la care mă gândesc că l-am putea face cu toţii este să popularizam siteul prin adăugarea unui link simplu şi a unei explicaţii la sfârşitul textelor trecute prin diacritice.com
Un precedent pentru creşterea utilizatorilor unui site exista: hotmail.com. Cum a dobândit indianul 200 de milioane de $ de la microsoft doar pentru că a adăugat oricărui mail trimis prin hotmail.com un text oarecum asemănător puteţi află googleind.
Mad… Si cel mai nasol e pentru cei care scriu CORECT româneste, adica cu î si nu cu â! Oricit ati zimbi, asta e situatia.
Cel mai simplu este, poate paradoxal pt unii/mulți, că cel mai simplu și mai rapid este să scrii cu diacritice DE LA BUN ÎNCEPUT. S-au convins și cei pe care, de-a lungul anilor, i-am instruit cum să corecteze cît mai simplu un text fără diacritice și s-au convins că era MUUUULT mai rapid să scrie cu diacritice de la bun început.
Nu știu de ce, mulți au impresia că e mai rapid să scrie fără și dup-aia văd ei cum le pun (dacă le pun). Puturoșenia se plătește cam triplu timp. Dacă nu mă credeți, faceți testul.
Le-am trimis un mail despre plugin-ul de Safari. Cica e posibil. Adica se poate face. Singura chestie e ca acum ei inca lucreaza la corectarea si imbunatatirea dictionarului, deci o sa mai dureze ceva timp. In schimb ideea e pusa la “dospit” :D
[ Modificat: 10 Decembrie 2007 09:48 PM de cdnalsi ]
Mad… Si cel mai nasol e pentru cei care scriu CORECT româneste, adica cu î si nu cu â! Oricit ati zimbi, asta e situatia.
De acord. Și eu am scris,scriu și voi scrie toată viața cu î.
Rezolvare: il lasi sa corecteze cum vrea el, cu â din a, apoi inlocuiesti cu î si iar inlocuiesti, la sfirsit, romîn cu român. Si gata. Invers e de o mie de ori mai greu!
De acord. Și eu am scris,scriu și voi scrie toată viața cu î.
Repet: faceți un test, cît timp ia să scrii fără diacritice, apoi să corectezi, cu orice metodă vrei, inclusiv cu acest site; apoi, alt test, dacă scrii direct cu diacritice.