1 din 3
1
Mare minune: corectarea textelor fara diacritice
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

http://srv.diacritice.com/

Se pare ca functioneaza bine. Eu sunt extrem de recunoscator celor care l-au creat.

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Faină treabă! Chiar că merge bine.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
spiridush - 08 Decembrie 2007 02:45 AM

http://srv.diacritice.com/

Se pare ca functioneaza bine. Eu sunt extrem de recunoscator celor care l-au creat.

Frumos. Tinerii care descarcă acum texe de pe referate.ro etc. pot avea, în sfîrșit, și diacritice. Chiar îl voi recomanda unui flăcău cu care m-am certat acum vreo două luni pe tema diacriticelor. zicea el: Și ce dacă trimitem la tipogafie fără diacritice, las’ că le fac ei acolo! Eu scriu mereu fără diacritice și nu se supără nimeni.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

bravo spiridush, mi-ai luat-o inainte!
am aflat de site de la un coleg pe la ora 7 si ceva , a aparut pe un blog..
L-am testat cu niste texte din niste machete si a avut citeva rateuri dar per ansamblu te scoate din multe belele…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 06.02.06

Şi acum un plug-in pentru Safari şi am rezolvat toate problemele măi frate măi, hai!

Semnătură 

15.4” Unibody Macbook Pro, i7 2.66Ghz, 1TB Time Capsule, 32GB iPhone 4.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cdnalsi - 08 Decembrie 2007 05:30 AM

Şi acum un plug-in pentru Safari şi am rezolvat toate problemele măi frate măi, hai!

Păi cred că flăcăii s-au apropiat foarte mult de un corector ortografic complex.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

Cred că ţine strict de noi dacă reuşim să facem din proiectul ăsta o reuşită. E un proiect autohton şi noi suntem beneficiarii direcţi. Cu cât ne implicăm mai mult, cu atât ne va fi mai folositor de-a lungul timpului. Cattus, poate tu poţi da sfaturi tehnico/academice precise. Cdnalsi, poate le poţi trimite un mail despre ideea ta de plugin. Mă gândesc că cei care au realizat siteul sunt deschişi, dovadă şi faptul că siteul e gratuit. Fiind încă beta, orice input poate influenţa evoluţia ulterioara. 

Un prim pas la care mă gândesc că l-am putea face cu toţii este să popularizam siteul prin adăugarea unui link simplu şi a unei explicaţii la sfârşitul textelor trecute prin diacritice.com

Eu deja adaug textului astuia:

Acest text are diacritice datorită siteului http://www.diacritice.com

Un precedent pentru creşterea utilizatorilor unui site exista: hotmail.com. Cum a dobândit indianul 200 de milioane de $ de la microsoft doar pentru că a adăugat oricărui mail trimis prin hotmail.com un text oarecum asemănător puteţi află googleind.

Acest text are diacritice datorită siteului http://www.diacritice.com

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sper sa reziste site-ul la numarul imens de accesari la care va fi supus… smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Bugs:
1) Pune şţ în loc de șț ;
2) Nu știe unele cuvinte și nu ai cum să-i spui de ele. Ex: “Gonașii”, “Găinușă”, “Mătărângă” ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mad… Si cel mai nasol e pentru cei care scriu CORECT româneste, adica cu î si nu cu â! Oricit ati zimbi, asta e situatia.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 09 Decembrie 2007 06:06 PM

Mad… Si cel mai nasol e pentru cei care scriu CORECT româneste, adica cu î si nu cu â! Oricit ati zimbi, asta e situatia.

Cel mai simplu este, poate paradoxal pt unii/mulți, că cel mai simplu și mai rapid este să scrii cu diacritice DE LA BUN ÎNCEPUT. S-au convins și cei pe care, de-a lungul anilor, i-am instruit cum să corecteze cît mai simplu un text fără diacritice și s-au convins că era MUUUULT mai rapid să scrie cu diacritice de la bun început.
Nu știu de ce, mulți au impresia că e mai rapid să scrie fără și dup-aia văd ei cum le pun (dacă le pun). Puturoșenia se plătește cam triplu timp. Dacă nu mă credeți, faceți testul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 06.02.06

Le-am trimis un mail despre plugin-ul de Safari. Cica e posibil. Adica se poate face. Singura chestie e ca acum ei inca lucreaza la corectarea si imbunatatirea dictionarului, deci o sa mai dureze ceva timp. In schimb ideea e pusa la “dospit” :D

[ Modificat: 10 Decembrie 2007 09:48 PM de cdnalsi ]
 Semnătură 

15.4” Unibody Macbook Pro, i7 2.66Ghz, 1TB Time Capsule, 32GB iPhone 4.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

De acord. Și eu am scris,scriu și voi scrie toată viața cu î.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
john doe - 11 Decembrie 2007 02:57 AM

Rezolvare: il lasi sa corecteze cum vrea el, cu â din a, apoi inlocuiesti cu î si iar inlocuiesti, la sfirsit, romîn cu român. Si gata. Invers e de o mie de ori mai greu!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
john doe - 11 Decembrie 2007 02:57 AM

Repet: faceți un test, cît timp ia să scrii fără diacritice, apoi să corectezi, cu orice metodă vrei, inclusiv cu acest site; apoi, alt test, dacă scrii direct cu diacritice.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asta e valabil cind scrii tu texte // dar daca le primesti de la altii?
e un site bun, poate o sa fie si mai bun

1 din 3
1

‹‹ Wrong endian      DEX online și DEX off-line ››