1 din 4
1
Fonturi cu s/t comma below
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Aici aveți câteva fonturi cărora le lipsesc, în original, s/t comma below. Ștergeți‑le pe acelea și puneți-le pe acestea. Succes. Dacă am timp și sunteți cuminți, urmează și altele.
Dat fiind că atașamentele nu pot fi oricât de mari, le „sparg” în trei.

Fișiere atașate
RO unicodified.zip  (Dimensiune Fişier 223 - Downloads: 209)
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

daca va interesaza, am toata familia de Helvetica, Helvetica Condensed, Helvetica Neue, Helvetica Neue Condensed
in plus la acestea se pastreaza si vechea mapare de Mac

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
STef… - 18 Octombrie 2005 06:18 PM

daca va interesaza, am toata familia de Helvetica, Helvetica Condensed, Helvetica Neue, Helvetica Neue Condensed
in plus la acestea se pastreaza si vechea mapare de Mac

Păi da, să vedem, dă-le un zip și expediază-le, mersi.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Cattus Thraex - 18 Octombrie 2005 02:03 PM
huk - 18 Octombrie 2005 04:15 AM
Cattus Thraex - 18 Octombrie 2005 02:58 AM

Fonturile gratuite MS sunt la adresa
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=34153&release_id=105355
Deci:
ștergi originalele Times New Roman, Herculanum și Papyrus, apoi le pui pe astea, ca să nu te încurci cu fonturi care au același nume.

Deci se pare că am 2 mâini stângi când vine vorba de fonturi si tastaturi românești! N-am reușit nimic confused , aștept o intâlnire cu toți la o bere unde sper să mă lămuresc. Până atunci am salvat zipul și l-am pus la păstrare.

Cum adică „n-am reușit nimic”? 1. dublu clic pe arhivă, imediat va apărea un folder ro; 2. te duci frumos în Font Book sau ștergi manual cele trei fonturi din library/fonts, 3. le pui pe astea, fie manual, fie prin Font Book.

Gata, discuția se mută sub Folderul .RO

1. speed downloadul facuse asta.
2. Facut BACKUP de fonturi, just in case.
3. Sters din fontbook
4. Pus fonturile.
5. Golit Trash, restartat, just in case…
6. Scris document in Word cu toate caracterele draguțe. (folosit keyboard layoutul Romanian 2004)
7. Luat pe flash documentul, dat consoarta din fata PC, laudat stai sa vezi…
8. O gramada de patratele simetrice, identice si deloc dragute in loc de textul meu.
9. Sters fonturi de pe forum, pus la loc cele originale.
10. Resemnat.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 18 Octombrie 2005 11:58 PM
Cattus Thraex - 18 Octombrie 2005 02:03 PM
huk - 18 Octombrie 2005 04:15 AM
Cattus Thraex - 18 Octombrie 2005 02:58 AM

Fonturile gratuite MS sunt la adresa
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=34153&release_id=105355
Deci:
ștergi originalele Times New Roman, Herculanum și Papyrus, apoi le pui pe astea, ca să nu te încurci cu fonturi care au același nume.

Deci se pare că am 2 mâini stângi când vine vorba de fonturi si tastaturi românești! N-am reușit nimic confused , aștept o intâlnire cu toți la o bere unde sper să mă lămuresc. Până atunci am salvat zipul și l-am pus la păstrare.

Cum adică „n-am reușit nimic”? 1. dublu clic pe arhivă, imediat va apărea un folder ro; 2. te duci frumos în Font Book sau ștergi manual cele trei fonturi din library/fonts, 3. le pui pe astea, fie manual, fie prin Font Book.

Gata, discuția se mută sub Folderul .RO

1. speed downloadul facuse asta.
2. Facut BACKUP de fonturi, just in case.
3. Sters din fontbook
4. Pus fonturile.
5. Golit Trash, restartat, just in case…
6. Scris document in Word cu toate caracterele draguțe. (folosit keyboard layoutul Romanian 2004)
7. Luat pe flash documentul, dat consoarta din fata PC, laudat stai sa vezi…
8. O gramada de patratele simetrice, identice si deloc dragute in loc de textul meu.
9. Sters fonturi de pe forum, pus la loc cele originale.
10. Resemnat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Devine palpitant. Aruncă un ochi la anexă și răspunde-mi clar:
- ce aplicație/aplicații a folosit consoarta pt a citi documentul? Word X sau Word 2004 cumva? Word X nu va merge, Word 2004 musai să fie OK. TextEdit, Mellel, Nisus etc. sunt OK too.
- în ce aplicație ai scris documentul?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Cattus Thraex - 19 Octombrie 2005 12:28 AM

- ce aplicație/aplicații a folosit consoarta pt a citi documentul? Word X sau Word 2004 cumva? Word X nu va merge, Word 2004 musai să fie OK. TextEdit, Mellel, Nisus etc. sunt OK too.

So, document scris cu Word 2004 din tastele cu care scriu ăîțșâĂÎÂȚȘ‑ .
De citit am incercat sa citesc pe Word 2003 pe windoze XP, asta era ideea, cand pleaca la munca si-si ia docurile si sa fie ok.

In word pe mac totul era ok, de acolo si increderea mea cand i-am zis… tadaa, na mac e the best for U (alaturi de mine… )
grin
Multzam frumos pentru ca-ti pasa.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 19 Octombrie 2005 12:46 AM
Cattus Thraex - 19 Octombrie 2005 12:28 AM

So, document scris cu Word 2004 din tastele cu care scriu ăîțșâĂÎÂȚȘ‑ .
De citit am incercat sa citesc pe Word 2003 pe windoze XP, asta era ideea, cand pleaca la munca si-si ia docurile si sa fie ok.

In word pe mac totul era ok, de acolo si increderea mea cand i-am zis… tadaa, na mac e the best for U (alaturi de mine… )
grin
Multzam frumos pentru ca-ti pasa.

Aoleu, criptic ești, frate macuser. Greu am priceput. Rezum: ai scris doc-ul pe Word 2004 pe mac; l-ai transferat consoartei pe un PC cu Word 2003 de Windows; consoarta vede pătrățele în loc de s/t comma below. corect?
Dacă e corect, atunci e corect și ce vede consoarta! Opțiuni: (1) conasoarta modifică fontul Times New Roman (ăla dfont care zici că l-ai pus), folosit probabil pe mac, în Palatino Linotype; Windows îl vede (corect) ca Times New Roman; (2) din setul TNR/ttf extragi versiunea ttf și o pui pe Windows, după ce - în prealabil - ai dezinstalat TNR original (sigur, nu poți pune acolo TNR.dfont). Și cum să vadă consoarta s/t comma below, de vreme ce puține fonturi de pc au caracterele astea?
Dacă în setul ăla de MS free fonts ar exista s/t comma below, n-ar mai fi hărmălaia asta inutilă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Cattus Thraex - 19 Octombrie 2005 01:21 AM

Rezum: ai scris doc-ul pe Word 2004 pe mac; l-ai transferat consoartei pe un PC cu Word 2003 de Windows; consoarta vede pătrățele în loc de s/t comma below. corect?

Corect.

Opțiuni: (1) conasoarta modifică fontul Times New Roman (ăla dfont care zici că l-ai pus), folosit probabil pe mac, în Palatino Linotype; Windows îl vede (corect) ca Times New Roman;

Daca schimb fontul in windoze in Palatino apar diacriticele, dar problema nu e rezolvata. Documentul ramane cu alta formatare decat cea ceruta.
2. se exclude.

Deci, sa nu fiu criptic, o sa reformulez problema poate solutia e mult mai simpla:
Ce pot sa fac pe MAC astfel incat un document scris cu TIMES NEW ROMAN cu comma sau cu orice altceva dar cu ăîșțâ sa apara pe PC (orice PC), natural, tot cu diacritice. Adica eu configurez, modific, ma chinui… Ea lucreaza, salveaza, pleaca fara griji… Se poate grin ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu prea e “politically corect”, dar se poate (cred). Incearca in OS X layout-ul de tastatura atasat. Este identic cu cel Romanian din OS X, numai ca am inlocuit ş, ţ cu virgulă dedesubt, cu nefericitele alea cu cedilla. Urăsc să fac asta, dar nevoia mi-a sucit mâna la spate.

I-am zis Romanian-W de la “Windows”... Il pui in ~/Library/Keyboard Layouts

Fișiere atașate
Romanian.keylayout.sit  (Dimensiune Fişier 3 - Downloads: 158)
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

PS: de-bifeaza layout-ul Romanian original din OS X (in System Preferences -> International) si da un log-out, dupa care log-in si bifeaza-l pe Romanian-W.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 19 Octombrie 2005 02:19 AM

Rezum: ai scris doc-ul pe Word 2004 pe mac; l-ai transferat consoartei pe un PC cu Word 2003 de Windows; consoarta vede pătrățele în loc de s/t comma below. corect?

Corect.

Opțiuni: (1) conasoarta modifică fontul Times New Roman (ăla dfont care zici că l-ai pus), folosit probabil pe mac, în Palatino Linotype; Windows îl vede (corect) ca Times New Roman;

Daca schimb fontul in windoze in Palatino apar diacriticele, dar problema nu e rezolvata. Documentul ramane cu alta formatare decat cea ceruta.
2. se exclude.

Deci, sa nu fiu criptic, o sa reformulez problema poate solutia e mult mai simpla:
Ce pot sa fac pe MAC astfel incat un document scris cu TIMES NEW ROMAN cu comma sau cu orice altceva dar cu ăîșțâ sa apara pe PC (orice PC), natural, tot cu diacritice. Adica eu configurez, modific, ma chinui… Ea lucreaza, salveaza, pleaca fara griji… Se poate grin ?

Acuym e clar. Deci: 1. ca textul să fie ABSOLUT IDENTIC pe ambele platforme trebuie ca fonturile din platforma X să fie identice celor din platforma Y 2. chiar și așa, pot apărea diferențe (de ex. ultimul rând pe pagina x să apară ca primul rând pe pagina x+1; prin urmare, dacă vei folosi TNR.dfont sau cele patru din varianta ttf, iar aceasta din urmă se va pune și în Windows, textul are toate șansele să fie identic paginat.
Poți firește folosi varianta de keylayout propusă de Tudor, nu e cușeră, dar e practică.
De curiozitate, testează keylayout-ul lui Tudor și „toarnă” un text cu TNR în mac os x și apoi du-l în Windows. Alege un text lung, de minim 10 pagini. Vor fi absolut identice? Mă îndoiesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Incercati-le si da-ti un feedback
Helvetica

[Fonturile au fost sterse la cererea expresa a firmei Linotype GmbH, deţinătoarea copyright-ului şi a drepturilor de distribuţie.]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Helvetica Neue

[Fonturile au fost sterse la cererea expresa a firmei Linotype GmbH, deţinătoarea copyright-ului şi a drepturilor de distribuţie.]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Helvetica Condensed

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Helvetica Neue Condensed

1 din 4
1

Times New Roman pars prima ››