adim - 15 Decembrie 2005 01:48 AM
probleme si cu TNR2 -TTF
si la fel si cu DFONT
nu cred că sînt probleme, doar că, uneori (nu am priceput de ce) Font Book listează caractere non-Roman (nu numai în acest font). Ai testat fontul și nu merge? Nu cred. Comută pe Repertoire în Font Book și vei avea lista tuturor caracterelor.
este acolo versiunea ttf (cu 4 typefaces) și versiunea .dfont (care include TOATE cele 4 typefaces, MAC OS X only). prima este instalabilă pe Win și Linux, a doua NUMAI pe mac os x. ÎN MAC OS X poți pune orice versiune, pe win și lin numai versiunea ttf, desigur. versiun ea .dfont este doar mai comodă, cred, nu neapărat mai bună. fă probe, eu zic că vei fi mulțumit.
NOTĂ. Fonturile MS open source le‑am modificat cu Fontforge, free source, așa că sînt OK din acest punct de vedere.
NOTA 2. Ca principiu, dacă folosești Font Book pt a instala fonturile, le și validează, adică e OK. Ai observat vreo disfuncție? Nu, sînt sigur. Deci sînt bune, deci folosește‑le. Dacă, după zeci de pagini de uz, observi ceva anormal, spune‑mi, eu n‑am observat nimic. Nu uita să ȘTERGI fonturile cu același nume preinstalate (TNR, Verdana etc.), poate apărea „font id conflict”.
Le‑am făcut „by the book”, le‑am testat, este OK. Fontforge este o aplicație excelentă.