Probabil știți că, de ceva ani buni, există DEX online. Știm că există și un widget dex online pus aici de un coleg al nostru întru mac. Poate puțini știu însă că există deja un DEX offline, în Java, JaDEX, pus la punct de Federico Mestrone. La adresa http://www.federicomestrone.com/jadex/
puteți descărca și versiunea pt MAC OS X, apoi actualizați baza de date și aveți un DEX off-line. A se reține că baza de data este în continuă îmbogățire, deci trebuie să faceți actualizarea periodic. Este, oricum, deja bogată.
[ Modificat: 25 Decembrie 2007 04:24 AM de Cattus Thraex ]
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Păi românașii sînt ocupați zi de zi, weekend de weekend…
Vizitează muzee: Muzeul Carrefour, Muzeul Cora, Muzeul Mall (cu galeriile sale renumite: Plaza)... o grămadă de focare de cultură, nu?
on topic, mulțam, l-am luat și eu.
A durat ceva să descarce baza de date și să parseze, bine, recunosc că era la concurență cu broscoiul albastru
Păi românașii sînt ocupați zi de zi, weekend de weekend…
Vizitează muzee: Muzeul Carrefour, Muzeul Cora, Muzeul Mall (cu galeriile sale renumite: Plaza)... o grămadă de focare de cultură, nu?
on topic, mulțam, l-am luat și eu.
A durat ceva să descarce baza de date și să parseze, bine, recunosc că era la concurență cu broscoiul albastru
Da, descărcarea și parsarea durează ceva, dar apoi ai un DEX+alte dicționare de uz permanent. Chiar un lucru foarte util. Știți că acum flăcăii care au creat dexonline lucrează la flexonline, dicționar de flexiuni ale limbii române. Cînd e gata, va fi practic gata și corectorul ortografic complet!
Inițiatorul dexonline este Cătălin, un român stabilit în State, care a adunat în jurul lui un grup entuziast, inițial de scrabliști. Totul a fost făcut în timpul liber și pe gratis. Ei, ce ziceți?
grup entuziast… nu cumva si de macuseristi?!
...
lasand gluma la o parte, n-am vazut nicaieri sa i se acorde atata atentia proiectului “dexonline” ca pe macuser.ro/forum
grup entuziast… nu cumva si de macuseristi?!
...
lasand gluma la o parte, n-am vazut nicaieri sa i se acorde atata atentia proiectului “dexonline” ca pe macuser.ro/forum
N-am simțit gluma, iar dacă dexonline și se pare ceva banal, hm… Dar să nu ne enervăm, e Crăciunul. Fii fericit!
Si ca tot… eram aici… nicaieri nu se aprinde lumea mai usor ca pe macuser.ro
Era totusi un cvasi-compliment adus comunitatii. Dar…
Noi fiind, evident, prea proști ca să pricepem subtilitățile tale, ne mulțumim cu complimente complementare. Poate te deranjăm de multe ori și, poate, te-ai simți mai bine pe alt forum.
Noi fiind, evident, prea proști ca să pricepem subtilitățile tale, ne mulțumim cu complimente complementare. Poate te deranjăm de multe ori și, poate, te-ai simți mai bine pe alt forum.
...ei, cattus, uite ca imi pare rau. Imi pare tare rau pentru bunele mele intentii, care filtrate prin prostia nativa
pe care (se pare) am ingrijit-o cu devotament inca din stadiile ei rudimentare te-au indignat. Pe viitor cand voi
simti ca nu voi putea tacea imi voi aminti de sfatul tau. Sarbatori Fericite comunitatii macuser, si tie!
...psergiu - si nu e pacat?