Bine ai venit utilizatorule. Poți să te loghezi sau să creezi un cont nou.
  • Caută in site

Despre MacUser.ro

Macintosh User Group România este prima comunitate a utilizatorilor Mac apărută în România și care beneficiază de forumul MacUser.ro. Scopul nostru este acela de a oferi știri din lumea Apple, articole, opinii, suport tehnic şi un loc în care utilizatorii români ai produselor Apple să poată împărtăși experiențele lor și să afle răspunsuri la eventualele probleme. Membrii forumului MacUser.ro se implică activ în ajutorarea comunității oferind sprijin punctual utilizatorilor începători și creând tutoriale și ghiduri în secțiunea Wiki a site-ului, dar și pe iScule. MacUser.ro promovează doar folosirea de software licențiat și respectarea drepturilor de autor.

MacUser.ro este un site independent, fără nicio legătură cu Apple sau dealerii și reprezentanții Apple.

O scurtă istorie MacUser.ro

Ideea înființării unui MUG a prins pentru prima dată contur în 2002, când Alex Cioba a înfiinţat o listă de discuţii prin email care a adunat 53 de membri. Un an mai târziu, Alex a dezvoltat prima pagină web a grupului: http://macuser.home.ro. Ulterior, un alt membru al grupului a creat o altă pagină dedicată utilizatorilor Apple: http://macuser.go.ro.

În aprilie 2004, apare forumul de discuţii MUG România găzduit pe site-ul Getfreeforum.com. În scurt timp, forumul ajunge la 106 membri, având peste 1000 de subiecte de discuții. Luna următoare, Getfreeforums.com întrerupe serviciul de hosting gratuit din cauza unor probleme tehnice.

Datorită acestui concurs de împrejurări, Tudor Vedeanu, membru al MUG România, ia inițiativa creării unui site dedicat în întregime comunității Macintosh User Group România, și asa apare, pe 2 noiembrie 2004, actualul site MacUser.ro, site aflat în continuă dezvoltare. Tot în noiembrie 2004, Apple a acordat oficial statutul de Macintosh User Group pentru MacUser România. La peste un deceniu de la apariția forumului, comunitatea MacUser.ro se îndreaptă spre 20.000 de membri.

După ce a trecut prin mai multe hosting-uri, a schimbat mai multe platforme software și a supraviețuit atacurilor informatice, Macuser.ro funcționează acum într-un XServe G4 donat de către Apcom România ce este colocat gratuit de către Top Level Hosting.

Momente

- Prima întâlnire națională a utilizatorilor de Macintosh din România: anunț pe lists.apple.com și articol preluat din Jurnalul Național;

- Căderea primului site: discuții pe forum.chip.ro;

- Macuserii germani descoperă MacUser.ro: discuție pe macintosh-forum.de.

- În mai 2012 se înființează Asociația MacUser.ro - Asociația utilizatorilor români de Macintosh și alte produse Apple: discuții pe forum. (Adresa: București, str. Steluței 39, sector 1 / CIF: 30158453 / Numărul din Registrul Național al Persoanelor Juridice fără Scop Patrimonial: 1133/A/2012)


Website logo & Design by Florin Hatmanu

Coding by Knockout