Ce sistem ai? Dacă e Snow Leopard (și așa se pare, din ce văd), nu te mai chinui. S-a schimat schimbarea.
Gasești linkul potrivit în acesastă secțiune.
Sunt pe cale să dau drumul unei versiuni noi. Am pachetele de bază (aspell și hunspell), fac acum pachetele de Mozilla și OpenOffice.org, însă mai durează vreo două săptămâni până apar la ei pe site și pot să le anunț. Voi pe Mac începeți să le folosiți:
Se schimba extensia oxt a fisierului descarcat in zip; dupa dezarhivare, se pun fisierele ro_RO.aff si ro_RO.dic, precum si hyph_ro_RO.dic in /Lybrary/Spelling. Dupa un logout, apar in System Preferences > Language & Text - Text, Spelling. Prin Setup le poti “ridica” in lista. Eu am pus romana dupa engleza, si am lasat Automatic by Language. Si pentru prima data spelling-ul s-a comportat perfect intr-un text de test, cu doua propozitii, una in romana si una in engleza.
Pentru Snow Leopard nu mai ai nevoie de ASpell. Ba chiar cred ca incurca.
După update-ul la 10.6.6 nu mai am limba română și nici folderul Library/Application Support/cocoAspell. Ce pot să fac?
Nu ai nevoie de CocoAspell în Snow. Pune în Library/spelling modulele dezarhivate de OpenOffice: le descarci; le schimbi extensia din .oxt în .zip, confirmi întrebarea că asta vrei; din directorul rezultat muți acolo două fișiere, cele cu extensia .dic și .aff
Pt. Pages, trebuie activat corectorul din Text/Language, default e none sau English (dacă engleza e prima limbă).
Ce merge? Corectorul în Pages sau corectorul în general, în SL? De fapt, întreb retoric, sigur că merge, nu are niciun motiv să nu meargă.
CocoAspell, de fapt, se poate folosi și în SL, dar mi se pare deja o complicație inutilă; este însă imperativ în sistemele mai vechi, l-am folosit și eu și nu e rău, numai că, din SL încolo, devine inutil.