De mers, merge. Dar de ce in Pages nu merge ca in TextEdit?
In TextEdit, scriu in romana o propozitie, apoi una in engleza, si stie sa-mi corecteze fiecare limba.
In Pages, ar trebui sa selctez fiecare propozitie si sa-i spun in ce limba e.
Am instalat cocoAspell, am downloadat dictionar RO, mutat in Library/application support/cocoAspell, instalat dictionar in Spelling din System Preferences, am dat bifa pe el (numai el e bifat), totul pare ok doar ca nu corecteaza nimic in romana, doar sugereaza cuvantul corect in engleza daca dau click dreapta.
Ma intereseaza in principal la Mail (ver 2.1 din Tiger).
După update-ul la 10.6.6 nu mai am limba română și nici folderul Library/Application Support/cocoAspell. Ce pot să fac?
Nu ai nevoie de CocoAspell în Snow. Pune în Library/spelling modulele dezarhivate de OpenOffice: le descarci; le schimbi extensia din .oxt în .zip, confirmi întrebarea că asta vrei; din directorul rezultat muți acolo două fișiere, cele cu extensia .dic și .aff
Pt. Pages, trebuie activat corectorul din Text/Language, default e none sau English (dacă engleza e prima limbă).
Salut. Sunt nou. Am ultima versiune de snow leopard și aș vrea te rog să îmi explici cum se setează pe dicționrul românesc în Pages.
Mersi.
Salut! Am trecut la Lion si am incercat sa instalez tastaturile lui Sorin Paliga “Romanian Keylayouts Xmas 2007 complet” dar imi da “instalation failed”.
Are cineva vreo idee cum pot pune o tastatura cu care sa pot scrie cu diacritice?
Ca si corector tot CocoAspell se folosecte in Lion?
Multumesc!
Instalare:
- schimbă extensia oxt în zip; dezarhivează
- pune fișierele hyph_ro_Ro.dic, ro_Ro.aff și ro_Ro.dic în Library/Spelling.
În System Preferences > Language&Text; - Text, clic la Spelling, alege Set Up și o să vezi și Română (Library); bifeaz-o și trage-o sus în listă, după gust.
... salutare oameni buni ...
Stiu ca discutia nu mai este activa de “vreo” cativa ani, asa vad la ultimul mesaj, dar ... stie cineva dintre dumneavoastră cum anume, Sau care anume sunt comenzile pentru a selecta mesajul, randul sau șterge cuvinte.
Exemplu: știe, știe
(iar ce scrie mai sus am dictat adica: știe (virgula), știe (rand nou), si chiar a mutat la randul de jos ... mai sunt comenzi pe care le pot invata, gen: selecteaza cuvantul, sterge randul ... etc ...
sau daca exista comenzi gen “siri” pe iPhone tot in limba romana ...