9 din 21
9
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.03.08

Evident că pot pune tastatura, după ce deschid Word și trece automat pe US, trec înapoi pe română.
Și cred că e o problemă de Leopard pentru că face și la un sistem 100% proaspăt instalat.

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Domne, aş vrea să ştiu CUM să fac şi eu! Că mie nu-mi convine cînd tastatura rămîne aceeaşi în toate programele, indiferent de voinţa mea!
De exemplu: scriu cu RO în Word şi vreau, cînd trec în Photoshop, să rămînă in US!

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tebi Tan - 20 Octombrie 2008 02:24 AM

Evident că pot pune tastatura, după ce deschid Word și trece automat pe US, trec înapoi pe română.
Și cred că e o problemă de Leopard pentru că face și la un sistem 100% proaspăt instalat.

Da, mi-am adus aminte: după cum vezi în poză, luată în Tiger, acolo aveai opțiunile „use one input source in all documents” v. „allow a different input source…”. Asta a dispărut, nu știu de ce, în Leo, deși era foarte utilă. E drept, pt americani nu prea, dar utilă tuturor celor care folosesc cel puțin două keylayout-uri în mod curent.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta ziceam şi eu.
Mulţumesc pentru PM. Dar e enervant! Şi e departe!

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.03.08

Pt. Iaru

Deci dacă ești în leopard cred că te ajută următorul program:

http://limechat.net/inputswitcher/ 

Pare să fie exact ceea ce cauți.

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Buna, poate posta cineva Romanian MacLegacy-L2, va rog (linkul postat undeva pe paginile precedente nu mai este valabil)? Am copiat arhiva de pe prima pagina a thread-ului (update decembrie 2007) care mi-a instalat layout-urile din imagine printre care Romanian MacLegacy (dar nu cred ca este L2).

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

fix ala e

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
panteraroz - 02 Noiembrie 2008 04:03 AM

Buna, poate posta cineva Romanian MacLegacy-L2, va rog (linkul postat undeva pe paginile precedente nu mai este valabil)? Am copiat arhiva de pe prima pagina a thread-ului (update decembrie 2007) care mi-a instalat layout-urile din imagine printre care Romanian MacLegacy (dar nu cred ca este L2).

Uite aici tot setul, voi revedea mai sus să văd dacă e vreun link spart.
E corect, acel Romanian PC urmează amplasarea carecterelor pe tastatură, nu e L2, adică nu înlocuiește pe ș și pe ț (s/t comma) cu ş și cu ţ (s/t cedilla).

E OK, arhiva de la pag. 1 e OK, o fi fost spartă aleator, cîndva orele trecute.

Fișiere atașate
Set Romanian MAC OS X.zip  (Dimensiune Fişier 93 - Downloads: 154)
 Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ar fi bine, cred eu, sa inlocuiti linkul. Ce zici, Cattus?
Multa lume se va duce la el!

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 02 Noiembrie 2008 08:42 PM

Ar fi bine, cred eu, sa inlocuiti linkul. Ce zici, Cattus?
Multa lume se va duce la el!

Păi e bun linkul de la început, acolo mai e și documentația, aici am pus doar tastaturile cu icoanele asociate, cîte sînt asociate. Acolo zic și cum poți re-asocia o icoană cu un keylayout. De vreme ce e link bun, de ce să-l schimb, că alte versiuni mai noi nu am și nici nu mai fac, că nu prea mai am ce (doar dacă semnalează cineva vreo eroare sau ceva lipsă).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Tocmai l-am instalat și eu. Acum îmi trebe o tastatura RO.
Mulțumesc Cattus !

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tebi Tan - 20 Octombrie 2008 07:00 AM

Pt. Iaru

Deci dacă ești în leopard cred că te ajută următorul program:

http://limechat.net/inputswitcher/ 

Pare să fie exact ceea ce cauți.

Merci. Pierdusem orice speranta. Acum descarc.

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Bună seara.
Am următoarea problemă care există cu singuranță explicată undeva, dar nu m-am descurcat s-o găsesc. Cînd scriu în Word (O 2008) cu orice font aș scrie, atunci cînd pun diacritice “sare” la Monaco. Nu știu să rezolv problema. Mă ajutați?

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ia incearca cu myriad pro

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 10 Decembrie 2008 11:02 PM

Bună seara.
Am următoarea problemă care există cu singuranță explicată undeva, dar nu m-am descurcat s-o găsesc. Cînd scriu în Word (O 2008) cu orice font aș scrie, atunci cînd pun diacritice “sare” la Monaco. Nu știu să rezolv problema. Mă ajutați?

Tu ai citit discuția de aici? Dar cele scrise la RO în ultimele luni? Cred că asta e cea mai frecventă întrebare, este și motivul pt care nu mai răspund.

Semnătură 

9 din 21
9