10 din 21
10
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 136 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 12:18 AM
Artistul - 10 Decembrie 2008 11:02 PM

Bună seara.
Am următoarea problemă care există cu singuranță explicată undeva, dar nu m-am descurcat s-o găsesc. Cînd scriu în Word (O 2008) cu orice font aș scrie, atunci cînd pun diacritice “sare” la Monaco. Nu știu să rezolv problema. Mă ajutați?

Tu ai citit discuția de aici? Dar cele scrise la RO în ultimele luni? Cred că asta e cea mai frecventă întrebare, este și motivul pt care nu mai răspund.

Domnule profesor, am citit dar nu mă duce capu’. Mai reiau, iar dacă nu mă descurc, iar vă bat la cap.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 137 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Artistul - 11 Decembrie 2008 12:41 AM

Domnule profesor, am citit dar nu mă duce capu’. Mai reiau, iar dacă nu mă descurc, iar vă bat la cap.

Exclus, atît a fost pritocită și răspritocită că deja fug numai cînd văd întrebarea. Nu e nimic de priceput, e de făcut.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 138 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Unde găsesc European Union Bulgarian and Romanian Update pentru Windows XP?

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 139 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aici scrie așa: “- Dacă transferi fișierele create în MAC OS X pe Windows până la XP inclusiv, vei nota că în loc de șȘ țȚ apar pătrățele. Cauza: mai toate fonturile din Windows nu au s/t comma below (standardul academic), ci s/t cedilla. Pentru a rezolva acest lucru, instalează European Union Bulgarian and Romanian Update pentru Windows XP. Problema a fost rezolvată în Vista.”
Eu am acestă problemă cu pătrățelele, dar nu știu de unde să instalez European Union Bulgarian and Romanian Update pentru Windows XP.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 140 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 11 Decembrie 2008 03:16 AM

Aici scrie așa: “- Dacă transferi fișierele create în MAC OS X pe Windows până la XP inclusiv, vei nota că în loc de șȘ țȚ apar pătrățele. Cauza: mai toate fonturile din Windows nu au s/t comma below (standardul academic), ci s/t cedilla. Pentru a rezolva acest lucru, instalează European Union Bulgarian and Romanian Update pentru Windows XP. Problema a fost rezolvată în Vista.”
Eu am acestă problemă cu pătrățelele, dar nu știu de unde să instalez European Union Bulgarian and Romanian Update pentru Windows XP.

De pe site-ul Microsoft, desigur. Dacă ai fi dat un motor de căutare pe acest site cu vorba-cheie EUUpdate, ai fi aflat răspunsul:

http://www.macuser.ro/index.php?URL=http://download.microsoft.com/download/a/1/8/a180e21e-9c2b-4b54-9c32-bf7fd7429970/EUupdate.EXE

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 141 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite aici, la MS.

[ Ignoră ]   [ # 142 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dar căutasem pe google și ajunsesem acolo, dar nu am înțeles ce să fac cu acel fișier .exe și am crezut că am ajuns în locul greșit. Nu am înțeles și nu înțeleg în continuare. Unde s-a tot discutat asta că înnebunesc?

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 143 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Pai instaleaza acel exe si toate problemele o sa dispara.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 144 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci, eu care am Mac scriu un text în Word și-l trimit lu’ nea Caisă să-l citească. Nea Caisă care are Windows XP îl deschide și surpriză: în loc de ș și ț îi apar pătrățele. Acuma la ce mi-ajută fișierul ăsta .exe eu nu pricep oameni buni. Nu toată lumea se pricepe la toate. Explicați-mi mai ca la proști.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 145 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai nu tu trebuie sa instalezi update-ul ala prapadit, ci orice windozar care nu are Vișta (unde sunt fonturile corecte).

[ Ignoră ]   [ # 146 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Era clar că nu am ce face cu el, dar de cîte ori trimit prin email un word îi pun uindozaurului atașat și un .exe să-și instaleze?  LOL

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 147 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Update-ul respectiv vine pe Windows Update. Daca windows-arul isi dezactiveaza windows update…

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 148 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 11 Decembrie 2008 04:11 AM

Era clar că nu am ce face cu el, dar de cîte ori trimit prin email un word îi pun uindozaurului atașat și un .exe să-și instaleze?  LOL

Ți-am trimis link-ul, se trage gratuit de pe microsoft.com.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 149 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 04:20 AM

Da, vă mulțumesc. Dar eu mai am o problemă. Am Open Office și Word. Dacă scriu în Open Office un text (să zicem în Tims New Roman),  după ce-l salvez, cînd îl redeschid mi-l deschide aplicația Word cu pătrățelele binecunoscute în loc de ș sau ț.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 150 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 11 Decembrie 2008 04:25 AM
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 04:20 AM

Da, vă mulțumesc. Dar eu mai am o problemă. Am Open Office și Word. Dacă scriu în Open Office un text (să zicem în Tims New Roman),  după ce-l salvez, cînd îl redeschid mi-l deschide aplicația Word cu pătrățelele binecunoscute în loc de ș sau ț.

OO pe ce? Pe Windows XP? Pe vista? Pe MAC OS X? Care? Care Word, woo4? 2008? Fii clar cînd ceri ajutor, pt fiecare situație, răspunsul poate fi altul!
Și treaba cu fonturile am mai discutat-o! De multe ori! Chiar de TNR e vorba. De TNR de XP. De TNR de Vista. De TNR pus de Tiger. De TNR pus de Leopard. De TNR instalat automat de Office 2004. De TNR opțional instalat de Offic 2008. Ce zici? De ce nu vrei să cauți în arhiva forum-ului? Numai eu am scris despre asta de zecei de ori, nu mai zic de alții.

OO, dacă tot e vorba, face substituție de fonturi, Word nu totdeauna.

Semnătură 

10 din 21
10