Am Mac OS X Leopard. După ce scriu un text în OO cu TNR îl salvez. Apoi, dacă îl deschid în Word 2008, aplicație pe care o am deasemenea în mac (în același mac, singurul calculator pe care-l am) în loc de ș și ț îmi apar pătrățele. Am citit și înțeles faptul că trebuie să instalez Romanian MacLegacy-L2 și se va rezolva problema. Dar nu știu să-l instalez. Uitați ce am eu aici (poza). Ce iau și unde pun?
Vă mulțumesc pentru răbdare.
Pai bineinteles ca se poate descarca si instala independent. Asta e valabil pentru orice update lansat de catre MS . Doream doar sa atrag atentia ca daca windows-arii si-ar folosi calculatoarele “cumsecade” nu ar mai aparea problema asta .
Pai bineinteles ca se poate descarca si instala independent. Asta e valabil pentru orice update lansat de catre MS . Doream doar sa atrag atentia ca daca windows-arii si-ar folosi calculatoarele “cumsecade” nu ar mai aparea problema asta .
ei și tu, acuma! Evident, așa este, dar asta e altă discuție.
Am Mac OS X Leopard. După ce scriu un text în OO cu TNR îl salvez. Apoi, dacă îl deschid în Word 2008, aplicație pe care o am deasemenea în mac (în același mac, singurul calculator pe care-l am) în loc de ș și ț îmi apar pătrățele. Am citit și înțeles faptul că trebuie să instalez Romanian MacLegacy-L2 și se va rezolva problema. Dar nu știu să-l instalez. Uitați ce am eu aici (poza). Ce iau și unde pun?
Vă mulțumesc pentru răbdare.
Mda… nu fă așa, ci șterge versiunile mai vechi de TNR, las-o pe aia pusă de sistem, de Leopard. Deschizi Font Book, dai pe custom, tastezi literele ș și ț, apoi vezi ce fonturi au un punct alături. Ales au dubluri, tripluri chiar. Vezi care nu conține ș ț ă și îl ștergi cu comanda din Font Book. Cînd ești gata, cureți Font Cache cu un utilitar, de ex. cu MainMenu, și dai restart, să reașeze sistemul datele corect.
Poza 2 arată un font fără diacritice, poza 3 cu. Eu șterg fonturile fără diacritice, dacă nu e font de sistem, nu am nevoie de el, pa.
Dacă o să înțeleg ce și cum trebuie să fac, voi prelua eu sarcina de a explica următorilor 100 macuseri (care vor pune, desigur, aceeși întrebare) ce au de făcut.
Ce NU înţeleg eu e CUM ai bătut diacritice în OO, iar în MS Office nu le-ai mai văzut! Asta e imposibil şi de aia nu pot să-ţi răspund!
Am să te rog ca, în OO, să selectezi NUMAI diacritica nărăvaşă (ş şi ţ) şi să-mi spui dacă e TNR sau alt font!
Instalînd Romanian Mac Legacy L-2 nu rezolvi nimic. Macul e capabil să vadă toate diacriticele lumii, chiar dacă nu ai layout-ul respectiv.
Cu layoutul respectiv poţi să scrii şi să fii văzut pe Windows!