11 din 21
11
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 151 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
aramdune - 11 Decembrie 2008 04:19 AM

Update-ul respectiv vine pe Windows Update. Daca windows-arul isi dezactiveaza windows update…

Nu, nu neapărat, se poate descărca și independent, cum am mai tot spus, uite, o mai spun odată, ultima:

http://www.macuser.ro/index.php?URL=http://download.microsoft.com/download/a/1/8/a180e21e-9c2b-4b54-9c32-bf7fd7429970/EUupdate.EXE

Citește și dă mai departe.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 152 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Am Mac OS X Leopard. După ce scriu un text în OO cu TNR îl salvez. Apoi, dacă îl deschid în Word 2008, aplicație pe care o am deasemenea în mac (în același mac, singurul calculator pe care-l am) în loc de ș și ț îmi apar pătrățele. Am citit și înțeles faptul că trebuie să instalez Romanian MacLegacy-L2 și se va rezolva problema. Dar nu știu să-l instalez. Uitați ce am eu aici (poza). Ce iau și unde pun?
Vă mulțumesc pentru răbdare.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 153 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 04:35 AM

Update-ul respectiv vine pe Windows Update. Daca windows-arul isi dezactiveaza windows update…

Nu, nu neapărat, se poate descărca și independent, cum am mai tot spus, uite, o mai spun odată, ultima:

http://www.macuser.ro/index.php?URL=http://download.microsoft.com/download/a/1/8/a180e21e-9c2b-4b54-9c32-bf7fd7429970/EUupdate.EXE

Pai bineinteles ca se poate descarca si instala independent. Asta e valabil pentru orice update lansat de catre MS smile. Doream doar sa atrag atentia ca daca windows-arii si-ar folosi calculatoarele “cumsecade” nu ar mai aparea problema asta smile.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 154 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu s-a încărcat poza din cîte văd.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 155 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
aramdune - 11 Decembrie 2008 04:41 AM
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 04:35 AM

Pai bineinteles ca se poate descarca si instala independent. Asta e valabil pentru orice update lansat de catre MS smile. Doream doar sa atrag atentia ca daca windows-arii si-ar folosi calculatoarele “cumsecade” nu ar mai aparea problema asta smile.

ei și tu, acuma! Evident, așa este, dar asta e altă discuție.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 156 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 11 Decembrie 2008 04:40 AM

Am Mac OS X Leopard. După ce scriu un text în OO cu TNR îl salvez. Apoi, dacă îl deschid în Word 2008, aplicație pe care o am deasemenea în mac (în același mac, singurul calculator pe care-l am) în loc de ș și ț îmi apar pătrățele. Am citit și înțeles faptul că trebuie să instalez Romanian MacLegacy-L2 și se va rezolva problema. Dar nu știu să-l instalez. Uitați ce am eu aici (poza). Ce iau și unde pun?
Vă mulțumesc pentru răbdare.

Mda… nu fă așa, ci șterge versiunile mai vechi de TNR, las-o pe aia pusă de sistem, de Leopard. Deschizi Font Book, dai pe custom, tastezi literele ș și ț, apoi vezi ce fonturi au un punct alături. Ales au dubluri, tripluri chiar. Vezi care nu conține ș ț ă și îl ștergi cu comanda din Font Book. Cînd ești gata, cureți Font Cache cu un utilitar, de ex. cu MainMenu, și dai restart, să reașeze sistemul datele corect.

Poza 2 arată un font fără diacritice, poza 3 cu. Eu șterg fonturile fără diacritice, dacă nu e font de sistem, nu am nevoie de el, pa.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 157 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Custom aici? Tastez ș și ț aici? Uitați ce-mi apare: “No fonts selected”.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 158 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă o să înțeleg ce și cum trebuie să fac, voi prelua eu sarcina de a explica următorilor 100 macuseri (care vor pune, desigur, aceeși întrebare) ce au de făcut.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 159 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce NU înţeleg eu e CUM ai bătut diacritice în OO, iar în MS Office nu le-ai mai văzut! Asta e imposibil şi de aia nu pot să-ţi răspund!
Am să te rog ca, în OO, să selectezi NUMAI diacritica nărăvaşă (ş şi ţ) şi să-mi spui dacă e TNR sau alt font!
Instalînd Romanian Mac Legacy L-2 nu rezolvi nimic. Macul e capabil să vadă toate diacriticele lumii, chiar dacă nu ai layout-ul respectiv.
Cu layoutul respectiv poţi să scrii şi să fii văzut pe Windows!

[ Modificat: 11 Decembrie 2008 06:23 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 160 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E TNR. Uite pozele.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 161 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Spune-mi, te rog, CUM salvezi din OO?
Nu cumva o versiune MAI VECHE de word? Una care nu ştie unicode?

[ Ignoră ]   [ # 162 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Așa smile

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 163 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 11 Decembrie 2008 05:12 AM

Cum reușești ca la Română să ai zero fonturi?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 164 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 01:37 PM
Artistul - 11 Decembrie 2008 05:12 AM

Cum reușești ca la Română să ai zero fonturi?

Dumnezeu ştie. Dacă mă pricepeam nu mai întrebam nimic.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 165 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

La Română am 0 fonturi, dar, după cum vedeţi, scriu cu fonturi în Română. Nu înţeleg.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

11 din 21
11