13 din 21
13
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 181 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cel putin 3, ca si eu il folosesc.

[ Ignoră ]   [ # 182 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
la mine e default….

[ Ignoră ]   [ # 183 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 03:16 PM
Artistul - 11 Decembrie 2008 03:12 PM

Aseară, cu ajutorul lui Iaru, am instalat al Dvs. Romanian MacLegacy-L2 şi mi-am rezolvat problema cu ş şi ţ, apoi am dat clear font cache şi am restartat. Deci asta nu schimbă cu nimic faptul că la Font Book, atunci cînd tastez diacritice rezultatul e 0.
O să vin la a doua lansare şi poate ne vedem cu toţii la o bere apoi.

L2 nu l-aș mai recomanda acum, că Vista cîștigă teren, iar EUUpdate e liber la descărcare. Am creat L2 acum 3-4 ani, cînd – da – era o problemă. O să‑l scot de pe site.  smile

Cattus, n-o scoate! Mii (dacă nu zeci, sute de mii) de windoseri nu se vor obosi NICIODATĂ să updateze. În felul acesta, orice comunicare între noi şi ei va fi moartă! EUUpdate e free, dar numai pentru versiunile legale de Windows. Tu poți să spui că nu te interesează. Pe mine mă mî.
Off the topic: rata piratării Windows e (după părerea mea) mai mare de 80% pentru userii individuali! Acuma, ce să le faci, să-i omori!?

[ Modificat: 15 Decembrie 2008 04:11 PM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 184 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 15 Decembrie 2008 03:48 PM
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2008 03:16 PM
Artistul - 11 Decembrie 2008 03:12 PM

Aseară, cu ajutorul lui Iaru, am instalat al Dvs. Romanian MacLegacy-L2 şi mi-am rezolvat problema cu ş şi ţ, apoi am dat clear font cache şi am restartat. Deci asta nu schimbă cu nimic faptul că la Font Book, atunci cînd tastez diacritice rezultatul e 0.
O să vin la a doua lansare şi poate ne vedem cu toţii la o bere apoi.

L2 nu l-aș mai recomanda acum, că Vista cîștigă teren, iar EUUpdate e liber la descărcare. Am creat L2 acum 3-4 ani, cînd – da – era o problemă. O să‑l scot de pe site.  smile

Cattus, n-o scoate! Mii (dacă nu zeci, sute de mii) de windoseri nu se vor obosi NICIODATĂ să updateze. În felul acesta, orice comunicare între noi şi ei va fi moartă! EUUpdate e free, dar numai pentru versiunile legale de Windows. Tu poți să spui că nu te interesează. Pe mine mă mî.
Off the topic: rata piratării Windows e (după părerea mea) mai mare de 80% pentru userii individuali! Acuma, ce să le faci, să-i omori!?

Update-u cu pricina se descarcă, pur și simplu, ca orice aplicație și se poate aplica pe orice sistem XP.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 185 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

S-o iau mai băbeşte. Scriu pentru trei publicaţii care procesează pe PC. Orice încercare de a le spune cum stă treaba cu comma sau cedilla a fost sortită eşecului. Unul dintre primitori nici nu ştie unde stau fonturile! Pentru el e firesc dacă apasă A să vadă A. Punct. Mai mult nici nu vrea să ştie! Pe urmă, la paginare, în Quark sau InDesign sau page Maker, mulţi dintre cei de care vorbesc au seturi de fonturi “preparate”. Transformările sînt automate şi vechi de nu mai ştie nimeni de ce se face aşa. Textul meu ar însemna un mare chin în redacţie! Acum, spune şi tu: să pierd bunătate de colaborare (şi nişte bani) numai pentru că vreau să fie corect? Nu mai bine fac în aşa fel încît să vadă fără să-i doară capul? Oricum, peste doi-cinci ani, vor fi obligaţi să se updateze!

[ Ignoră ]   [ # 186 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

e, he….
iaru și morile de procesat texte
facem o armadă pentru tine, dacă mai reziști 2-cinci ani

[ Ignoră ]   [ # 187 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.06.08

L2 ramane un must. Indiferent de update-uri si de versiunile de Windows, multa lume are nevoie de el. Eu cred ca n-ar trebui scos de-acolo.

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 188 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
raven2k - 16 Decembrie 2008 03:16 AM

L2 ramane un must. Indiferent de update-uri si de versiunile de Windows, multa lume are nevoie de el. Eu cred ca n-ar trebui scos de-acolo.

Asta fiindcă MS nu-l instalează automat cînd face update-urile uzuale. De ce? Nu știu… enigmatice sînt căile acestor companii.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 189 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.06.08

Poate o face pentru a mentine in continuare cat mai reala incompatibilitatea windows-mac. Sau doar asa, dinadins ... smile

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 190 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Eu pe toate masinile Windows pe care le administrez, nu am probleme cu diacriticele. Prin urmare deduc ca update-ul respectiv vine prin Windows Update smile. Oare de ce-si dezactiveaza lumea ala?

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 191 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
aramdune - 16 Decembrie 2008 04:16 PM

Eu pe toate masinile Windows pe care le administrez, nu am probleme cu diacriticele. Prin urmare deduc ca update-ul respectiv vine prin Windows Update smile. Oare de ce-si dezactiveaza lumea ala?

Păi şi-l dezactivează cei cu Windows piratat, adică vreo 80% din utilizatori (zic şi eu… nu ştiu cîţi or fi).

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 192 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 16 Decembrie 2008 04:59 PM

Păi şi-l dezactivează cei cu Windows piratat, adică vreo 80% din utilizatori (zic şi eu… nu ştiu cîţi or fi).

Dacă nu mă înșel, căci nu folosesc Windows decît rar de tot, pe la facultate cînd nu am acces la mac, în XP necazuri ai dacă instalezi, prin cel software update, acel avertisment că nu ai o versiune „genuine”, altfel încarcă toate update-urile. Plimbîndu-mă prin lista aia lungă de update-uri, nu am văzut niciodată acel European Union Bulgarian and Romanian Update, dar poate mă înșel.
Cînd a fost nevoie, pt alții, l-am descărcat direct de pe site-ul MS. Acuma am salvat un fișier să-l am la nevoie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 193 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
Cattus Thraex - 16 Decembrie 2008 06:48 PM
Artistul - 16 Decembrie 2008 04:59 PM

Dacă nu mă înșel, căci nu folosesc Windows decît rar de tot, pe la facultate cînd nu am acces la mac, în XP necazuri ai dacă instalezi, prin cel software update, acel avertisment că nu ai o versiune „genuine”, altfel încarcă toate update-urile.

Da, am văzut şi eu odată acel avertisment care zice că Windows-ul respectiv e posibil să fie piratat şi e foarte enervant. E mereu acolo. De aceea cred că se feresc toţi să-şi activeze software update-ul.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 194 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Artistul - 20 Decembrie 2008 12:44 AM

[...]
Da, am văzut şi eu odată acel avertisment care zice că Windows-ul respectiv e posibil să fie piratat şi e foarte enervant. E mereu acolo. De aceea cred că se feresc toţi să-şi activeze software update-ul.

Acel update are un nume destul de explicit, nu mai țin minte cum îi zice. Dacă îl debifezi și zici să nu mai zică nimic de el, așa rămîne.
Pe de altă pate, nu-s deloc sigur că acel Bulgarian and Romanian Update este instalat automat dacă lași să se facă update-urile automat. M‑am uitat de 2-3 ori pe lista de update-uri după instalarea de bază, nu l-am văzut niciodată. Poate da, poate nu am fost eu atent.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 195 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Așadar credeați că utilizatorii de Windows sunt impresonați de diacriticile corecte, cu virgulițe, care abia ce și-au făcut loc în Vista? Nici vorbă. Ba dimpotrivă îi trag înapoi la sedile și pe cei de pe Mac OS X:
http://subiectiv.ro/netu/diacritice-cum-trebuie-in-mac-osx/

Semnătură 

⌘-N

13 din 21
13