14 din 21
14
Cum folosim LIMBA ROMÂNĂ PE MAC? Tastaturi alternative, întrebări, răspunsuri
  [ Ignoră ]   [ # 196 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 21 Decembrie 2008 11:46 PM

Așadar credeați că utilizatorii de Windows sunt impresonați de diacriticile corecte, cu virgulițe, care abia ce și-au făcut loc în Vista? Nici vorbă. Ba dimpotrivă îi trag înapoi la sedile și pe cei de pe Mac OS X:
http://subiectiv.ro/netu/diacritice-cum-trebuie-in-mac-osx/

Da, uite ce succes am avut, vine un flăcău, mă citează și face și el o variantă cu s/t sedilă jos. Bravo lui, băiat descurcăreț.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 197 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

aia ca aia dar moamăăăă ce răspuns plin de miez dă puțintel mai jos:

95% dintre utilizatorii de Windows folosesc diacriticele “incorecte”. deci, pina una-alta, astea-s alea “care trebuie”

deci dacă toți nu respectă nicio regulă, trec pe roșu și se urcă băuți la volan io de ce-aș fi corect??
cattus, ești blînd. și calm.
dar să zicem că-s sărbătorile și poate d-aia

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 198 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 22 Decembrie 2008 06:00 AM

...
cattus, ești blînd. și calm.
...

Subiectul ăsta deja mă plictisește, vreau ceva mai palpitant.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 199 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ia te uită, mă citează şi pe mine!
Şi nu, nu, Cattus. Faptul că unii oameni sînt atehnici nu trebuie să ne facă să devenim nepăsători. La fel, faptul că ai fost copiat a fost FOARTE BUN, e deja folclor.

[ Ignoră ]   [ # 200 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 23 Decembrie 2008 01:51 AM

Ia te uită, mă citează şi pe mine!
Şi nu, nu, Cattus. Faptul că unii oameni sînt atehnici nu trebuie să ne facă să devenim nepăsători. La fel, faptul că ai fost copiat a fost FOARTE BUN, e deja folclor.

Da, mai rămîne să devin și subiect de manele și pot fi liniștit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 201 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite, să mai zici! dacă pînă şi Softpedia, care are secţiune de mac, nu poate afişa diacriticele corecte, ce să mai zicem. Noi centrăm, noi dăm cu capul. Nu e mai bine şi mai folositor, atunci cînd discutăm cu Windozerii atotcunoscători, să le dăm şi sentimentul superiorităţii, măcar să ne înţelegem?

Of, nu pot ataşa un simplu fişier!

[ Modificat: 28 Decembrie 2008 09:48 PM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 202 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 28 Decembrie 2008 09:02 PM

[...]Nu e mai bine şi mai folositor, atunci cînd discutăm cu Windozerii atotcunoscători, să le dăm şi sentimentul superiorităţii, măcar să ne înţelegem?

Ba da, cititorii noștri sînt mai inteligenți decît ai lor, nu? smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 203 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 28 Decembrie 2008 09:29 PM

Ba da, cititorii noștri sînt mai inteligenți decît ai lor, nu? smile

Exact asta voiam să spun. N-ai să poţi împiedica niciodată vîntul să bată şi îngîmfarea să îngîmfărească!

[ Ignoră ]   [ # 204 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu am mai intalnit o problema, as zice exclusiv Mac, dar nu chiar.

Am un blog si daca pun in iWeb un titlu de mesaj cu diacritice atunci linkul la mesajul ala va fi cu diacritice. Cand am dat linkul respectiv windows userilor n-a deschis nimic. Mai mult, pe PC nici macar linkul din arhiva blogului nu merge. Am repostat fara diacritice in titlu (cu diacritice in mesaj) si a mers. Nu stiu ce era si ce nu era instalat pe PCurile care au testat asa ca poate patchul ala M$ sa rezolve.

Mai mult (problema iWeb), daca schimb titlul unui mesaj si repostez, linkul ramane cel original (cu diacritice), fapt care m-a innebunit pentru vreun sfert de ora. A trebuit sa sterg mesajul si sa recreez tot: text, poze, umbre etc.

Acum am blog cu diacritice dar cu titluri de mesaje fără. „Sarbatori fericite!”

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 205 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 29 Decembrie 2008 01:24 AM

Eu am mai intalnit o problema, as zice exclusiv Mac, dar nu chiar.

Am un blog si daca pun in iWeb un titlu de mesaj cu diacritice atunci linkul la mesajul ala va fi cu diacritice. Cand am dat linkul respectiv windows userilor n-a deschis nimic. Mai mult, pe PC nici macar linkul din arhiva blogului nu merge. Am repostat fara diacritice in titlu (cu diacritice in mesaj) si a mers. Nu stiu ce era si ce nu era instalat pe PCurile care au testat asa ca poate patchul ala M$ sa rezolve.

Mai mult (problema iWeb), daca schimb titlul unui mesaj si repostez, linkul ramane cel original (cu diacritice), fapt care m-a innebunit pentru vreun sfert de ora. A trebuit sa sterg mesajul si sa recreez tot: text, poze, umbre etc.

Acum am blog cu diacritice dar cu titluri de mesaje fără. „Sarbatori fericite!”

huk, sigur că toate astea te înnebunesc și te disperă. Evident, este un bug, sigur că nu contează cine e răspunzător de acel bug și, la urma urmei, cine și-ar bate capul să rezolve o chestiune așa minoră precum afișarea unor diacritice ale limbii române, vorbită într-o țară unde nimănui nu-i pasă de soarta ei?!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 206 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

e o simpla problema de programare a serverelor
dar daca nimeni nu le seteaza smile normal ca nu merge
nici pe blogger nu merg diacriticile
si mai sunt muuuuulte tare

[ Ignoră ]   [ # 207 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 17.01.09

Salutare tuturor. Știu că s-a discutat și paradiscutat chestiunea, dar nu mă pot abține să nu observ că singurii utilizatori de windows care pot avea acces la faimosul update de romanian și bulgarian de pe site-ul Microsoft sunt cei care au un OS genuine. Probabil de aici apare marea problemă a incompatibilităților semnalate deja de toți (și la care mă raliez și eu după ce am fost victima colegilor mei cărora le-am trimis un memoriu intern care nu a putut fi citit de niciunul cu ș și ț cu tot). Singura soluție oficială și legală este clară: cumpărați OS cu licență, fie el X, fie el 7 etc. etc. V.

Semnătură 

MacBook Air (2011)
Iphone 4
iPod shuffle (castigat la tombola macuser :D)

[ Ignoră ]   [ # 208 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
varania - 04 Februarie 2009 08:26 PM

Salutare tuturor. Știu că s-a discutat și paradiscutat chestiunea, dar nu mă pot abține să nu observ că singurii utilizatori de windows care pot avea acces la faimosul update de romanian și bulgarian de pe site-ul Microsoft sunt cei care au un OS genuine. Probabil de aici apare marea problemă a incompatibilităților semnalate deja de toți (și la care mă raliez și eu după ce am fost victima colegilor mei cărora le-am trimis un memoriu intern care nu a putut fi citit de niciunul cu ș și ț cu tot). Singura soluție oficială și legală este clară: cumpărați OS cu licență, fie el X, fie el 7 etc. etc. V.

Dacă apeși pe

http://www.macuser.ro/index.php?URL=http://download.microsoft.com/download/a/1/8/a180e21e-9c2b-4b54-9c32-bf7fd7429970/EUupdate.EXE

vei constata că se descarcă EUUpdate.exe care se instalează pe orice XP. Simplu, nu?
Treaba cu licența e altă discuție, deocamdată spune-le colegilor ce să facă, e așa de simplu!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 209 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 17.01.09

@ Cattus: am instalat update-ul la toti colegii mei, acum este foarte in regula (plus ca am printa la imprimantele de retea materialele via email). Multumesc.

Semnătură 

MacBook Air (2011)
Iphone 4
iPod shuffle (castigat la tombola macuser :D)

[ Ignoră ]   [ # 210 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
varania - 05 Februarie 2009 03:34 PM

@ Cattus: am instalat update-ul la toti colegii mei, acum este foarte in regula (plus ca am printa la imprimantele de retea materialele via email). Multumesc.

Dă mai depate vestea.
Acuma, dacă vreți să aveți un confort sporit, descărcați tastaturile alternative ale lui Cristian Secară de pe secarica.ro, o să vedeți că sînt mult mai confortabile decît alea oferite de MS.

Semnătură 

14 din 21
14